2a divisió A

Moment de fer front al pes de la història

La segona fase d'ascens consecutiva ha ofert a l'Hospitalet una sort similar a la de la temporada passada: un equip històric de segona s'ha creuat en el camí. Si llavors els rivals d'entitat van ser el Tenerife i l'Eibar, els riberencs se les hauran enguany amb el Cadis. Vaja, que dels tres rivals possibles va tocar el més temible. Almenys, per trajectòria, nom i recursos. Trenta-set temporades en la categoria de plata del futbol estatal i dotze a primera són les principals credencials d'un conjunt que, això sí, afronta la fase d'ascens amb la pressió de qui no pot fracassar: l'entitat arrossega un deute d'entre 15 i 16 milions d'euros i bona part del seu futur depèn d'aquesta promoció. L'anada es disputarà diumenge vinent (19 h) al Ramón de Carranza i set dies després hi ha la tornada a l'Hospitalet.

La inestabilitat institucional i econòmica ha marcat la història recent del Cadis, que des que va baixar a segona divisió B la temporada 2009/2010 ha disputat sense èxit un parell de play-offs. Enguany, el conjunt hi torna amb Antonio Calderón, que va arribar en la jornada 31 en substitució de Raül Agné i ha fet ressorgir un bloc de qualitat, que serà un os per a l'Hospi.

LES REACCIONS

CADIS CF
Població: Cadis
Any de fundació: 1910
Pressupost: 3.410.000 euros
Temporades a 1a: 12
Temporades a 2a A: 37
Temporades a 2a B: 14
Temporades a 3a: 12
Socis: 6.500
Estadi: Ramón de Carranza (18.500 espectadors)
Web: www.cadizcf.com
Twitter: @Cadiz_CF
President: Florentino Manzano
Entrenador: Antonio Calderón
Dades 2013/14: 71 punts 21 victòries 8 empats 9 derrotes 75 gols a favor i 38 en contra
Pitxitxi: Airam (23 gols)
Millor dinàmica: De la jornada 31 a la 38, en què l'equip andalús ha encadenat vuit partits sense perdre (20 punts de 24).
Pitjor dinàmica: De la jornada 19 a la 30. Llavors el Cadis va sumar 16 punts de 36. Aquesta ratxa va suposar la destitució de Raül Agné.
Sabíem que, per ascendir, havíem d'enfrontar-nos a rivals històrics com aquest
Kiko Ramírez
ENTRENADOR DE L'HOSPITALET
El gran favorit, per història i per tot, és el Cadis. Ells, però, tenen l'exigència de pujar i això ens pot beneficiar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)