2a divisió A

Galons al darrere

Un pilar. Amb companys més joves a l'eix de la defensa, Richy assumeix que ha d'anar agafant pes i responsabilitat en el quart curs a Montilivi

Va trigar a renovar, però l'entesa per continuar a Montilivi converteix Richy en un dels jugadors més veterans de la plantilla. I sense un altre dels jugadors a qui el club volia mantenir –Chus Herrero, que se n'ha anat al Valladolid–, el gallec està cridat a ser un dels pilars de l'equip a la defensa. Perquè Pablo Machín el va convertir en un fix en l'eix i perquè comparteix zona amb jugadors força més joves i inexperts, com ara Jonas Ramalho, Florian Lejeune i Carles Mas. “No sóc el més veterà però faré 30 anys, i de la línia de centrals seré el més gran. Ja són quatre anys aquí, i s'ha d'anar agafant pes dins l'equip”, assumeix l'exjugador del Còrdova. Richy fins i tot s'ofereix a ser un dels capitans: “Si ho he de ser, ho seré. Però tampoc és una cosa a què doni gaire importància”.

Richy, que feia temps que no tenia vacances tan llargues –“les he disfrutat i ara estic patint, però és el que ens toca”– va valorar la bona experiència a Montilivi per quedar-s'hi un any més “Estic content amb el club, la gent i la ciutat”. Fa setmanes, tot estava molt verd, però de mica en mica l'àrea esportiva hi ha anat posant llum. “Crec que l'equip està agafant forma. Falten jugadors per arribar, però crec que Quique Cárcel està fent un treball bastant bo, sabent que no és fàcil amb l'economia del club. Estic segur que es farà un bon equip. A partir d'aquí, buscarem la permanència com més aviat millor i, si es pot somiar, somiarem”. El gallec va voler destacar l'acord per la continuïtat de Jandro, Juanlu i David Garcia, que s'han rebaixat el sou. “Són part de la columna vertebral. Els considero tots tres molt importants, pel paper al camp i perquè fan vestidor”.

El Girona està pendent d'incorporar un altre central. Richy no ho veu malament, però defensa el paper dels joves, començant per Carles Mas: “L'any passat, ell jugava al principi i jo no; té qualitats per jugar a segona A i ho ha demostrat”.

MÉS CENTRALS?

“Si en ve un altre, benvingut. Però també hi ha joves que treballen molt bé”

AMB OPTIMISME

“L'equip va agafant forma i estic segur que es farà un bon grup. El treball és bo”

TRES MÉS

“Jandro, Juanlu i David són molt importants, per a l'equip i perquè fan vestidor”

Pablo Machín prova David Garcia com a central

La nòmina de centrals del Girona és més aviat escassa –sobretot si Pablo Machín continua utilitzant-ne tres en les alineacions– amb quatre jugadors: Richy, Jonas Ramalho, Florian Lejeune i Carles Mas. La intenció del director esportiu, Quique Cárcel, és fitxar-ne un altre, però també hi ha alguna alternativa a la mateixa plantilla. És David Garcia, un dels tres jugadors que acaba d'acceptar una rebaixa de sou. El manresà té molt cara la presència al carril, perquè David Juncà ja li va guanyar el lloc la temporada passada, però sembla un luxe tenir-lo només per als partits que es perdi el de Riumors. I Machín ja l'ha estat situant com a central esquerrà aquesta pretemporada. No és la seva posició, però ja hi ha jugat alguna vegada. “El mister l'ha estat provant i, amb la veterania que té, segur que s'adapta perfectament a aquesta posició”, va comentar Richy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)