2a divisió A

La màgia encara hi és

El Girona ofereix una bona imatge en l'estrena a Montilivi i supera l'Espanyol

Jandro va marcar un golàs de falta (17') i, poc després de l'1-1, Mata va fer bona una assistència de Granell (70')

L'amistós programat gairebé a última hora contra l'Espanyol haurà anat de meravella al Girona. Perquè hi buscava una bona prova per avaluar la seva progressió, i la va acabar convençut que el camí és bo. El conjunt de Pablo Machín va oferir un bon nivell i, amb estones d'inspiració, es va convertir en el primer equip que derrota l'Espanyol en la pretemporada.

Oblidada la incomoditat de treballar pendent de com quedava la seva continuïtat –amb rebaixa de sou acordada, cosa que no deu quedar mai del tot oblidada–, Jandro va trepitjar l'estadi com ho sol fer. De titular, amb el dorsal 20 a l'esquena, com si no hagués passat res. I amb petites dosis, va oferir detalls que el fan especial. Va fer un parell de passades que pocs jugadors veuen. I va executar amb molta classe una falta directa que va significar l'1-0 (17'). Jaime Mata havia provocat l'acció, frenat per Duarte. I l'asturià va fer passar la pilota per sobre de la tanca i va fer inútil l'estirada de Casilla.

Amb un onze format íntegrament per jugadors del primer equip, amb pinta d'assemblar-se molt al que començarà la lliga –sobretot si no arriben pivots de manera ràpida–, Pablo Machín va apostar per l'esquema amb tres centrals i dos carrilers. Hi pot haver alternatives, però cada cop queda més clar que el sistema de joc que va ser talismà el curs passat continua sent el preferit del tècnic.

Ben posats

No havia passat ni un minut que el Girona ja va provar un xut, de Jaime Mata, després d'una bona combinació. El madrileny va fer força feina al davant, a prop de Felipe, també actiu. Gairebé tant com els carrilers, que es fan un tip d'anar amunt i avall. El debut a Montilivi de Miguel Ángel Garrido –una bala que no va parar de pujar a l'atac–va ser prometedor. Abans de l'1-0, no hi va haver cap acció de perill real. L'Espanyol, amb un onze força estrany, no va carburar bé, i el Girona va tenir ben controlada la situació, tot i que buscava més transicions ràpides i verticals que no pas circulació tranquil·la i pausada.

En tota la primera meitat, l'Espanyol només va donar senyals de vida en atac amb un xut llunyà i innocent de Christian Alfonso i sobretot un de Lanzarote, potent i ben col·locat, enverinat per a Becerra (31'). Encara abans del descans, la jugada més aplaudida per l'afició del Girona –més enllà del gol– va ser una molt bona combinació entre Jandro, Juncà i Mata, que va acabar amb un xut a fora (37'). A l'altra àrea, Stuani va connectar la rematada en un córner, però l'àrbitre li va assenyalar falta.

El 2-0 no va arribar de miracle després que Mata robés una pilota a Raül Rodríguez. Granell va assistir Sandaza, que va rematar amb la puntera al travesser (49'). Poc després, Joan Jordan va mirar de sorprendre Becerra amb una vaselina. Els tècnics van decidir no fer una allau de canvis després del descans, però tampoc van trigar gaire a posar-s'hi. L'Espanyol, que havia deixat molts teòrics titulars a la banqueta, els va anar fent entrar. I el Girona estava en un context més aviat invers. L'1-1 va arribar després d'una centrada de Sergio García que Víctor Sánchez, que havia arribat sol al segon pal, va rematar amb comoditat (63'). Poc després, Caicedo, que va fer tàndem d'atac amb Sergio García, va perdonar l'1-2. El partit amenaçava de fer pujada per al Girona, però va aparèixer una gran acció entre Granell, que es va inventar una gran passada a l'espai, i Jaime Mata, que va saber definir (70'). L'Espanyol va dimitir –només hi va haver un xut de Sergio García–, i els gironins tornaven a estar carregats d'energia. Va destacar Coris, que està fent una molt bona pretemporada, trucant a la porta del primer equip. És molt aviat, però els aficionats del Girona –hi va haver prou bona entrada– van marxar amb un punt més de convenciment pels arguments oferts per l'equip.


ESPANYOL: Casilla (Pau, 46'); Arbilla (Javi López, 64'), Raül Rodríguez (Bertrand, 64'), Duarte (Colotto, 64'), Clerc (Víctor Álvarez, 64'); Álex (Víctor Sánchez, 57'), Jordan (David López, 57'); C. Alfonso, Lanzarote (Salva Sevilla, 57'), Abraham (Caicedo, 57'); Stuani (Sergio García, 57').


GIRONA: Isaac Becerra (Palatsí, 73'); Ramalho (Zamorano, 73'), Richy (Mas, 73'), Lejeune (Bigas, 73'); Miguel Ángel (Coris, 46'), Juncà (David Garcia, 46'); Pere Pons (Vivi, 73'), Granell (Marcel, 73'), Jandro (Juanlu, 58'); Felipe (Sandaza, 46') i Jaime Mata (Litus, 73').

GOLS: 1-0 (17') Jandro. 1-1 (63') Víctor Sánchez. 2-1 (70') Jaime Mata. ÀRBITRE: Medié Jiménez. T.G.: Duarte (16'), Colotto (85'). PÚBLIC: 2.243 espectadors a Montilivi.

L'Espanyol sancionarà Thievy

Thievy estava convocat ahir al matí a la ciutat esportiva Dani Jarque per entrenar-se amb els no convocats per al partit del vespre a Montilivi. I ni rastre. El jugador va tornar a ignorar el club, que ja ha dit prou. Cada dia que passi, el volum de la multa econòmica s'anirà inflant i quan faci acte de presència treballarà apartat del grup, experiència que tampoc no li vindrà de nou. La direcció esportiva blanc-i-blava accelerava els contactes amb els equips interessats per treure's el problema del damunt, encara sense sort. L'únic que tenen clar és que l'internacional congolès no tornarà a vestir la samarreta blanc-i-blava. Cada dia d'absència costarà a Thievy entre 4.000 i 5.000 euros de multa. “Hi ha un col·lectiu i una massa social que mereixen un respecte”, va exclamar ahir Òscar Perarnau. Cal recordar que al novembre li va sortir a meitat de preu quan, enfadat per haver quedat fora de la convocatòria, no es va presentar a l'entrenament. Era el primer cop, però és reincident.

Aday es perd el debut per lesió

Pablo Machín comptava tenir a punt els sis fitxatges que ha fet fins ara el club, però Aday Benítez es va quedar sense poder debutar a Montilivi. L'exjugador del Tenerife va notar una punxada en l'entrenament del matí i haurà d'estar una setmana aturat perquè té una microruptura fibril·lar als isquiotibials de la cama dreta. Dels altres cinc jugadors fitxats aquest estiu, quatre van formar part de l'onze inicial. Miguel Ángel –ha demanat posar el segon cognom, Cifuentes, a la samarreta– va jugar al carril dret i es va mostrar molt actiu, amb progressions constants cap a l'atac. Florian Lejeune va ser un dels tres centrals amb què va començar Machín. Àlex Granell va jugar com a pivot, al costat de Pere Pons, i Jaime Mata va jugar en punta. L'altre davanter fitxat, Fran Sandaza (l'últim d'arribar a Montilivi), va començar el partit a la banqueta. L'exjugador del Lugo va entrar després del descans i Pablo Machín el va situar al costat de l'altre punta de referència, Jaime Mata, autor del 2-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)