2a divisió A

Davantera definida un mes abans de l'estrena

El Girona va viure l'estiu passat una situació dramàtica amb la davantera. Amb Chando com a únic punta pur, el club se la va jugar a esperar fins als últims dies per trobar una peça per apujar el nivell, però es va trobar que no tenia saldo per fer cap més incorporació. El panorama és molt diferent aquest any, i no precisament perquè el context econòmic hagi canviat gaire. Quan falta encara un mes per al començament de lliga, el club ja té els deures fets a la línia del davant, i només està pendent de trobar un jugador específic de banda per enllestir-la del tot. “Estic content. En el món del futbol, la part de dalt és la més complicada”, explicava ahir Quique Cárcel. “És veritat que més endavant poden sortir oportunitats, però també pot passar que al final no s'assoleixi el que es vol.”

El Girona té dos davanters de referència, tots dos fitxats aquest estiu. Sandaza és més home d'àrea i té més experiència i recorregut que Jaime Mata, que arriba a segona A després de dues temporades amb un molt bon rendiment en el Lleida. Per dins, Machín també disposa de Gerard Bordas i Felipe Sanchón. El tècnic de Sòria va jugar gairebé sempre amb dos puntes, que apuntalaven l'esquema amb tres centrals i dos jugadors als carrils. “Tot dependrà del sistema. Són jugadors molt adaptables a diferents situacions”, va comentar respecte a Felipe i Bordas el director esportiu, que hi afegeix també Aday. El vallesà, un altre dels fitxatges, pot jugar en qualsevol posició de la mitja punta. També sol jugar d'enllaç Jandro. “El mister pot jugar amb el sistema de l'any passat, però també ho pot fer amb quatre al darrere i tres mitjapuntes”, va assenyalar Cárcel. Encara que se situïn a la banda, la majoria d'aquests jugadors tenen tendència a entrar cap a posicions més centrades. “Per això busquem un jugador més de banda, d'un perfil més jove. Però el mercat no és fàcil”, va sentenciar el director esportiu.

PER DINS

Pendent de lligar un extrem, el Girona té assignades totes les altres peces
Amb Sandaza i Mata com a referents, Felipe i Bordas poden començar al mig

EL DIBUIX TÀCTIC

“Tot dependrà del sistema”, diu Cárcel, que té en compte també Aday, polivalent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)