2a divisió A

L'expert debutant

Llagostera. Carregat d'experiència al màxim nivell, Jordi López tastarà per primera vegada la segona A. El migcampista de Cardedeu, que no va tenir cap dubte a l'hora de continuar, és optimista

L'ascens a segona A obre les portes del futbol professional a diversos jugadors del Llagostera. No és precisament el cas de Jordi López, el jugador amb millor currículum de l'equip, que va arribar el curs passat al conjunt del Gironès després d'una llarga trajectòria en el futbol de màxim nivell. El migcampista de Cardedeu va acumular 77 partits a primera divisió en cinc temporades i quatre equips diferents –el Madrid, el Sevilla, el Mallorca i el Racing de Santander– abans de passar per diverses lligues europees. Ara, amb 33 anys, viurà el seu debut a segona A. “No hi havia arribat a jugar. De segona B, vaig passar a primera”, recorda.

Era difícil d'imaginar que el retorn de Jordi López en una categoria de la LFP es fes a Llagostera. Ell, però, tampoc ho veu tan estrany: “Vaig venir aquí perquè hi havia un projecte seriós i amb ganes de fer coses importants. L'objectiu tampoc era pujar sí o sí, però el bon treball ens va donar el premi. I ara l'hem d'aprofitar”. El jugador no s'ha vist fora del Llagostera aquest estiu: “Ho tenia molt clar. Em vaig comprometre amb el projecte l'any passat, i no he tingut cap dubte.” Està cridat a ser un dels jugadors importants de l'equip, que ha fet diverses incorporacions –encara en té de pendents– però que ha mantingut també diverses peces del bloc de l'ascens. “És molt important, perquè crec que la principal clau de l'ascens va ser el grup. La gent que està venint ens ajudarà, però no partim de zero.”

Jordi López té clar que el salt a segona A és de més impacte que els anteriors que havia fet l'equip del Gironès. “Ja és futbol professional 100% i el nivell és diferent. Ens hem d'anar adaptant de mica en mica a la categoria, amb l'objectiu clar de la permanència. Com l'any passat, el treball i la il·lusió han de ser un plus.” És molt aviat, però l'exjugador del Sevilla té bones sensacions: “Ens queda molt per fer. El més important és anar posant pedres, de mica en mica, i crec que anem pel bon camí. Ara ens toca fer un bon treball.”

El suport a Palamós

El Llagostera treballa a ple rendiment a Puigcerdà, l'escenari de l'estada de pretemporada. “Sempre va bé poder treballar amb tranquil·litat i acabar de conèixer el grup, sobretot per facilitar l'adaptació de les noves incorporacions.” Un cop comenci la lliga, l'escenari serà el Nou Municipal de Palamós, després que es frustrés la possibilitat de jugar a Montilivi. “Potser m'equivoco, però crec que ens ajudarà més ser a Palamós que no compartir camp amb el Girona. És evident que és diferent no tenir el teu estadi, però Palamós ens ha ajudat molt i crec que la gent ens donarà suport”, augura Jordi López.

EL PROTAGONISTA

Vaig venir perquè el projecte era seriós. El bon treball ens va donar l'ascens, un premi que hem d'aprofitar. La il·lusió és màxima
La principal clau de l'ascens va ser el grup, i mantenir-lo és important. La gent que ve ens ajudarà, però no partim de zero
Ara ja és futbol professional 100% i el nivell és diferent. Ens hem d'anar adaptant de mica en mica a la categoria
Encara és d'hora i ens queda molt per fer, però crec que anem pel bon camí. Hem d'anar fent de mica en mica
Jordi López
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)