2a divisió A

“Volem fer les coses ben fetes”

Quique Cárcel, contractat per una temporada com a director esportiu del Girona, arriba a Montilivi carregat d'il·lusió

Elogia Oriol Alsina, destaca la importància del planter i avisa que han de treballar “amb tranquil·litat i sense fer barbaritats”

Darrere d'una marxa sobtada, hi sol haver una oportunitat. I Quique Cárcel, que començava a preparar una altra temporada a la secretaria tècnica de l'Hospitalet perquè les ofertes que havia rebut de més amunt eren de lluny –“per circumstàncies personals preferia no moure'm tant”–, va veure de cop i volta l'oportunitat de fer el salt a segona A molt més a prop. La trucada del Girona va seduir el barceloní: “M'agradaria agrair al president la confiança que m'ha mostrat. És un pas endavant en la meva carrera. Estic molt content de poder estar en un club de la lliga de futbol professional, a prop de casa, amb molta il·lusió i amb moltes ganes de fer les coses bé. Conec bé el Girona i molta gent que hi ha estat jugant i treballant. És un club que s'està fent històric a segona A. Pocs equips hi han encadenat set anys; per alguna cosa deu ser”.

Cárcel, que ha firmat un contracte per una temporada com a director esportiu del Girona, està fent més hores que un rellotge perquè l'equip començarà la pretemporada el dia 14 i hi ha moltes gestions per fer a tots els nivells. Aprofitarà, això sí, la feina d'Oriol Alsina, a qui va elogiar: “M'ha ajudat molt. És una persona molt transparent i m'ha donat tota la informació que necessitava per començar a treballar.” L'exsecretari de l'Hospitalet té clar quin club trepitja i en quin context econòmic: “S'acosta la pretemporada, però hem d'anar amb tranquil·litat. Tothom està bastant parat perquè s'ha de mirar molt bé el pressupost i no es poden fer barbaritats. Volem fer les coses ben fetes.” En aquest sentit, va reconèixer que el Girona està limitat a l'hora d'anar a fitxar: “Hem de buscar realisme. Un 75% del mercat de segona A és complicat que el puguem assolir. L'altre 25%, l'hem de treballar, sobretot amb la idea de dur gent jove, que el club en pugui treure profit.”

Després de cinc anys en la màxima responsabilitat esportiva en un club de segona B que ha estat a punt de pujar, és natural que conegui molt bé la categoria de bronze: “És molt explotable; hi ha molt bons jugadors”. Cárcel, però, va matisar que no només tenia al cap la segona B: “En tinc molt de coneixement, però també de la segona A, perquè era la meva il·lusió”.

Primer, Machín

Pablo Machín, contractat i renovat per Oriol Alsina, va quedar una mica descol·locat arran de la marxa del maresmenc al Llagostera. La primera feina del nou director esportiu ha estat tranquil·litzar el tècnic de Sòria: “Hi he tingut una xerrada molt llarga. Es mereix tot el respecte, i m'ha transmès les seves sensacions i preocupacions. Primer, he començat a intentar pensar en el que ell necessita.” Cárcel va tornar a citar Machín a l'hora de parlar de la filosofia de joc de la qual és partidari: “Tinc una manera de veure el futbol, i m'agrada molt el futbol d'atac. Intentaré crear un equip de l'estil que més m'agrada, però sempre molt parlat i consensuat amb l'entrenador. El que vull és que Machín estigui molt tranquil. Jo ja m'encarregaré de la resta i intentaré donar-li el màxim que necessiti.”

Quique Cárcel no va voler buscar polèmica amb el president de l'Hospitalet, Miguel García, indignat per com el Girona s'havia endut el seu secretari tècnic. “Només tinc paraules d'agraïment a l'Hospi i al seu president, que m'han donat una oportunitat molt gran. M'hi he sentit molt estimat. Ells sabien que, si sortia una oportunitat així, el més segur és que l'aprofités. Però només faltaria que en parlés malament, de l'Hospitalet.”

I el secretari tècnic?

La primera idea del Girona era contractar no només un director esportiu, sinó també un secretari tècnic, per mantenir l'estructura que hi havia amb Alsina i Òscar Álvarez. La fórmula, però, no és tan clara. “Se n'està parlant amb el president. Encara no hem arribat a cap acord. Tenim dificultats i hem de mirar quina serà la millor solució, si aquesta figura o algú que m'ajudi, perquè és veritat que hi ha molta feina i m'importen molt tant el filial com el juvenil. El planter és vital”, va comentar Cárcel.

AMB REALISME

“Un 75% del mercat de 2a A és difícil d'assolir. Penso primer en les necessitats de Machín”

EL PREDECESSOR

“Oriol Alsina m'ha ajudat molt. Ha estat transparent i m'ha donat tota la informació”

EL SEU NOU CLUB

“El Girona s'està fent històric a 2a A. Pocs hi han estat set anys; deu ser per alguna cosa”

LA FILOSOFIA

“M'agrada molt el futbol d'atac, però ho consensuaré tot amb el tècnic. Vull que estigui tranquil”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)