2a divisió A

Pòquer de catalans

El Leganés evita el repòquer. L'Hospitalet es va quedar a les portes de situar un cinquè equip català a la Lliga de Futbol Professional, una cosa que no passa des del curs 1992/93

En la mitja part de l'Hospitalet-Leganés ja s'havia esvaït gairebé del tot la possibilitat que en la temporada 2014/15 hi haguessin cinc equips catalans en la divisió de plata. Aquest fet no passa des de la campanya 1992/93, quan van coincidir-hi el Barça B, el Lleida (la Unió Esportiva, no pas el Lleida Esportiu), el Sabadell, el Figueres i el Palamós. Finalment, les aspiracions catalanes s'han reduït al campió del grup quart, el Llagostera, que acompanyarà en aquesta lliga més llarga que un dia sense pa el Barça B, el Sabadell i el Girona.

Els equips del Principat havien fet el ple ocupant les quatre places de fase d'ascens (l'Hospitalet, el Lleida Esportiu i el Nàstic van secundar el campió), però tres d'aquests es van quedar pel camí. La primera eliminatòria, només la va perdre el Llagostera (contra el Racing), que va ser repescat per la seva condició de campió. Els llagosterencs han hagut d'invocar l'esperit del Municipal per superar els dos últims obstacles que l'han dut a l'Olimp del futbol. Va haver d'aixecar un 2-0 contra l'Avilés (ho va arreglar amb un 3-0 sense pal·liatius) i un 2-1 contra el Nàstic (en un partit de màxima tensió, va acabar remuntant en la pròrroga, 3-0).

El Lleida va superar la primera eliminatòria contra el Toledo, però va caure en la segona, contra el Leganés. L'Hospitalet i el Nàstic van fer un pas més. Els barcelonins van eliminar el Cadis i La Hoya abans de claudicar ahir contra el Leganés. Els tarragonins van ser frenats a Llagostera després d'haver superat el Racing de Ferrol i el Sestao.

Set canvis

Han desaparegut del mapa de segona A el Deportivo, l'Eibar i el Còrdova (ascens), així com el Mirandés, el Madrid B, l'Hèrcules i el Jaén (descens). Les novetats són l'Osasuna, el Valladolid i el Betis (descens), a més del Racing, l'Albacete, el Llagostera i el Leganés (ascens). Només tres demarcacions tindran doble representació: Barcelona (Barça B i Sabadell), Girona (Girona i Llagostera) –no passava des del 92/93, amb Figueres i Palamós– i Madrid (Alcorcón i Leganés).

Tres demarcacions tindran doble representació a plata: Barcelona, Girona i Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)