Internacional

MIQUEL ÀNGEL NADAL

JUGADOR D'ESPANYA EN ELS MUNDIALS DEL 1994, 1998 I 2002

“Espanya no ha tingut força per reaccionar”

Considera que l'equip que el 98 tampoc va passar l'eliminatòria amb Clemente va tenir més poder de contestació al camp

Miquel Àngel Nadal (Manacor, 1966) valora el fiasco de l'equip de Del Bosque, que creu que ha fet un exercici d'impotència que no és del tot comparable amb el del bloc de Clemente que, amb ell al camp, no va passar la primera fase a França.

Fins a quin punt ha estat una sorpresa l'eliminació de la campiona tan aviat?
“En el futbol pot passar qualsevol cosa. Ja quan es va conèixer el resultat del sorteig, va quedar clar que no era un grup per passar sense fer res. L'equip no hi arribava al cent per cent i aleshores el primer partit és molt important, encara que fa quatre anys perdessin aquest primer partit i després fossin campions. Sobretot ha estat sorprenent perquè l'equip ha fet un joc completament al marge del que ens tenia acostumats.”
I què li ha pogut passar?
“Físicament no ha arribat fresc al mundial i això no li ha permès mostrar les seves millors virtuts en el joc. Realment ha estat una desfeta en totes les línies: al darrere i a mig camp; i al davant gairebé no han tingut presència.”
Hi veu algun paral·lelisme amb la seva experiència a França 98?
“No gaires més enllà d'haver estat eliminats prematurament tenint una bona selecció.”
També aleshores van perdre el primer partit.
“És cert, i això va pesar molt. Després, a diferència del que ha passat ara, nosaltres vam anar de menys a més, vam portar la iniciativa en el joc, i estic convençut, encara que no es pot demostrar, que hauríem fet un gran mundial si haguéssim passat l'eliminatòria. En canvi, ara, moralment l'equip no ha reaccionat, tot i el potencial que tenia. No ha tingut força per remuntar la situació.”
En tres dels últims quatre mundials, el campió vigent se n'ha anat cap a casa per la via ràpida. No pot ser que el títol hipotequi massa l'equip del mundial següent, encara que hagin passat quatre anys?
“Quatre anys és prou temps per fer canvis, però com que la classificació l'han aconseguida els mateixos, aleshores és més complicat. Si Del Bosque no hagués portat segons qui, en cas que hagués passat el mateix, hauria estat molt més incomprès. No és fàcil de vegades prendre decisions en el futbol, i aquests jugadors s'havien guanyat uns drets.”
Què li està agradant més d'aquest mundial del Brasil?
“Doncs fins ara, Itàlia i Alemanya són els equips que més m'han convençut. El Brasil depèn massa de Neymar i en el joc col·lectiu no ha dit gaire cosa. I suposo que també s'haurà de comptar amb l'Argentina.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)