2a divisió A

El Múrcia plora

Descens esperat. La LFP va confirmar el que ja es veia a venir des de fa dies, i va sentenciar el Múrcia a jugar a la segona divisió B el curs que ve. El Mirandés serà qui ocuparà el seu lloc

La comissió delegada de la LFP va ratificar ahir el descens administratiu del Múrcia, i la inscripció del Racing. Un cop consumat, el del Múrcia és el novè descens als despatxos d'un club que s'havia guanyat al camp la permanència a la categoria de plata, i el segon consecutiu després del descens del Guadalajara el curs passat, que va permetre la permanència del mateix Múrcia. La sentència, a banda del descens, inclou una multa de 180.000 euros per la reincidència dels incompliments amb Hisenda, i confirma el Mirandés com a equip de segona divisió A.

La notícia, tot i ser més que esperada, no ha agradat al club, jugadors i aficionats murcians que s'havien desplaçat a Madrid en un últim intent de pressionar la LFP per aconseguir ser inscrits. Un cop es va emetre el comunicat de la LFP que confirmava el descens, la tristesa i la indignació van inundar tots els que s'havien acostat a la porta de la seu de la lliga. Les reaccions dels diversos estaments presents van anar totes en la mateixa línia, acusant la LFP d'haver comès una injustícia amb el club. En aquest sentit, es van manifestar el capità del primer equip, José Luis Acciari, i el president de les penyes del Múrcia (Fepemur), Miguel Martínez. Acciari va condemnar que s'hagi castigat només el Múrcia i que altres equips que també tenen deutes amb Hisenda hagin estat inscrits, i Martínez va posar en dubte que a un equip gran en la mateixa situació se l'hagués posat en perill de desaparició amb un descens administratiu. D'altra banda, l'alcalde de Múrcia, Miguel Ángel Cámara, va assegurar que les institucions donaran suport al club per recórrer contra la decisió.

El control econòmic

Javier Tebas, com a president de la LFP, va comparèixer ahir en roda de premsa per justificar el descens dels murcians. Una decisió que, segons Tebas, ha de servir per mantenir la línia que la lliga, amb el suport de la pràctica totalitat dels clubs de primera i segona, està decidida a imposar per tal de lluitar per “la integritat de la competició, que implica la competència legítima econòmicament”. En aquest àmbit, el president de la LFP va destacar que “la lliga espanyola va pel camí de ser la millor lliga en l'aspecte econòmic”, ja que va confirmar que en els dos últims anys s'ha aconseguit reduir en 250 milions d'euros el deute dels clubs espanyols amb Hisenda.

D'altra banda, la comissió delegada va confirmar el Mirandés com a substitut del Múrcia, i va assegurar la seva presència a segona A l'any que ve, ja que el control econòmic de la LFP, i el mateix club, han assegurat que l'entitat“no tindrà problemes per complir les ràtios”.

Amb el futur en suspens

Ara per ara, el futur immediat del Múrcia és una incògnita. En principi, si la federació espanyola no anuncia el contrari, l'equip murcià hauria d'ocupar la plaça del Mirandés al grup 1 de segona B –format majoritàriament per equips lleonesos, asturians i gallecs–, on es trobaria el gran inconvenient d'haver de fer grans desplaçaments cada quinze dies. Així doncs, es complica encara més el futur del club, que, amb el descens administratiu i la multa imposada avui, i sobretot el deute amb Hisenda que arrossega, veu la desaparició de l'entitat més a prop que mai. Tot i això, caldrà esperar per veure com evoluciona la situació del club, i també què decideix la federació sobre la composició dels grups de segona divisió B.

LES REACCIONS

Tots els equips han de complir els requisits econòmics per competir tots amb igualtat
Javier Tebas
President lfp

LA SENTÈNCIA

Descens administratiu i una multa de 180.303 euros per reincidència

EL FUTUR

Els pròxims dies seran clau per saber si jugarà a segona divisió B o desapareix el club
A un club de més entitat no l'haurien descendit, perquè el que li han fet al Múrcia és injust
Miguel Martínez
President fepemur

EL MIRANDÉS

No entenc per què el Múrcia ha de passar per això, quan altres equips estan igual
José Luis Acciari
capità Real Múrcia
Es recorrerà contra la decisió i treballarem units per evitar la desaparició de l'entitat
Miguel Ángel Cámara
alcalde de múrcia
TEMPORADA 1981/82
Burgos.
Amb salaris pendents, perd la categoria en favor de l'Alavés i s'ha de refundar un any després
TEMPORADA 1990/91
Oriola.
Amb deutes amb els jugadors, perd la categoria en favor del Barça B i es refunda
TEMPORADA 1991/92
Múrcia.
Per no reconversió en SAE, perd la categoria en favor del Sestao
TEMPORADA 1994/95
Palamós.
En zona de descens, els salaris pendents el porten a tercera tot i el pas a la lliga de 22, que el podia salvar
TEMPORADA 1999/00
Mèrida.
Amb deutes amb els jugadors, perd la categoria en favor del Recre i desapareix
TEMPORADA 2001/02
Burgos.
Torna a perdre la categoria per no haver-se reconvertit en SAE. El Llevant ocupa el seu lloc
TEMPORADA 2002/03
Compostel·la.
Sense poder pagar els salaris, perd la categoria en favor del Leganés, i un any després s'ha de refundar
TEMPORADA 2012/13
Guadalajara.
Perd la categoria per no haver-se reconvertit en SAE i el Múrcia ocupa el seu lloc
El club i la LFP afirmen que no tindrà problemes amb les ràtios i ocuparà la vacant

El Racing, finalment a segona A

Després d'aconseguir l'ascens contra el Llagostera en el play-off, el Racing podrà jugar a segona divisió A un cop la comissió delegada ha comprovat, i aprovat, la documentació que el club va presentar per justificar el seu ajornament dels deutes. Ahir mateix, el club ja va anunciar que començarà a treballar amb l'objectiu d'una ampliació de capital que permeti sanejar els comptes i no haver de viure aquesta situació l'estiu que ve. Amb aquesta confirmació, el Castella queda sense possibilitats de jugar a 2a A.

El Girona s'interessa pel retorn d'Albert Dorca

La confirmació del descens del Múrcia va accelerar operacions de pesca a La Nueva Condomina que diversos clubs ja havien començat a activar fa dies. Hi haurà alguns jugadors que tindran problemes per trobar equip, però els de més cartell ja han rebut l'interès d'altres clubs. De fet, per alguns hi haurà competència, i els representants fa dies que es mouen amb l'escenari que ja es preveia. Poca estona després de la confirmació, l'Elx va anunciar la cessió a l'Alcorcón del central Charlie Dean –el Girona era un dels diversos clubs interessats–, a qui havia cedit al Múrcia. Jugadors com Casto, Saúl, Juanto i Tete tenen diversos pretendents. I un dels més destacats de l'equip és Albert Dorca. El garrotxí s'adapta molt bé al perfil de jugador que busca el Girona, que necessita reforçar el mig del camp. Conscient que és una garantia de rendiment immediat, el Girona s'ha interessat pel retorn de Dorca, tot i que possiblement hi haurà competència. En el conjunt murcià, hi ha dos gironins més, el lateral Jose Martínez –fitxat recentment– i el migcampista saltenc Dani Toribio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)