2a divisió A

Optimització i especialització

La marxa enrere d'Oriol Alsina va obligar el Girona a reformular el seu cos tècnic i també va generar una sobrepoblació al Llagostera

L'àrea esportiva del club llagosterenc gairebé dobla la del gironí

El Llagostera ha acabat confeccionant una àrea esportiva extraordinàriament poblada, a les portes del seu debut a segona A. Tant, que gairebé dobla la que té el Girona, un club amb molt més bagatge a divisió de Plata. Són el dia i la nit, i bona part d'aquest desequilibri és degut a la marxa enrere d'Oriol Alsina, que va provocar una desbandada al Girona (es va endur Òscar Álvarez i Lluís Carrillo, que també apuntava a Montilivi) i al mateix temps va crear una mena de sobrepoblació al club llagosterenc. El resultat és un impactant 6-11, després que el Girona també hagués decidit anar amb peus de plom a l'hora de confeccionar l'àrea esportiva.

Tots fan de tot

Montilivi va esdevenir gairebé un solar quan Oriol Alsina va decidir desdir-se cinc dies després d'haver anunciat que es quedava al Girona. Juntament amb Alsina, també va marxar Òscar Álvarez. i Lluís Carrillo, que tot i no haver-se fet mai oficial la seva incorporació al club de Montilivi, hi hauria tingut lloc. No era el primer transvasament de peces, perquè just després que el Girona se salvés Alsina havia enviat Gerard Escoda cap a Llagostera.

A Montilivi només s'hi van quedar tres dels timoners del primer equip: Pablo Machín (havia acabat de renovar), Jordi Guerrero (un tècnic que va aterrar al Girona de la mà d'Oriol Alsina) i el preparador físic Jordi Balcells. Ni director esportiu ni secretari tècnic. Ni entrenador de porters (Diego Tuero va acceptar l'oferiment de Rubi i es va comprometre amb el Valladolid).

El Girona es va haver de regenerar pràcticament de zero i va confiar la direcció esportiva a Quique Cárcel, que havia fet una feina immensa a l'Hospitalet. Alsina hauria fet el primer contacte amb Cárcel, que va aterrar sol a Montilivi i amb moltíssima feina per fer. El nou director esportiu es va recolzar amb un dels pocs tècnics que quedaven a la casa, Albert Síria, que ha estat la seva mà dreta des que va arribar. A banda d'ajudar en la confecció de la primera plantilla, Síria també és el nexe entre el primer equip, el filial i el futbol base. Quique Cárcel no ha tingut cap xec en blanc per estructurar l'àrea esportiva i només ha incorporat Omar Harrack, que en dos últims anys havia treballat al Sabadell i a l'Alcorcón. Amb un cos tècnic de mínims, la filosofia a Montilivi és que tothom faci de tot més enllà de la seva tasca específica, sobretot les feines d'anàlisi de rivals i scouting de jugadors.

Més tasques i més gent

A Llagostera tothom feia de tot el curs passat i el resultat va ser excel·lent amb l'ascens a la 2a A. Els primers canvis aquest estiu van ser en el cos tècnic amb l'arribada d'un nou entrenador –Santi Castillejo– i la creació de la figura del secretari tècnic–Gerard Escoda. També es va recol·locar personal –Xevi Coll passava a ser segon entrenador– i puntals del projecte com Oriol Alsina i Òscar Álvarez escollien Montilivi per treballar. La tornada d'Alsina va desencadenar un seguit de fets que han acabat desembocant amb un cos tècnic molt ampli i a on la diversificació de tasques d'altres anys no és tan necessària.

En la secretaria tècnica, s'ha passat de no disposar d'aquest càrrec a tenir-ne dos després que Òscar Álvarez també desfés el camí cap a Montilivi. També s'ha especialitzat la part de la preparació física a on Miquel Aguza substitueix a Coll, que el curs passat va fer una magnífica feina. L'entrenament dels porters també s'ha vist potenciat, d'una banda amb l'arribada d'un home amb molta experiència com Albert Jorquera i de l'altra amb quantitat, ja que el bescanoní arriba acompanyat de Quico Martí. Per últim, Carrillo també continua a Llagostera en la vessant de l'anàlisi tècnic, que compta amb tres efectius que es poden centrar en aquesta tasca i no haver de diversificar-se per imperatiu.

Així doncs, el cos tècnic del Llagostera disposa d'onze efectius més dos recuperadors físics i un encarregat de material. En concret, a l'àrea tècnica blaugrana hi han arribat sis noms nous i s'han creat o ampliat càrrecs com ara la secretaria tècnica, la tecnificació de porters i l'anàlisi de rivals.

CÀRRECS DOBLATS

A Llagostera, tres analistes, dos secretaris tècnics i dos entrenadors de porters

MÉS D'UNA TASCA

Amb un cos tècnic de mínims, a Montilivi es pot dir que tots els tècnics fan de tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)