2a divisió A

El llistó més alt

Després de superar un rival de tercera i un de segona B, el Girona rep aquest vespre l'Espanyol

L'amistós, programat a última hora, permetrà avaluar el nivell d'una plantilla encara amb mancances

La programació inicial d'amistosos de pretemporada del Girona era força atípica, amb només un partit cada cap de setmana, i amb la disputa del trofeu Costa Brava –l'únic partit que sol jugar com a local– contra un rival que es trobarà en la lliga com el Llagostera, el nouvingut de la demarcació a segona A. La idea de Pablo Machín era alterar només aquesta programació si s'obria la porta d'un rival de nivell, i a última hora va acabar sortint. L'Espanyol, que s'havia mirat diverses destinacions europees per fer-hi una gira, va acabar tancant dijous un amistós contra el Llagostera per al cap de dos dies (1-2) i el d'aquest vespre a Montilivi (21 h). Una cita, la de més nivell, que el Girona no ha volgut desaprofitar. Després de debutar amb una estrena carregada de gols (2-6) al camp del Peralada, que acaba de pujar a tercera divisió, i de guanyar al camp de l'Espanyol B (0-1) tot i jugar uns 70 minuts amb inferioritat numèrica, l'equip té avui la prova de més exigència de la pretemporada, abans d'enfrontar-se amb el Llagostera (dissabte) i el Palamós, el dia 16.

“No ho teníem planificat, perquè pensàvem que jugar els caps de setmana podia ser suficient, però davant la possibilitat de jugar contra un equip del nivell de l'Espanyol, no es pot dir que no”, exposa Pablo Machín. “I el partit ens anirà molt bé per poder enfrontar-nos amb un equip de superior categoria i provar a veure com estem”, afegeix el tècnic de Sòria, que podrà fer jugar per primera vegada a Montilivi els sis fitxatges que ha tancat de moment el club. El defensa Miguel Ángel Garrido i el davanter Fran Sandaza van debutar dissabte a Sant Adrià de Besòs, i Lejeune, Granell, Aday i Jaime Mata ja ho havien fet a Peralada. S'haurà de veure si el tècnic es manté fidel al sistema de joc amb tres centrals i dos carrilers, o prova també la línia de quatre al darrere. De fet, era la seva intenció dissabte passat, però la rigorosa expulsió de David Garcia a mitjan primera meitat li va esguerrar el plantejament. Dels dinou jugadors del primer equip, Machín té descartats segur Eloi Amagat i Gerard Bordas, que treballen al marge del grup per refer-se de les seves lesions. Jandro Castro, que no va jugar ni un minut a Sant Adrià, hauria de fer-ho avui sense cap problema. L'exentrenador del Numància també està utilitzant durant la pretemporada joves com ara Coris, Vivancos, Marcel Serramitja, Bigas, Eloi Zamorano, Litus i Adri Escribano.

La resposta de Montilivi

L'estadi del Girona, que no sol ser escenari de gaires partits de pretemporada, en viurà dos aquesta setmana. El d'aquest vespre (21h, per Esport 3) i el Girona-Llagostera de dissabte (20.30 h), amb el trofeu Costa Brava en joc. A diferència del partit de dissabte, en què hauran de passar per caixa fins i tot els abonats (a 5 euros a totes les zones), avui el club ofereix l'entrada de franc a tothom qui hagi retirat l'abonament de la temporada 2014/15. Per als que no són abonats, els preus (a partir de 5 anys) són de 10 euros als gols, 15 euros a tribuna i 25 euros a preferent. L'estiu passat, el primer equip de l'Espanyol ja va visitar Montilivi, el 7 d'agost, en el Costa Brava. L'entrada va ser més que digna –3.228 espectadors–, amb uns 300 seguidors de l'Espanyol, que va guanyar (0-2) amb dos gols de Stuani.

LES REACCIONS

No ho teníem planificat, perquè crèiem que jugant els caps de setmana n'hi havia prou, però no es pot dir que no a un partit com aquest

ELS ANTERIORS

Els abonats tenen avui l'entrada de franc, a diferència del Costa Brava de dissabte contra el Llagostera

SENSE PAGAR

MIGUEL ÁNGEL
Lateral dret 23 anys Elx B (2a B)
Florian LEJEUNE
Central 23 anys Brest (2a)
Àlex GRANELL
Migcampista 26 anys AE Prat (2a B)
ADAY Benítez
Mitjapunta 26 anys Tenerife (2a A)
JAIME MATA
Davanter 25 anys Lleida (2a B)
Fran SANDAZA
Davanter 29 anys Lugo (2a A)
Ens anirà molt bé un equip del nivell de l'Espanyol per provar-nos contra un rival de més amunt
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
L'equip va golejar el Peralada (2-6) i es va imposar a l'Espanyol B (0-1) tot i jugar 70 minuts amb deu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)