2a divisió A

El Llagostera, a tota màquina

El club llagosterenc fitxa Jesús Imaz (Lleida) i Sergio León (arriba cedit per l'Elx), renova Moragón i ja té 16 jugadors confirmats

Avui podria ser anunciat David Querol (Nàstic) i interessa el porter René (Jaén)

El Llagostera no perd el temps i ahir va confirmar tres nous jugadors de cara a la temporada vinent. Per una banda, el conjunt llagosterenc va anunciar els fitxatges de Jesús Imaz (Lleida) i Sergio León (cedit per l'Elx), que arriben per apuntalar la davantera de Santi Castillejo, i també va anunciar la renovació del porter José Sánchez Moragón. Amb ells, el Llagostera ja disposa de 16 jugadors per al primer equip, una xifra que avui es podria ampliar si es confirma l'arribada de David Querol (Nàstic) o d'algun altre jugador per qui el Llagostera s'ha interessat, com és el cas del porter René (Jaén). Imaz i León són, juntament amb Òscar Rico, Robert Simón i Ruymán, els cinc fitxatges que ha fet el Llagostera fins ara.

“Estem fent un projecte amb molts dels millors jugadors joves de segona B. Primer volíem assegurar l'estructura del curs passat, i després reforçar-la amb jugadors joves i també algun d'experimentat”, explica el director esportiu del Llagostera, Oriol Alsina, que confirma que encara vol reforçar la plantilla amb entre 4 i 6 fitxatges més: “La nostra intenció es portar un porter, un o dos centrals, un pivot i un extrem i un punta.”

Dues peces cobejades

Abans de decidir-se pel Llagostera, tant Imaz com Sergio León havien rebut nombroses propostes d'altres equips, però finalment van quedar seduïts pel projecte esportiu llagosterenc. Tots dos eren pretesos pel Girona, que es quedarà amb les ganes. Pel que fa al davanter lleidatà, a més de la dels gironins, tenia una oferta del Leganés (segona A), mentre que León fins i tot va rebutjar l'interès d'un club austríac de primera divisió que el curs vinent disputarà l'Europa League. Tots dos jugadors arriben a Llagostera procedents de segona B, encara que el cordovès també té dues petites experiències a la categoria de plata amb el Betis i el Múrcia.

Oriol Alsina es desfà en elogis cap als dos nous fitxatges: “Els agafem en el millor moment de les seves carreres, són joves i encara tenen un gran marge de millora, en un parell d'anys poden estar jugant a primera divisió. L'Imaz és un jugador molt polivalent, ràpid, llest i desequilibrant, i en Sergio León és un gran davanter, amb molt de gol, que segur que s'adaptarà ràpidament. Tots dos estan cridats a ser jugadors molt importants dins l'equip.”

Imaz, que firma per dues temporades i arriba lliure, ha estat una peça important del Lleida els últims cursos (hi va debutar la temporada 2009/10), però als 23 anys considerava que ja era hora de fer el salt de categoria. El futbolista, que tant pot jugar de mitjapunta com a la banda, es considera, sobretot, un jugador d'equip: “Sempre intento treballar per als meus companys, encara que també puc aportar gols. Puc jugar en qualsevol de les posicions d'atac, però potser on em trobo més còmode és darrere del punta.”

Mentrestant, Sergio León arriba a Llagostera per ser una de les referències en atac de l'equip dirigit per Santi Castillejo, tècnic amb el qual va coincidir en el Reus (2a B). Després de dues temporades al conjunt reusenc, on va explotar, el davanter va fitxar l'estiu passat per l'Elx, de primera divisió, que el va cedir al Múrcia (segona A) perquè acumulés minuts en la categoria de plata. Allà, León no va tenir la participació desitjada i l'Elx va decidir recuperar-lo perquè jugués a segona B amb l'equip filial, que ja tenia el golejador Cristian Herrera en dinàmica del primer equip.

El canvi no li podia haver anat millor a León, que va acabar la temporada amb dotze gols. “Estic molt content de poder jugar al Llagostera, conec força gent, entre ells el tècnic, que ja em coneix, i per mi és un salt important. He rebutjat ofertes molt més suculentes, però han confiat molt en mi i aquí crec que puc tenir els minuts que necessito. Aportaré treball i tots els gols que pugui”, afirma el davanter format a les categories inferiors del Betis, amb qui va debutar la temporada 2009/10, quan el conjunt sevillà era a segona A –va jugar un partit amb el primer equip i sis amb el filial–. León jugarà una temporada cedit al club del Gironès, que a final de curs tindrà una opció de compra.

Querol serà el següent

El repte que té el Llagostera en la seva estrena a segona A és important i, per això, el club presidit per Isabel Tarragó s'està afanyant en la confecció de la plantilla, que la setmana vinent començarà la pretemporada. Les arribades d'Imaz i León eren prioritàries per reforçar la davantera llagosterenca, que ha perdut Marc Sellarès (Reus) i, amb tota probabilitat, Salva Chamorro. Qui està molt aprop de ser nou jugador del Llagostera és l'atacant David Querol, que podria ser anunciat avui mateix després de saber-se que no continuarà al Nàstic de Tarragona.

Un altre dels futuribles del conjunt llagosterenc és el porter René, que el curs passat va baixar a 2a B amb el Jaén i per qui el Llagostera ha mostrat el seu interès. El porter té altres ofertes i s'espera que es decideixi en els propers dies.

El futur dels joves és incert

El que encara no se sap amb certesa és on jugaran la pròxima temporada alguns dels joves jugadors del Llagostera. Entre ells, destaca el davanter Nuha, l'heroi de l'ascens, que tot i tenir contracte en vigor podria anar cedit a algun equip de segona B si es presentés una bona oportunitat perquè el jugador tingués minuts. En la mateixa situació es troba el porter Nico Ratti, suplent de Moragón la passada temporada, que podria veure amb bons ulls una sortida per així no frenar la seva progressió. “Són jugadors del primer equip i la idea és que es quedin, però si surt una bona proposta l'estudiarem”, diu Alsina.

Sergio León Limones
Palma del Río, 06-01-1989 (25 anys) Davanter centre
Alçada:
1,78 m
Pes:
73 kg
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
At. Palma del Río i Betis
09/10
Betis B (2a B)
6 p. 0 g.
Betis (2a A)
1 p. 0 g.
10/11
Betis B (2a B)
9 p. 1 g.
11/12
Reus (2a B)
20 p. 6 g.
12/13
Reus (2a B)
38 p. 18 g.
13/14
Elx B (2a B)
26 p. 12 g.
Múrcia (2a A)
2 p. 0 g.
14/15
Llagostera (2a A)
1
temporada jugarà Sergio León al Llagostera com a cedit per l'Elx. A final de curs, el club llagosterenc té una opció de compra.
Jesús Imaz Ballesté
Lleida, 26-09-1990 (23 anys) Mitjapunta i extrem
Alçada:
1,74 m
Pes:
70 kg
TRAJECTÒRIA
Categories de formació:
AEM i Lleida
09/10
Lleida (2a B)
2 p. 0 g.
10/11
Lleida (2a B)
26 p. 4 g.
11/12
Lleida (2a B)
34 p. 7 g.
12/13
Lleida (2a B)
32 p. 8 g.
13/14
Lleida (2a B)
21 p. 8 g.
14/15
Llagostera (2a A)
2
temporades ha firmat Imaz amb el Llagostera
3
ofertes de segona divisió A tenia el jugador lleidatà aquest estiu: del Girona, del Leganés i del Llagostera
Per mi és un salt endavant, crec que al Llagostera puc tenir els minuts a 2a A que necessitava. He rebutjat ofertes molt més importants
Estem fent un projecte amb molts dels millors jugadors joves de segona B, que encara tenen un marge de millora molt important
Puc jugaren totes les posicions d'atac, on em trobo més còmode és darrere el davanter centre
Jesús Imaz
jugador del llagostera

SENSE PARAR

M'he decantat pel Llagostera pel tema esportiu, és un equip humil que acaba de pujar i que té ganes de fer una bona temporada a 2a A
A Imaz i León els agafem en el millor moment de la seva carrera. Encara volem fer entre 4 i 6 altes
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
En la meva decisió hi ha ajudat que el tècnic és Castillejo, amb qui vaig coincidir al Reus
Sergio León
jugador del llagostera
El Llagostera vol fitxar un porter, un o dos centrals més, un pivot, un extrem i un punta

La trobada amb Chamorro, la setmana vinent

Després de les baixes ja conegudes de Francesc Fullana, Juan Manuel Lobato, Álex Cruz i Andrés Barón, i de la marxa de Marc Sellarès al Reus (segona B), qui sembla que també té un peu i mig fora del Llagostera és Salva Chamorro. El davanter, autor de 10 gols la temporada passada, sembla que no acaba de convèncer la direcció esportiva llagosterenca, que, tot i així, vol esperar a trobar-se amb el jugador la setmana vinent per acabar de negociar. “Veurem què passa, en Salva és un bon jugador”, destaca Alsina. Chamorro té diverses ofertes sobre la taula de segona A i alguna de molt suculenta de segona B i, tot i que la intenció inicial del jugador era continuar, tot indica que no serà així. Els últims fitxatges del Llagostera a la davantera i la intenció de reforçar-se amb un o dos atacants més semblen tancar definitivament la porta a Salva Chamorro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)