2a divisió A

Arrencada amb energia

Felipe Sanchón, autor de dos gols en l'estrena a Peralada, treballa per tenir la continuïtat que tant va trobar a faltar durant bona part del curs anterior

Cridat a tenir un pes fonamental en el Girona, es nega a considerar-se un referent

Els gols de la pretemporada solen quedar en anècdota, però no hi ha cap davanter que no tingui la porteria al cap, sigui en un partit oficial, en un amistós o en un entrenament. En el primer duel de pretemporada, dissabte a Peralada, el Girona va marcar mitja dotzena de gols. Curiosament, quatre van ser de defenses: Carles Mas, David Garcia, Ramalho i Richy. Els altres dos van ser de Felipe Sanchón, l'home que va liderar la capacitat ofensiva de l'equip durant la temporada passada fins que una lesió el va deixar fora de combat durant quatre mesos que es van fer molt llargs, tant per al mateix jugador com per al Girona.

“Sempre és bo marcar”, afirma Felipe, que no perd de vista els objectius en els primers partits de pretemporada: “L'equip va fer un bon treball, que és del que es tracta. Hem d'anar assimilant les coses que proposa el tècnic i anar agafant el to físic per a la lliga.” Machín preveu utilitzar diversos sistemes de joc, però el que més ha aplicat els primers dies és el de tres centrals i dos carrilers, amb el qual va fer revifar l'equip el curs passat. En la primera arrencada amb el tècnic de Sòria a Montilivi, és moment d'acabar d'assimilar conceptes, no només per als jugadors que acaben d'arribar, sinó també per als que continuen: “Nosaltres ens hem d'anar adaptant al que demana el mister. A Peralada va provar l'esquema de l'any passat, que va anar bé, i aquest any ho anirem veient de mica en mica. Perquè tampoc crec que sigui el que utilitzem sempre”, explica el barceloní, que amb Machín sol jugar en punta. També ho va fer a Peralada. “Hi he jugat força temps i és un lloc que m'agrada, però en aquest sistema hi ha diverses posicions. Tampoc se'n pot parlar gaire perquè era tot just el primer partit. Són proves que es van fent, i falten moltes coses per definir.”

Més definits a dalt

El Girona va pagar durant bona part de la temporada passada la falta d'efectius a la davantera. “Vam tenir dèficit fins a mitja lliga. Aquest any som més, i de mica en mica l'equip s'anirà perfilant”, exposa Felipe. Amb l'arribada de Jaime Mata (Lleida Esportiu), Fran Sandaza (Lugo) i Aday (Tenerife), el Girona té força ben coberta la línia ofensiva. “Són bons jugadors i han arribat amb moltes ganes. Hi ha gent que potser no ha estat en aquesta categoria i arriba amb molta il·lusió. Estem fent un bon equip, i tant de bo es tanqui com més aviat millor, tot i que sabent les dificultats del mercat i com està el club, no és fàcil. De tota manera, crec que es farà un bon equip i plantarem cara.”

Amb 32 anys, Felipe enceta la tercera temporada (va renovar fa mesos per dos cursos) de la tercera etapa a Montilivi, que ja havia trepitjat a tercera –va marcar 21 gols la temporada 2005/06, amb títol però sense ascens del Girona– i en la segona volta del primer curs a segona A (sis gols en disset partits). L'experiència i la garantia de rendiment òptim sempre que ha vestit la samarreta blanc-i-vermella el converteixen en un dels referents principals de l'equip. Ell, però, s'ho pren amb molta humilitat: “És veritat que fa anys que sóc aquí i que tinc una edat, però tampoc em considero un referent. Sóc un més, com tots, i he de treballar com ningú per poder jugar cada setmana, quan el mister ho cregui oportú.”

El Girona va encetar ahir la segona setmana completa de treball –s'hi havia posat el dimecres 16–, amb un calendari intens de nou entrenaments programats i només un partit. Si no n'hi afegeix cap més –podria reconduir les converses per enfrontar-se amb l'Espanyol–, l'equip només jugarà un amistós cada setmana. “Això és cosa del club. No sé si n'hi haurà cap més, però nosaltres estem treballant amb duresa i intensitat tota la setmana, i no hi havia ni pensat”, va dir Felipe. L'equip va fer ahir dues sessions a Montilivi, i aquest matí se'n va a Navata.

LA DAVANTERA

“L'any passat vam tenir dèficit fins a mitja lliga. Ara som més, i l'equip s'anirà tancant”

OPTIMISTA

“Estem fent un bon equip, tot i les dificultats i les limitacions del mercat i el club. Plantarem cara”

AMB HUMILITAT

“Fa anys que sóc aquí i tinc una edat, però no em sento un referent. Sóc un més i treballo com tots”

EL SISTEMA DE JOC

“M'agrada jugar al davant, però hi ha altres posicions. Estem fent proves i falten moltes coses per definir”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)