2a divisió A

Cadascú a la seva

Futbol de base. El Girona arracona al calaix el projecte conjunt amb el Llagostera presentat fa un mes i mig. Tot i que hi haurà menys equips, el col·lapse de Torres de Palau es manté

L'ascens del Llagostera a segona A va capgirar la relació predissenyada entre el Girona i el Llagostera. L'escenari es va alterar per als primers equips, però també estava cantat que acabaria afectant els planters. Amb Oriol Alsina com a màxim responsable de l'àrea esportiva del Girona, els dos clubs havien ideat un projecte molt ambiciós per al futbol de base, amb una relació especial i peculiar entre les dues entitats, amb transvasament de jugadors d'anada i tornada durant l'etapa de formació. La fórmula, presentada fa poc més d'un mes i mig, no s'aplicarà, per més que alguns jugadors que formaven part del Girona el curs passat ja van ser convidats –a principis de juny les famílies van ser informades del projecte– a anar al Llagostera. Seguint la línia que s'ha visualitzat als equips professionals, i de fet la via més natural, cada club anirà a la seva també amb el planter. L'acord de col·laboració quedarà arraconat al calaix.

Des que va arribar a Montilivi, Quique Cárcel ja va deixar clar que el més oportú era mirar què interessava a cadascú, i que ell havia de pensar en l'interès del Girona. Els tècnics del club han anat dissenyant les plantilles, ja molt madures. Com amb qualsevol altre club, hi pot haver moviments de Llagostera cap a Girona, però queda congelada la possibilitat que hi hagi jugadors que vagin a cavall d'un i altre club en funció de les necessitats.

Més camps

Un dels punts que no ha alterat el Girona és la reducció d'equips, després de l'estranya aposta del curs passat de multiplicar-los. Aquest any, amb una estructura força més corrent, hi haurà dos equips juvenils, dos cadets, dos infantils, quatre alevins, quatre benjamins, tres prebenjamins i l'escoleta. El fet de tenir menys equips, però, no evitarà el col·lapse de Torres de Palau –amb més d'un equip entrenant-se alhora–, perquè s'hi haurà de fer lloc als equips femenins. Com a alternativa, el Girona pretén renovar el vistiplau per derivar entrenaments al camp de les Guixeres de Salt (Coma Cros), i també dur més equips a Vilablareix, on vol enviar el juvenil A.

Hugas, Síria, Mir i Villar, en l'organigrama

El Girona té ben definida l'estructura tècnica del planter, revisada arran de la marxa d'Oriol Alsina i Gerard Escoda cap a Llagostera. Amb Quique Cárcel com a màxim responsable esportiu del club, el seu enllaç amb el planter és Albert Síria, que controla sobretot la configuració de l'equip filial, dirigit a la banqueta per Pep Triadú. Com a coordinador del futbol de base, es manté Jordi Mir, que va arribar al club a través d'Alsina però que ha vist renovada la confiança per part de la direcció esportiva. L'altre tècnic de l'organigrama (a part de tots els entrenadors, començant per Robert Vila en el juvenil A) és Dani Villar, coordinador del futbol 7. Tots ells tenen com a referent per qüestions administratives David Hugas, nomenat recentment gestor del futbol de base, una figura nova aquesta temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)