2a divisió A

Doble amenaça

Data límit. La LFP obliga el Múrcia i el Saragossa a solucionar la seva situació econòmica abans de demà o es confirmarà el descens administratiu

El president de la LFP, Javier Tebas, ha posat divendres com a data límit perquè tant el Saragossa com el Múrcia, que es calcula que arrosseguen un deute total de 100 i 45 milions d'euros respectivament, regularitzin la seva situació econòmica. Tebas, que adverteix fa temps de la situació crítica d'alguns clubs, ha volgut mostrar la seva posició més rigorosa assegurant que la lliga controla l'economia dels clubs i marca “unes condicions i, si no es compleixen, no es juga”; així doncs, aquests dos equips s'han de posar les piles si no es volen veure condemnats al descens administratiu, que posaria en greu perill la continuïtat de les entitats.

El fantasma de la desaparició fa setmanes que circula a Saragossa, però més inesperada ha estat l'amenaça al Múrcia, ja que el club va arribar a un acord amb Hisenda fa dues setmanes per tal d'ajornar un deute de 14 milions al llarg de cinc anys. Aquest acord suposa afrontar un pagament mensual de més de 200.000 euros, una quantitat desorbitada per a un equip de segona i, segurament, el motiu de la situació crítica de l'entitat, que ha provocat l'amenaça del president de la LFP.

Agapito reacciona

La situació del Saragossa és la més complexa d'aquestes dues, però Agapito ha reaccionat a la pressió mediàtica que ha forçat la Fundació Saragossa 2032 els últims dies. L'empresari va anunciar en un comunicat –fet públic en un portal web creat especialment per a l'ocasió–, la seva intenció de recuperar el 90% de les accions del Saragossa –ahir ja en va recuperar el 45%–, i acceptar l'oferta de compra per un euro procedent de la fundació. D'aquesta manera, el grup que lidera César Alierta podrà abonar els 8 milions de deute inicial a la LFP, que pot significar el primer pas per a la salvació del club.

El Mirandés i el Castella, en espera

Els dos equips que van baixar a segona B la temporada passada podrien recuperar la seva condició d'equips de plata si es consuma el descens administratiu del Múrcia i el Saragossa. La idea d'una segona A amb només vint equips no sembla que passi pel cap de Tebas i els seus, de manera que la classificació del Mirandés i el Castella el curs passat, dinovè i vintè respectivament, podria significar el seu retorn a la categoria, tot i les dificultats que tindrien per construir una plantilla competitiva a segona amb tan sols un mes de marge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)