2a divisió A

L'Olot no s'arronsa

Torneig Sant Aniol. El club garrotxí va plantar cara a l'Espanyol i continua sense perdre contra els equips de categoria superior que l'han visitat aquesta pretemporada

Espanyol1

olot1

L'Olot afrontava el duel contra el rival de més categoria de la pretemporada i, tal com ha passat en els anteriors partits davant equips de nivell superior, els homes d'Arnau Sala no es van deixar intimidar i amb una gran actitud van fer suar de valent l'Espanyol. El conjunt blanc-iblau va mostrar una imatge força grisa, sobretot en atac, on Sergio García va ser l'únic que va aconseguir crear problemes a la defensa olotina.

En la primera part, l'Espanyol va començar portant la iniciativa i, malgrat monopolitzar la pilota, no tenia gaire profunditat. El primer avís el va protagonitzar Sergio García amb un xut al pal (21'), i el rebuig va caure als peus de Montañés, que va apuntar massa alt en la segona rematada. Més enllà d'aquestes oportunitats, els jugadors periquitos no van generar més perill a la primera part.

Qui es va anar traient la por de sobre i va anar de menys a més va ser l'Olot. El futbolista Enric Gallego va ser el més actiu del primer temps, i de les seves botes van néixer dues rematades clares però que no es van transformar en gol. Al descans, just després que es lesionés el blanc-i-blau Eric, hi va haver l'habitual reguitzell de canvis.

Després de la represa, l'Olot va estirar molt més les línies i va aconseguir prendre més la possessió a l'Espanyol. Coro, amb dos xuts gairebé seguits, va posar a prova el porter Pau López, que va saber reaccionar molt bé. Tot i això, quan millor estava jugant el conjunt que dirigeixen Arnau Sala i Xavi Punsí, va arribar la diana visitant, després d'un ràpid contraatac. Jairo, al segon pal, va fer bona una centrada d'Arbilla (64'). El gol no va fer abaixar els braços a l'Olot, que va reaccionar de seguida a través altra vegada de Coro. El maresmenc va aconseguir l'empat però el col·legiat va anul·lar el gol per un fora de joc molt rigorós.

Uri hi posa emoció

La recompensa a l'esforç i al desgast de l'Olot va arribar en forma de gol. Quan només faltaven vuit minuts pel final, Ferrón va trobar espai per fer una bona centrada a l'àrea, on Uri Santos va demostrar que manté intacte el seu oportunisme. Entre el porter i el defensa, i tot caient, Uri va posar el peu perquè amb l'ajuda d'un rebot la pilota acabés entrant al fons de la xarxa. L'empat va fer que en els últims minuts l'Olot cregués en la victòria, però es va trobar un Espanyol amb les idees força clares en defensa.

Així doncs, amb l'empat final, l'Espanyol es va emportar el torneig de Sant Aniol, però les sensacions dels blanc-i-blaus al final del partit no eren del tot positives. Per contra, l'Olot va fer disfrutar de valent els 1.920 espectadors que van omplir el municipal en ple mes d'agost. Diumenge els espera la copa Catalunya.

OLOT: Gianni, Freixa, Musa, Maestre, Rojas, Hèctor, Carlos Martínez, Sielva, Enric, David López i Canelada. També Germán, Wilfred, Eric, Argi, Abel, Coro, Ruedas, Uri, Ferrón, Márquez i Canal. ESPANYOL: Pau López, Víctor Álvarez, Salva Sevilla, Sergio García, Abraham, Lanza, David López, Javi López, Colotto, Montañés i Eric. També Mattioni, Raúl Rodríguez, Àlex, Clerc, Álvaro, Arbilla, Duarte, Jordan, Jairo i Mamadou. GOLS: 0-1 (70') Jairo. 1-1 (84') Uri. ÀRBITRE: Barceló Roca. T.G.: A Musa, Eric i Abel, de l'Olot, i a Sergio García, Álvaro i Duarte, de l'Espanyol. PÚBLIC: 1.920 espectadors.
Ens han plantejat un partit molt seriós, i estic content de l'actitud que hi han posat els jugadors
Sergio González
entrenador de l'espanyol
En defensa s'ha treballat molt bé i en atac potser hem estat un pèl massa precipitats
Arnau Sala
entrenador de l'olot
Hem mostrat una molt bona imatge contra un primera divisió. Encara hi ha coses que s'han de millorar, però estic satisfet amb l'equip

Jordi Freixa rep un merescut homenatge

Tal com s'havia anunciat, Jordi Freixa va jugar els seus últims minuts com a futbolista amb la samarreta de l'Olot ahir contra l'Espanyol. Freixa, tota una institució a la Garrotxa després de vuit cursos al club i quatre ascensos, va començar el partit a sobre del verd i sent el capità dels olotins. En el minut 10, l'enfrontament es va aturar i es va fer l'acte de reconeixement. Emocionat, el lateral va rebre de mans del president, Joan Agustí, una samarreta de l'Olot i una placa commemorativa. En el moment de ser substituït, al terreny de joc també hi havia els directius Dionís Cros i Josep Sala. Jordi Freixa va retirar-se com a futbolista de l'Olot enmig dels aplaudiments de tot l'estadi. A la graderia es va poder veure una gran pancarta en què l'afició olotina li donava les gràcies per tot el que ha aportat al club. Jordi Freixa deixa l'Olot i també el món del futbol.