2a divisió A

El trampolí de Cristian Gómez

El mig centre arriba a Montilivi cedit per l'Espanyol amb moltes ganes d'aprofitar l'any i fer un salt de qualitat

Ha triat el Girona per l'interès que ha mostrat Quique Cárcel i perquè li agraden l'equip, la ciutat i també l'afició

Sense temps per perdre, Cristian Gómez ja va participar en l'entrenament del Girona d'ahir a la tarda. Al matí s'havien polit els serrells de l'operació que ha dut a Montilivi el jugador de l'Espanyol, cedit fins a final de curs. L'esquerrà, de 25 anys, dóna una mica més de cos a una demarcació que estava coixa d'efectius –només Pere Pons, Àlex Granell i Eloi Amagat (actualment lesionat), a banda del jugador del filial Vivi–i que encara espera una última peça perquè quedi definitivament tancada. Cristian Gómez, que no ha deixat d'entrenar-se amb l'Espanyol, arriba en plenitud física i dissabte (a Montilivi contra el València B) o diumenge (a Palamós) podria gaudir dels primers minuts.

Francesc Rebled va voler destacar l'esforç que ha fet el jugador i la predisposició que ha mostrat en tot moment el president de l'Espanyol. “Cristian Gómez tenia altres possibilitats de jugar a segona A i ha volgut venir a Girona, i Joan Collet ens ho ha posat tot molt fàcil perquè l'entesa fos ràpida i satisfactòria.” Quique Cárcel va parlar d'unes condicions econòmiques “normals i lògiques” en una operació d'aquesta tipologia. L'acord és anual, sense possibilitat que l'Espanyol repesqui el jugador al gener, durant l'obertura del mercat d'hivern.

El paper de Cárcel

Cristian Gómez i Quique Cárcel van compartir vestidor com a jugadors de l'Hospitalet les temporades 2008/09 i 2009/10. El mig centre va reconèixer que la presència del director esportiu del Girona ha estat definitiva en la seva elecció: “Em transmet la seva voluntat que vingui aquí. La seva insistència és fonamental.” El curs 2010/11, quan Cárcel ja era director esportiu, va gaudir dels tres Cristian (Gómez, Alfonso i Lobato) a l'Hospitalet. “Em van durar un any”, recorda.

Quique Cárcel té moltes esperances dipositades en Cristian Gómez: “El conec bé i sé com en podem treure rendiment.” No obstant això, ja li va marcar el camí de la millora: “Té nivell tècnic per jugar tranquil·lament a primera divisió, però ha de fer un pas endavant en l'aspecte defensiu.” El jugador sap que ha de fer un pas endavant en aquest aspecte i s'ha proposat fer-lo a Girona, amb l'esperança que Montilivi sigui el seu trampolí: “Si vull arribar a primera divisió he de millorar l'aspecte defensiu. Sóc conscient que arribar al màxim nivell sense tenir aquesta qualitat serà difícil.”

Tot i això, Cristian Gómez ja ha tastat la màxima categoria (36 partits en dues temporades a l'Espanyol). El curs passat, va ser cedit al Madrid, però va tenir molt poc protagonisme en el filial. Malgrat que hi va tenir un paper molt secundari (11 partits, la majoria en la primera meitat de lliga), no considera que perdés un any: “Les expectatives eren unes altres, perquè el Madrid va insistir molt i molt en el meu fitxatge. L'oferta era irrebutjable, però l'equip va començar malament i, de sobte, tot es va tòrcer. I quan hi va haver el canvi d'entrenador (Toril va ser substituït per Manolo Díaz), no es va comptar amb mi. De tota manera, va ser un any d'aprenentatge. Poder estar en aquest club i entrenar-se alguns dies en el primer equip, no ho pot dir tothom”, assegura Gómez.

Un últim reforç

Malgrat que aquesta cessió té un cost econòmic més baix que el d'un fitxatge, el marge de maniobra del Girona a l'hora d'incorporar un últim jugador s'ha reduït una mica més. Cárcel persegueix un altre mig centre d'unes característiques ja més específiques: “Volem un jugador que ens pugui proporcionar una mica més de competitivitat en el mig del camp, però que també ens pugui encaixar de central.” El perfil ha de ser ja més defensiu, tenint en compte que Granell, Eloi i el mateix Cristian Gómez tenen prestacions més ofensives.

Sense sortides

Quique Cárcel es va mostrar molt satisfet de la implicació de tot el grup i no preveu que cap jugador hagi de sortir de Montilivi. Almenys no abans del gener. “Només puc dir que l'actitud, les ganes i la il·lusió de tots els jugadors són fantàstiques. I que no en veig cap que no estigui implicat o per sota del nivell de la resta. Quan comenci la lliga i uns juguin més que altres, potser es veuran altres coses. Però, ara mateix, tots són molt importants i tots hi tenen cabuda”, va assegurar el director esportiu.

FALTA REMATAR-HO

El Girona busca ara tancar el doble pivot amb el fitxatge d'un jugador de tall més defensiu

EL PAS ENDAVANT

Amb 36 partits d'experiència a 1a, l'esquerrà diu que s'ha d'aplicar més en l'aspecte de contenció

EN FORMA

Cristian Gómez ja va participar en la sessió de la tarda i aquest cap de setmana ja podria tenir minuts

LES REACCIONS

Vull agrair les ganes de Cristian, la feina de Cárcel i la predisposició de Joan Collet
Francesc Rebled
PRESIDENT DEL GIRONA
Cristian Gómez
L'Hospitalet de Llobregat, 27-7-1989 (25 anys) Mig centre
Alçada:
1,86 m
Pes:
80 kg
FORMACIÓ
Tecla Sala i l'Hospitalet
TRAJECTÒRIA
07/08
L'Hospitalet (3a)
2 p., 0 gols
08/09
L'Hospitalet (3a)
7, 0
09/10
L'Hospitalet (3a)
29, 1
10/11
L'Hospitalet (2a B)
23, 2
11/12
Espanyol B (2a B)
14, 1
11/12
Espanyol (1a)
20, 1
12/13
Espanyol (1a)
16, 0
13/14
Real Madrid B (2a A)
11, 0

CESSIÓ ANUAL

Cristian pot jugar tranquil·lament a primera si en l'aspecte defensiu fa un pas endavant
Quique Cárcel
director esportiu del girona
No considero en absolut que hagi perdut un any al Madrid B, tot i que esperava jugar més
Cristian Gómez
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Tenia propostes de 2a A, però l'interès de Quique Cárcel ha estat fonamental, i jo també tenia ganes de venir aquí. Tot ha estat força ràpid
L'Espanyol no el podrà repescar al gener i el cost per al Girona “és el normal i lògic”, segons Cárcel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)