2a divisió A

El primer cara a cara del curs

El Girona i el Llagostera es veuen les cares per primera vegada després d'un estiu convuls

Amb aire d'amistós, els dos equips lluitaran per guanyar el torneig, un clàssic d'estiu

El Girona i el Llagostera disputaran la trenta-vuitena edició del torneig Costa Brava (avui, a les 20.30 h). Els dos representants gironins a segona A es veuran les cares després d'un estiu peculiar i tumultuós que va tenir com a protagonista Oriol Alsina –exdirector esportiu del club blanc-i-vermell– i l'acord, que va quedar en paper mullar, per compartir l'estadi de Montilivi.

Tot i no ser una rivalitat històrica i no haver-hi cap punt en joc, els dos conjunts mesuraran les seves forces quan falten només quinze dies per a l'inici de la competició oficial. Mentre que el Girona arriba al duel després de causar una gran impressió davant la seva afició derrotant el primer equip de l'Espanyol (2-1) amb minuts d'inspiració col·lectiva per a l'esperança, el Llagostera va derrotar, en l'últim enfrontament de pretemporada en el Palamós Costa Brava, precisament el Palamós (0-5).

La bona imatge dels dos equips i la bona marxa de les noves incorporacions en les dues plantilles –tant Pablo Machín com Santi Castillejo encara esperen més reforços– converteixen l'assaig en una prova de toc per als dos equips, que comparteixen d'entrada el mateix objectiu en la categoria de plata del futbol estatal: la permanència. Tot i l'augment lleuger de la rivalitat entre els dos equips capdavanters de la demarcació i la primera trobada ja amb els dos equips en la mateixa categoria, els dos tècnics aplicaran múltiples canvis en les alineacions durant l'enfrontament, i és que el període en què es troben de preparació obliga els tècnics a provar aspectes tàctics.

Precedents amistosos

Des que el Llagostera va confirmar la línia ascendent, pujant de categoria any rere any, els amistosos entre els dos clubs han estat un clàssic de cada estiu. Des del 2009 el Girona i el Llagostera s'han vist les cares en sis enfrontaments sense res en joc –tres dels quals en època estival i tres més durant la temporada, com a complements d'entrenaments–. A més dels amistosos, els dos representants gironins s'han trobat en dues edicions de la copa Catalunya –el 2010 i el 2012– amb un balanç total de tres victòries per als llagosterencs, tres empats i dues victòries gironines. Els únics dos duels que s'han jugat a Montilivi han acabat amb victòria blanc-i-vermella, el 14 de maig del 2010, en un partit a porta tancada amb un resultat de 3-0, i el darrer, en un amistós, el 30 de desembre del 2010, amb un resultat de 4-2. Les tres derrotes encaixades pel Girona contra el Llagostera han tingut com a protagonista el municipal de la localitat del Gironès, un camp amb les dimensions reduïdes que ha fet patir tots els rivals que l'han visitat. Aquest factor a favor o handicap per als altres desapareix aquesta temporada amb l'obligació de desplaçar-se per jugar a l'estadi del Palamós.

38a edició del torneig

Enguany es disputa una altra edició del torneig Costa Brava, el matx que sol marcar la presentació del Girona davant la seva afició i un clàssic de l'estiu que ha vist fins a catorze rivals de primera divisió de visita per la ciutat per enfrontar-se al conjunt gironí. Els més recents, l'Almeria l'any 2003, el Mallorca el 2008 –el partit es va disputar a Palamós a causa de les obres per rehabilitar Montilivi– i el mateix Espanyol el 2009 i el 2013 o el Sevilla l'estiu del 2012. L'últim rival que va disputar el torneig de la mateixa categoria que el Girona va ser el conjunt filial del Barça, en les edicions del 2010 i el 2011.

El Llagostera estrenarà presència en el torneig Costa Brava amb la intenció de plantar cara i demostrar que les forces entre els dos conjunts són molt més igualades que el que mostra la història dels clubs. Tot i que els socis del Girona hauran de pagar 5 euros –en qualsevol de les zones– i les entrades per als no socis oscil·len entre els 15 i els 25 euros, la morbositat ben segur que mobilitzarà un bon nombre d'aficionats, que ja van respondre en el primer partit amistós a l'estadi de Montilivi, dimarts, contra l'Espanyol (2.243 espectadors).


Peralada


Espanyol


Palamós


Espanyol B


Peralada


La Jonquera


Espanyol B


Espanyol

El Girona va començar els partits de pretemporada visitant el Peralada. Els de Pablo Machín van fer una bona segona meitat amb un onze ple de jugadors del primer equip. Els gironins van vèncer per 1-5 en un matx que va servir per observar les cares noves.

ELS AMISTOSOS DE PRETEMPORADA DEL LLAGOSTERA

Els blanc-i-vermells es van desplaçar a la ciutat esportiva Dani Jarque en el segon partit amistós. Els gironins van tornar a guanyar, aquesta vegada per la mínima i jugant amb un home menys durant més d'una hora de joc per l'expulsió del lateral David García.
El gran test de la pretemporada també es va saldar amb victòria per al Girona. Els de Machín van improvisar un amistós amb el primer equip de l'Espanyol a Montilivi per presentar-se davant l'afició. Bones sensacions, estones de gran joc i una altra victòria per 2-1.
El Llagostera va disputar el primer amistós de pretemporada a la ciutat esportiva Dani Jarque just després de l'estada a Puigcerdà amb el resultat d'1-1.
Els de Castillejo van aprofitar la diferència de categoria amb els peraladencs i es van imposar per 0-2 amb dues dianes del davanter centre, Sergi León.
La primera prova dels llagosterencs al Palamós Costa Brava es va saldar amb una derrota (1-2) però amb una bona imatge davant la seva afició.
El Llagostera va disputar aquest duel només 24 hores després que el de l'Espanyol. Amb cinc jugadors del filial, els blaugrana van empatar a un.
El segon test en la que serà la nova casa dels llagosterencs va acabar amb golejada (0-5). El Palamós va mostrar debilitats i el Llagostera, una marxa més.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)