2a divisió A

Quatre peces precises

El Girona té força ben definida la plantilla i busca dos migcentres, un central i un extrem

Si arriben els reforços esperats, Pablo Machín tindrà 23 homes, pendent dels tres jugadors assenyalats i algun candidat a ser cedit

Tenir la plantilla coberta de dalt a baix quan falten quatre setmanes per al començament del campionat agradaria als entrenadors, però no n'hi ha cap que en pugui presumir. A Montilivi, Pablo Machín treballa amb un grup de jugadors prou ben definit, sobretot tenint en compte que poques hores abans de l'arrencada de la pretemporada, els dubtes es multiplicaven. Disputat tot just el primer amistós de pretemporada, dissabte al camp del Peralada (2-6), el Girona treballa amb dinou jugadors del primer equip amb contracte –tot i que no és gens clar que tots dinou comencin la lliga– i en busca quatre més.

El Girona ha tancat fins ara sis incorporacions: el lateral dret Miguel Ángel Garrido (Elx B), el central Florian Lejeune (Vila-real), el migcampista esquerrà Àlex Granell (AE Prat), el mitja punta Aday Benítez (Tenerife) i els davanters Jaime Mata (Lleida Esportiu) i Fran Sandaza (Lugo). S'afegeixen a deu jugadors que es mantenen de la temporada passada, tot i que n'hi ha tres la continuïtat dels quals va exigir força feina un cop acabat el curs anterior: el club es va entendre amb l'Athletic de Bilbao per prorrogar la cessió de Ramalho i va acabar resolent de manera positiva les negociacions per a la renovació de Richy i Eloi Amagat. Amb aquestes gestions fetes, la feina de l'àrea esportiva encapçalada per Quique Cárcel a l'hora de reforçar la plantilla està focalitzada en tres zones diferents. La prioritària és al centre del camp, on l'equip necessita incorporar migcentres –la idea de Cárcel és dur-ne dos– amb recorregut i experiència, com a mínim un dels dos. És la demarcació amb més forats ara mateix, coberta de moment pels gironins Eloi Amagat –un dels destacats el curs anterior–, Pere Pons –torna després d'una cessió a l'Olot– i Àlex Granell, que es vol fer un lloc a segona divisió A.

L'esquema de joc

A més de reforçar el centre del camp, el Girona vol incorporar un altre central i un jugador de banda especialista a arribar a la línia de fons i buscar la centrada, a diferència d'altres jugadors de segona línia que hi ha a la plantilla, amb més tendència a anar cap al centre. Un altre defensa central sembla del tot convenient, perquè a Carles Mas, un dels quatre que hi ha ara, li podrien proposar una cessió. A més, Ramalho pot jugar també al costat dret, on de moment només hi ha Miguel Ángel. La necessitat augmenta si Machín manté l'esquema amb tres centrals i dos carrilers, que tan bé li va funcionar la temporada passada, quan va rellevar Javi López a la banqueta del Girona. De moment, va ser l'esquema amb què va debutar en la pretemporada, a Peralada. “Treballarem les dues possibilitats. Durant la pretemporada, també jugarem amb línia de quatre”, va exposar després. El dibuix també afecta altres demarcacions. Amb el 3-5-2, l'espai per als mitjapuntes es concentra molt més al mig –o fent les funcions de carriler, molt exigents perquè reclamen pujar i baixar la banda constantment– que no pas amb una línia de quatre defenses i jugadors de banda per davant. En aquest sentit, la polivalència pot ajudar homes com Felipe Sanchón, Gerard Bordas i Aday Benítez, que a Peralada fins i tot va jugar en punta. Més enllà del sistema de joc que acabi imposant, Machín valora que els fitxatges vagin evolucionant en el seu procés d'adaptació: “Em quedo amb les ganes que hi posen. Fan el que se'ls està demanant per acoblar-se com més aviat millor a la nostra manera de jugar. Estic content amb ells, i també amb la gent del planter que està participant amb nosaltres.”

Els assenyalats

De l'àlbum de cromos, els que més incògnites generen són els tres jugadors assenyalats des que va acabar el curs passat. Són David Garcia, Juanlu Hens i Jandro Castro, amb els quals el club mira d'arribar a un acord. No és gens fàcil, perquè el Girona considera que per quedar-se haurien d'acceptar una rebaixa molt significativa del seu sou. Mentre no hi ha desenllaç, treballen sense cap diferència amb els companys.

NO S'HI TANCA

Machín va jugar a Peralada amb tres centrals però provarà també la línia de quatre

AL DARRERE

Un central més sembla necessari, sobretot si el tècnic manté el dibuix amb tres

CENTRALS AL MARGE

L'esquema també afecta els mitjos i jugadors de banda, tot i que n'hi ha de polivalents

ELS JUGADORS

Ara n'hi ha 19 amb contracte, entre els quals Jandro, Juanlu i David Garcia

Un amistós per setmana, sense més rivals de nivell

Si res no fa alterar la programació marcada, el Girona viurà una de les pretemporades amb menys partits amistosos de preparació. Després de l'estrena al camp del Peralada, l'equip gironí només en té programats tres més, un cada cap de setmana. Dissabte (2 d'agost) visita l'Espanyol B, el dissabte 9 d'agost rep el Llagostera amb el Trofeu Costa Brava en joc, i el dia 16 té l'últim partit anunciat, al camp del Palamós. “Nosaltres volíem jugar sí o sí un partit cada cap de setmana, i disputar-ne dos l'última. Si a partir d'aquí queia un equip de nivell, ens adaptaríem a jugar també entre setmana”, va comentar Pablo Machín. De fet, el Girona havia intentat captar l'atenció de l'Espanyol, però el conjunt blanc-i-blau ha triat finalment jugar al camp del Sabadell. A partir d'aquí, els rivals de nivell queden molt limitats, i Machín prefereix no carregar gaire l'equip de partits contra equips de categories força més baixes, perquè tampoc acaben servint per avaluar amb garanties el nivell competitiu dels seus homes: “Ens interessa jugar, però ens interessa jugar amb equips de nivell.” La solució és, com durant la temporada regular, programar tota la setmana d'entrenaments i deixar els partits per al cap de setmana. “Farem entrenaments més forts entre setmana, i també tenim la possibilitat de jugar algun partit contra el filial”, va sentenciar l'entrenador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)