2a divisió A

Duel assolellat i de la terra

S'enfronten cara a cara el Sabadell, el millor local, i el Barça B, l'equip més en forma de tota la categoria

Els dos conjunts, a més, amb una idea de joc tan semblant com associada al país

Lluny dels drames classificatoris, el Sabadell i el Barça B estan en una posició prou còmoda per gaudir del tram final de competició. El duel que jugaran avui serà emocionant perquè els locals es juguen no despenjar-se de la part alta de la taula i els visitants, la moral de tornar al triomf i continuar sent l'equip més en forma de la competició. Per als d'Eusebio serà una prova dura, perquè juguen en el pitjor camp per als visitants. A la Nova Creu Alta, el Sabadell acostuma a dominar els rivals amb la pilota, precisament l'especialitat del Barça B. Demà els dos equips es veuran les cares en un context molt del futbol propi del país: la lluita per la possessió de la pilota tindrà molt a veure amb el guanyador del duel.

“Són el millor equip de la lliga”, avisava ahir Miquel Olmo, que va assajar a porta tancada per primera vegada en el curs.“Tenim un futbol una miqueta més vertical que el seu”, analitzava l'entrenador, que compartia: “Són idees similars, però amb estils diferents. Demà veurem dos equips disputant-se la possessió”, va afegir.

Olmo sap que cap equip ha tret la pilota al Barça, però diu que no es tiraran enrere: “No tenim intenció de córrer al darrere de la pilota i sabem com podem aturar les progressions del rival.” Es preveu, doncs, que els arlequinats surtin a buscar el rival amb una pressió alta malgrat els riscos: “Si ens superen, no els hem de deixar gaires metres a la nostra esquena.”

No hi ha favors

Ni pel fet de ser un rival català que necessita els punts, el Barça B no pensa ni un moment en la relaxació. El filial arriba al Vallès Occidental després de perdre contra el Còrdova, però sense dubtes per la gran trajectòria que tenia l'equip fins aleshores (23 de 27). “Veig els meus jugadors molt ficats en el partit i en el que queda de lliga. Volem fer coses grans aquesta temporada”, va reconèixer ahir Eusebio, que va destacar la potència arlequinada a la Nova Creu Alta: “El Sabadell és un molt bon equip. Està aconseguint molt bons resultats a casa i té molt poder ofensiu.” Si el Barça no ha canviat l'estil de joc quan li costava, ho farà menys encara ara que està en plena forma. El creixement dels seus migcampistes (Samper, Bedia i Espinosa) ha accentuat aquesta identitat, juntament amb l'eclosió d'Adama. La fletxa de l'Hospitalet de Llobregat jugarà perquè el juvenil A va caure a principis de setmana en la copa de campions.

LA PRÈVIA

Hem de pensar que juguem a la Nova Creu Alta i que hem de defensar que som el millor equip. És una bona oportunitat per a jugadors i afició

EL BARÇA B

El Sabadell és un molt bon equip. A més, està aconseguint molt bons resultats a casa i té molt poder ofensiu
Anem a buscar el màxim. En les jornades finals de la lliga, habitualment hi ha resultats sorprenents i pot passar de tot
Estem preparats per contrarestar el seu joc, no tenim intenció de córrer darrere d'ells
Miquel Olmo
ENTrenador del sabadell
Quan l'equip treballa els partits des del principi, hi ha més possibilitats d'obtenir resultats
Eusebio Sacristán
entrenador del barça b
L'eclosió del seu mig del camp ha accentuat una identitat ja molt marcada
Al Barça, cap equip de la categoria li ha tret la possessió, però nosaltres continuarem amb la nostra idea de tenir la pilota
Sortirà amb una pressió alta, però serà ordenat quan el rival la superi
Els dos equips es troben molt incòmodes quan no tenen la possessió
Tenim un estil de joc un pèl més vertical que el seu. Defensivament, hem de ser un equip que deixi poc espai entre línies
Hem de disputar aquest duel amb intensitat i amb molta mentalitat. Volem anar partit a partit sense renunciar a res

El Sabadell espera superar els 4.600 espectadors

Conscients que els filials grans sempre porten molta gent a la Nova Creu Alta, el club té posades moltes expectatives en el duel d'avui contra el Barça B. La promoció d'entrades a cinc euros al gol sud de moment ha fet que, només en aquella zona, se n'hagin venut unes 370, un fet que el club valora com a positiu veient els precedents. Contra el Girona, per exemple, partit en què hi va haver una altra promoció, se'n van vendre unes 800 comptant la resta de l'estadi.

De tota manera, el club també necessita resoldre el problema de les recaptacions, perquè en els últims partits no s'han superat els 6.000 euros en entrades venudes. Per això, el club ha deixat força cares les entrades per a la resta de l'estadi (15 euros al gol nord, 20 al lateral i 35 a tribuna). “La Nova Creu Alta necessita vestir-se de gala”, deia ahir Miquel Olmo, que, com la resta de l'entitat, espera que, ara que vénen temps de vaques grasses esportivament, s'apunti gent a l'estadi. De moment, l'equip no ha necessitat que hi vagin gaires aficionats per tenir uns números impressionants a la Nova Creu Alta. De fet, fins i tot, últimament una part del públic ha xiulat l'equip, com ara en el matx contra el Lugo a casa quan el conjunt visitant dominava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)