2a divisió A

Una unió a llarg termini

El Llagostera i Palamós van signar ahir un acord per compartir el Nou Municipal durant cinc cursos

La vinculació anirà més enllà del món esportiu

El Llagostera ja té casa, i aquest cop l'acord ja està signat. L'equip blaugrana, l'Ajuntament de Palamós i el club de la població del Baix Empordà van escenificar l'entesa per compartir el Nou Municipal la temporada que ve a través d'una roda de premsa en què es van desgranar alguns dels detalls de l'arribada del conjunt llagosterenc a Palamós. Tot i això, i encara amb molts fronts oberts per acabar de decidir, el que va quedar ben clar és la satisfacció de totes les parts pel fet que el futbol professional torni a una localitat que ja el va tastar fa vint anys. “Sabem la il·lusió que genera jugar en una categoria com la segona A i per això hem volgut ajudar en tot el que hem pogut. En el moment d'asseure'ns a parlar vam posar dues condicions obligatòries: que el Palamós CF no en sortís perjudicat ni se sentís maltractat, i que el fet d'acollir el Llagostera i el futbol professional a la localitat no li generés cap despesa extra. S'han complert totes dues premisses; per tant, crec que és un acord beneficiós per a totes dues bandes”, va explicar l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés.

Relació a llarg termini

Un dels punts més destacats de l'acord és que s'ha signat per a cinc temporades, en una clara declaració d'intencions que el Llagostera no serà un convidat de pedra a segona divisió A, i que la seva voluntat és consolidar-se en el món professional. Tal com destacava l'alcaldessa de Palamós, la convivència entre el Llagostera i el degà no tindrà cap cost extra per a la localitat i per al club, i totes les reformes i despeses que es generin amb l'obertura de l'estadi –llum, aigua, seguretat, etc.– aniran a càrrec del club presidit per Isabel Tarragó. “Tot ho assumeix el Llagostera. Encara no se sap quines reformes s'hauran de fer perquè ho determinarà la LFP en els propers dies”, va destacar Ferrés.

La presidenta del Llagostera també va mostrar la seva satisfacció per l'acord i va assegurar que volen que el Llagostera “també sigui el club de la gent de Palamós i de tota la Costa Brava”. Tarragó va confirmar que les despeses que es generin per adequar l'estadi al futbol professional s'assumiran, “tot i que és molt probable que en moltes tinguem un any de marge”. El que no va quedar gens clar és si el Llagostera pagarà un lloguer fix per fer servir l'estadi. “Complirem amb les ordenances municipals”, es va limitar a explicar. En el dia d'avui, l'ordenança municipal estableix que les entitats sense ànim de lucre que utilitzin l'estadi només s'han de fer càrrec de les despeses, un fet que dibuixa un escenari en què el Llagostera –que encara no és SAE– no hauria de pagar un lloguer fins que faci la conversió.

Optimització

Tant l'alcaldessa de Palamós com l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, es van mostrar partidaris de mancomunar serveis amb altres poblacions per optimitzar recursos. “Som un poble partit i no podíem fer una gran inversió, tot i que s'ho mereixen. A Palamós els interessava aprofitar més una instal·lació com l'estadi i ens hem posat d'acord. Aquest el camí en uns temps difícils per a tothom”, va apuntar Santamaria.

Així doncs, el Nou Municipal serà l'escenari a partir de l'agost dels partits del primer equip del Llagostera, els del Palamós i també els entrenaments diaris, el principal maldecap per mantenir en bon estat la gespa natural. “Estem buscant camps d'entrenament amb superfície natural i que siguin a prop. No hem marcat un límit de dies per utilitzar-lo, sinó que farem servir la lògica. Les setmanes que estigui en mal estat evitarem trepitjar-lo gaire”, va apuntar Tarragó, que també va revelar que finalment la gestió del bar els dies de partit anirà a càrrec del Llagostera, i no del Palamós CF com s'havia anunciat. En els pròxims dies, i en espera de la visita de la LFP, s'acabaran de definir espais com el que serà el vestidor del Llagostera i també està previst adequar un petit magatzem com a oficina de l'entitat del Gironès.

Un company per al degà

El president del Palamós, Joan Pau Pérez, va ser contundent: “Que el soci estigui tranquil. El Palamós continuarà treballant com fins ara, amb la voluntat de fer un bon any a tercera i tenir un futbol de base fort. L'única diferència és que tindrem de company un equip professional. Això pot ser molt positiu.” A diferència del curs passat amb el Girona, els socis del Palamós no disposaran d'avantatges per fer-se socis del Llagostera o per anar a veure els partits.

El benefici per al degà podria arribar a través d'alguna cessió i també en l'intercanvi de coneixement. “Estem disposats a parlar de tot. També pot ser positiu que els joves del club vegin futbol professional de ben a prop”, va destacar el president.

JOAN CURTO

“Volem que el Llagostera sigui el club de la Costa Brava, juntament amb el Palamós”
“El punt clau era que Palamós no en sortís perjudicat i s'ha aconseguit. És un benefici”
“El Llagostera ha sigut l'emblema del poble i ara ho pot ser de la Costa Brava”
“L'entesa ha sigut molt ràpida. És una oportunitat per a tots i ho hem d'aprofitar”
“El soci pot estar tranquil perquè al Palamós CF treballarem com fins ara”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)