2a divisió A

El Múrcia, condemnat

Descens i relleu. La LFP comunica que el club murcià incompleix els requisits per continuar a segona A. El Mirandés, que va baixar com a dinovè, tindrà l'oportunitat de ser repescat

Les amenaces corrien des de feia temps, i finalment s'han convertit en condemna. Com a mínim per al Múrcia, que va disputar la primera eliminatòria d'ascens a primera divisió i que acabarà jugant a segona B, si és que no té un final encara pitjor. El descens administratiu està pendent de la confirmació de la comissió delegada de la Lliga de Futbol Professional, que s'ha de pronunciar dijous que ve. Però el president de la LFP, Javier Tebas, ja dóna per fet que el club murcià no formarà part de la competició de segona A, que comença el dia 23.

“El nostre departament legal ha examinat la documentació presentada i ha vist que el Múrcia no compleix els requisits de ràtio que exigíem. El mateix auditor del Múrcia diu que no ho compleix”, va assegurar Javier Tebas a la cadena SER. “Per tant, la proposta a la comissió delegada serà la no inscripció del Múrcia a segona A. La comissió examinarà l'informe. L'únic que farà, si no hi ha res estrany, és ratificar que no es compleixen els requisits”, hi va afegir Tebas, amb la qual cosa no deixava cap espai per a la incertesa. El Múrcia va anunciar dimecres que havia saldat els impagaments als jugadors, però no s'ha entès amb Hisenda, amb la qual té un deute d'uns 12 milions d'euros. El més que probable descens a segona B –en teoria hauria d'ocupar el lloc de l'equip repescat a segona A– fa perillar de debò, encara més, la seva viabilitat.

L'altre equip amenaçat és el Racing. De moment, el club de Santander ha rebut una moratòria de cinc dies. “Per assolir les ràtios, el club ens ha manifestat que ha renegociat certs deutes privats. Els hem demanat la documentació que acrediti aquesta situació. Si l'acredita, serà inscrit”, va manifestar Tebas. Els dirigents del Racing confien que podran acreditar-ho, però encara no hi ha res clar.

El Mirandés, de moment

El descens administratiu del Múrcia beneficiarà el Mirandés, que és l'equip més ben classificat –va quedar dinovè– dels que van perdre la categoria al terreny de joc. El club de Miranda, que ja havia anat definint la plantilla pensant que competiria a segona B, també haurà d'acreditar que té els números a punt per ser repescat a segona B. Qui de moment s'ha d'esperar és el Madrid, que va veure com el seu filial queia al pou de la segona B després de quedar vintè classificat. Perquè el filial –entrenat aquesta temporada per Zidane– recuperi el lloc a segona A necessita que s'afegeixi un altre descens a l'anunciat del Múrcia.

LA FRASE

El mateix auditor del Múrcia admet que no compleix. L'únic que farà la comissió, si no hi ha res estrany, és ratificar-ho
Javier Tebas

L'ALTRE INTERROGANT

El Racing ha rebut una moratòria de cinc dies per ampliar la documentació

EN ESPERA

Dos descensos obririen la porta de la segona A al Madrid B, que va quedar vintè
La comissió delegada del dia 7 ha de ratificar el descens i Tebas ho dóna per fet

El dinovè, salvat tres anys seguits

Un cop es confirmi de manera oficial el descens del Múrcia, la LFP oferirà al Mirandés el lloc que va perdre al camp. L'equip va tancar la lliga com a dinovè, després d'un empat a Lugo que el va condemnar en uns instants finals d'infart en la categoria. Els equips que corrien risc de baixar tenien clar que, dins del drama, valia la pena l'esforç d'intentar quedar dinovens, per si l'estiu podia ser mogut. De fet, serà la tercera temporada seguida en què el dinovè se salva. Per motius diferents, perquè fa dos anys el descens del Vila-real va arrossegar el filial i força abans d'acabar la lliga es va saber que el dinovè (va ser el Sabadell) no baixaria. L'any passat, la LFP va baixar als despatxos el Guadalajara per frau en la conversió en SAE, i el beneficiat va ser precisament el Múrcia.

Dorca, Toribio i Jose, afectats

El Múrcia, com qualsevol altre equip, havia anat avançant en la confecció de la plantilla. A la banqueta va apostar per José Manuel Aira (Racing de Ferrol) després de perdre Julio Velázquez. I, pel que fa als fitxatges, en va aconseguir alguns de destacats que havien atret l'interès de diversos equips, com ara el lateral Rafita (Almeria), el central Charlie Dean (cedit per l'Elx) i sobretot el davanter Juanto Ortuño, que va firmar contracte per dos anys després de sortir del Vila-real B. Ara, molts equips poden intentar anar a pescar al Múrcia, que no podrà mantenir la majoria de jugadors. En la plantilla, destaca la presència de tres gironins, el lateral Jose Martínez (fitxat fa pocs dies) i els migcampistes Albert Dorca i Dani Toribio, que continuaven de la temporada passada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)