2a divisió A

S'omple la pica

El Girona tanca l'acord per una temporada amb l'exdavanter del Lugo Fran Sandaza

La configuració de la plantilla, molt verda just abans de l'arrencada, té una altra pinta amb mitja dotzena d'incorporacions

La lentitud amb què tancava i anunciava moviments el Girona es va dissipar coincidint amb l'arrencada de la pretemporada de l'equip de Pablo Machín. Amb Jaime Mata i Àlex Granell fitxats de fa temps –encara amb Oriol Alsina com a director esportiu a Montilivi–, l'aixeta no es va tornar a obrir fins a aquesta setmana. L'acceleració, però, ha donat un altre aire a l'equip. “Era una setmana important i intensa per acabar de concretar diverses incorporacions, i encara n'hi haurà alguna més”, afirmava ahir el president, Francesc Rebled, hores abans d'anunciar la sisena incorporació. Després de Lejeune (Vila-real), Aday (Tenerife) i Miguel Ángel (Elx B), el club va tancar l'acord amb el davanter Fran Sandaza, lliure després de jugar una temporada a Lugo.

El Girona havia encarrilat molt l'entesa amb l'exdavanter del Lugo i, tot i que va aparèixer l'interès de clubs d'altres lligues –d'Escòcia, de Grècia, de Xipre i fins i tot de l'Aràbia Saudita–, Sandaza prefereix continuar a segona A, a la qual va arribar la temporada passada després d'una llarga etapa en el futbol britànic. “Em fa molta il·lusió començar una nova etapa a Girona. Espero començar a treballar ben aviat”, va comentar ahir el davanter. El contracte vincula les dues parts per una temporada, fins al juny del 2015. La integració de Sandaza a l'equip, però, es demorarà fins a principis de la setmana que ve.

Fran Sandaza, que al novembre farà 30 anys, va tancar la temporada passada amb cinc gols en el Lugo. Els va acumular tots en la primera volta, perquè en la segona va tenir poquíssima participació. Va perdre la confiança de Quique Setién, que a partir de mitja lliga només el va alinear en set partits, i sempre en la recta final (25 minuts com a màxim). L'exjugador del València B, on va coincidir amb Juanlu Hens, és un davanter de referència que destaca pel seu físic i que se sol sentir més còmode al costat d'un altre jugador més dinàmic i mòbil.

Miguel Ángel, integrat

Un cop confirmada dimecres al vespre la seva cessió per part de l'Elx, Miguel Ángel Garrido va viatjar ahir fins a Girona. La intenció era que participés en l'entrenament de la tarda, però no hi va arribar a temps i només va poder sotmetre's a les proves mèdiques. El jugador farà aquest matí el primer entrenament amb l'equip, que torna a tenir doble sessió. Miguel Ángel és un lateral dret amb recorregut i esperit ofensiu –va jugar força temps d'extrem– que s'hauria d'adaptar molt bé al sistema de joc que Machín va aplicar des que va arribar a Montilivi, amb preeminència pels carrils. Amb 23 anys, fa el salt a segona A, després de tenir molta continuïtat en l'Elx B.

El repte d'Aday

Quique Cárcel no va dubtar gens ni mica a interessar-se per Aday Benítez, a qui coneixia molt bé de la seva etapa a l'Hospitalet. El mitjapunta va debutar el curs passat a segona A a Tenerife, on després d'una primera volta amb força participació va anar quedant arraconat. “La falta de continuïtat sempre et complica una mica. Però m'ha servit d'experiència per provar una categoria que és molt maca”, va explicar el jugador de Sentmenat. “Encara em prenc amb més il·lusió i ganes aquest repte”, va dir durant la seva presentació Aday, encantat de fitxar pel Girona per dues temporades: “Des del primer contacte em va encantar la idea. És tornar a la meva terra, Catalunya, i sempre s'agraeix estar a prop de la família.” El vallesà, de 26 anys, és polivalent: “Em sento còmode per darrere del punta, i també a la banda. Fins i tot he jugat al davant, tot i que aquest no és el meu lloc perquè s'han de marcar gols, i la meva tasca sempre ha estat la d'ajudar els companys a fer-ne”.

LA XIFRA

18
jugadors
del primer equip té ara amb contracte el Girona, tot i que encara hi ha algunes incògnites per resoldre.

EL NOU PUNTA

Sandaza, que va rebre propostes d'altres lligues, s'integrarà als entrenaments la setmana que ve
Em fa molta il·lusió iniciar una nova etapa a Girona. Espero començar a treballar ben aviat
Fran Sandaza
DAVANTER
Era una setmana important i intensa per concretar diversos fitxatges i està anant bé
Francesc Rebled
PRESIDENT DEL GIRONA
PORTERS
Isaac Becerra Jorge Palatsí
DEFENSES
Miguel Ángel (Elx B) Richy Ramalho Lejeune (Vila-real) Carles Mas David Juncà David Garcia
MIGCAMPISTES
Pere Pons Àlex Granell (AE Prat) Aday (Tenerife) Jandro Juanlu
DAVANTERS
Jaime Mata (Lleida Esp.) Felipe Sanchón Gerard Bordas Fran Sandaza (Lugo)

LES REACCIONS

Francisco Sandaza
Toledo, 30-11-84 (29 anys) Davanter centre
Alçada:
1,84 m
Pes:
80 kg
FORMACIÓ
Toledo, Leganés
TRAJECTÒRIA
03/04
Toledo (2a B)
7 p. 1 g.
04/05
Onda (3a)
05/06
Puçol (3a)
06/07
València B (2a B)
36, 23
08/09
Dundee Utd (1a)
31, 10
09/10
Dundee Utd (1a)
7, 1
10/11
Brighton (2a)
15, 2
11/12
St. Johnstone (1a)
29, 14
12/13
Glasgow Rangers (3a)
14, 2
13/14
Lugo (2a A)
26, 5
Tinc un repte important i espero tenir continuïtat i consolidar-me a la categoria
Aday Benítez
migcampista
Si alguna cosa tinc són ganes i il·lusió. Per mi, el futbol ho és tot i estic encantat de ser aquí. Tornar a la terra sempre és una alegria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)