2a divisió A

La connexió reusenca

L'estructura. Gerard Escoda fa el camí invers al d'Òscar Álvarez i serà el màxim responsable de l'àrea esportiva del Llagostera, amb Santi Castillejo com a aposta per a la banqueta

L'arribada d'Òscar Álvarez a la secretaria tècnica del Girona afectava directament Gerard Escoda, que ocupava el càrrec des que Oriol Alsina el va contractar fa menys de mig any. Com si fos un intercanvi de cromos, Escoda farà el camí invers i canvia el Girona pel Llagostera, on passa a encapçalar l'àrea esportiva. De secretari tècnic del Girona, a director esportiu del Llagostera. I amb Escoda, arribarà al conjunt blaugrana l'exentrenador del Reus i del Nàstic Santi Castillejo, que tindrà l'oportunitat de debutar en una banqueta de segona A. Sense Alsina ni tampoc Lluís Carrillo, els pilars del Llagostera en el seu aterratge a la Lliga de Futbol Professional seran nous.

Gerard Escoda, que a principis de gener va substituir Sergi Raset com a secretari tècnic del Girona, tindrà ara la màxima responsabilitat de la parcel·la esportiva en el club presidit per Isabel Tarragó. L'aposta per Santi Castillejo és natural, perquè tots dos van coincidir al Reus Deportiu, en l'etapa més brillant del club, que es va consolidar a segona B i va encadenar tres temporades a la categoria –ara ja en són quatre– per primera vegada en la seva història. Amb Castillejo, l'equip del Baix Camp va assolir l'ascens la temporada 2010/11, i va fer un bon paper els cursos següents. Castillejo compartia responsabilitat amb Gerard Escoda, secretari tècnic, en una època en què el club va fer fitxatges que van oferir un molt bon rendiment, com ara Sergio León i Chumbi.

Per Castillejo, l'arribada al Llagostera significarà l'estrena a segona A, categoria a la qual aspirava pujar amb el Nàstic quan va ser presentat a Tarragona, l'estiu passat, però que va veure frustrada perquè només va durar dotze jornades a la banqueta. L'exdavanter navarrès, de 42 anys, es va convertir en ajudant de Ramon Maria Calderé, a qui va substituir el 2009 com a entrenador del Reus. El Llagostera hauria d'anunciar de manera imminent la seva contractació.

MOLT BONA RELACIÓ

Van coincidir a Reus, amb els mateixos càrrecs, en una època clau dels roig-i-negres

D'UN LLOC A L'ALTRE

Escoda canvia de club mig any després d'aterrar a Montilivi com a secretari tècnic
Castillejo, destituït pel Nàstic a mitja temporada, debutarà com a tècnic de 2a A

Un pas escapçat pel Nàstic

Els dos pilars de l'estructura tècnica del Llagostera tenen passat recent al Nàstic, club al qual el conjunt del Gironès va guanyar la partida en l'eliminatòria definitiva d'ascens a segona A. Tancada una etapa d'èxit a Reus, Santi Castillejo va ser l'aposta del Nàstic l'estiu passat. La paciència de l'entitat, però, va ser molt curta, i, després d'una derrota a Badalona en la dotzena jornada, el club en va prescindir el 4 de novembre. L'equip era onzè, a cinc punts de la zona de fase d'ascens. Al Nàstic, s'hi va quedar Escoda, que també havia canviat el Baix Camp pel Tarragonès, tot i que hi tenia un paper més secundari en l'àrea esportiva, sobretot pel control que exerceix Promoesport. I al gener, el Nàstic no va posar cap problema a Escoda davant la trucada del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)