2a divisió A

Un penal i poca cosa més

El Girona guanya el Costa Brava gràcies a un gol de Jaime Mata des dels 11 metres (88')

El derbi no va tenir gaire intensitat, fluïdesa ni ocasions de perill, i Becerra va estar fi abans del gol

Un penal en l'últim sospir, quan el camí estava traçat precisament cap a la tanda des dels 11 metres, va permetre al Girona deixar a casa la 38a edició del trofeu Costa Brava. Jaime Mata va resoldre un duel que prometia més emocions i intensitat de les que es van acabar veient entre els dos clubs gironins de segona A. Hi haurà temps per viure'n més.

Tot i que Machín va mantenir els tres centrals més habituals (Ramalho, Richy i Lejeune), va decidir situar el basc al lateral dret i canviar la línia de tres per una de quatre, amb Bigas a l'esquerra. Pere Pons i Àlex Granell van tornar a compartir el mig del camp, amb Coris a la dreta i Jandro més escorat a l'esquerra, des d'on li va costar entrar en joc. El Llagostera, amb una línia de quatre al darrere, va començar amb dos jugadors esquerrans a les bandes; Óscar Rico va entrar des de la dreta, a cama canviada. I a dalt, Sergio León i Eloy Gila. El vallesà va ser el primer de provar una rematada amb intenció, amb el cap després de la centrada de Ríos, però va ser poc precisa (5').

Les arribades dels primers minuts van ser tímides a totes dues àrees. Després d'una bona jugada de Coris, Sandaza, molt escorat, va demanar penal per una càrrega de Vallho (14'). D'entrada, el joc no va ser gaire fluid. Es va animar un pèl amb un parell de xuts d'Eloy Gila –el primer, al lateral de la xarxa (22'), i el segon, blocat per Palatsí (25')– i un de Coris que va sortir alt a l'altre costat (24'). El jove jugador de Tossa va ser, una altra vegada, un dels més descarats i destacats.

En la jugada posterior a una rematada tova de Richy (34'), Sergio León se'n va anar en un contraatac i va ser atropellat per Bigas dins l'àrea, però l'àrbitre va considerar que la càrrega era legal i no va assenyalar penal. Era una fase amb una mica més de tensió, alguna entrada dura i un parell de targetes. Sergio León, que es va barallar molt al davant, ho va provar des de fora l'àrea (38'). Més atrevit va ser encara Granell, que va provocar una bona intervenció de René amb un fort xut des de molt lluny (41'). Just abans del descans, va arribar la millor connexió dels locals, entre Jandro, Felipe i Sandaza, que va fallar l'ocasió més clara.

Machín va fer sis canvis al descans i va recuperar el 3-5-2, amb David Garcia de central i amb Mata i Sandaza de parella al davant. Castillejo, en canvi, va preferir esperar a moure fitxa. Va trigar a veure's la primera ocasió, una jugada personal de Granell, que va arribar fins a la cuina i, amb la cama dreta, va fer un xut que René va poder aturar sense problemes (57'). Lejeune, sense oposició, va fer una rematada tova de cap (59'). A l'altra àrea, Becerra va haver de treure una mà per rebutjar a córner el cop de cap d'Eloy Gila (61').

La segona meitat va ser força ensopida, només activada per aparicions puntuals. Com les de Granell, que va provar un xut sec amb molta intenció, una mica massa alt (68'). El partit, però, es va anar consumint amb la intensitat cada vegada més rebaixada. En la recta final, va aparèixer Becerra, que va salvar el 0-1 amb una gran estirada per treure el xut ras i sec de Pitu (85'). I quan tot semblava encaminat a la tanda de penals, l'àrbitre la va estalviar assenyalant-ne un en veure una agafada d'Alcalá a David Garcia dins l'àrea. Mata va marcar, i no hi va haver espai per a gaire res més, tot i que el Llagostera es va abocar a l'atac.


LLAGOSTERA: René; Aimar, Vallho, Alcalá, Ruymán; Tito (Pitu, 75'), Jordi López; Óscar Rico (Robert Simon, 65'), Ríos (Tarradellas, 50'); Eloy Gila (Perea, 81') i Sergio León (Querol, 65').


GIRONA: Palatsí (Becerra, 46'); Ramalho (Mas, 46'), Richy (David Garcia, 46'), Lejeune (Zamorano, 71'), Bigas (Juncà, 46'); Pere Pons, Granell (Vivi, 71'); Coris (Miguel Ángel, 46'), Jandro (Marcel, 71'); Felipe (Mata, 46') i Sandaza (Litus, 71').

GOLS: 1-0 (88') Jaime Mata, de penal. ÀRBITRE: Sureda Cuenca. T.G.: Bigas (42'), Lejeune (60'); Ríos (35'), León (58'), Rico (58'), Aimar (79'), Alcalá (87'). T.V.: Directa al visitant Jordi López (91'). INCIDÈNCIES: 1.523 persones a Montilivi. Quatre jugadors del Llagostera van sortir amb un pèl de retard, quan els companys, el Girona i els àrbitres ja estaven a punt.

Deu minuts per a Perea

L'últim fitxatge del Llagostera, l'extrem Alberto Perea, va debutar ahir. Amb el dorsal 14 a l'esquena, l'exjugador del Rayo només va tenir els últims deu minuts. Poc després d'entrar, va provar un xut des de la frontal, tímid, i es va regirar bé en una altra acció. Els que continuen sense debutar són Jesús Imaz i Moragón. Tant el davanter com el porter, juntament amb Barnils, van treballar a la gespa abans del partit. D'altra banda, Tito va haver de ser substituït per culpa d'un trau al front, arran d'una topada amb Vivi.

Machín comença amb el 4-4-2

El Girona té força ben assimilat l'esquema que Pablo Machín va aplicar quan va arribar a Montilivi, amb tres centrals i dos carrilers. Ahir, però, el tècnic va decidir assajar amb una línia de quatre al darrere. Al mig, Jandro va jugar perfilat a l'esquerra, i Coris, a la dreta. Era la primera vegada durant la pretemporada que presentava aquest dibuix només començar el partit. A partir del descans, però, va recuperar el sistema amb tres centrals, un dels quals va tornar a ser David Garcia, una alternativa cada cop més ferma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)