2a divisió A

Més força en atac i en defensa

El davanter Juanjo (Tenerife) i el defensa Jorge García (Lugo) arriben a Llagostera en una jornada molt productiva

Si no sorgeixen grans oportunitats en el mercat, només s'espera un pivot

La jornada a Llagostera va ser intensa als despatxos i també molt productiva, ja que en un mateix dia es van aconseguir tancar dues incorporacions que deixen la plantilla gairebé tancada. En la part ofensiva, Juanjo Expósito arriba amb la intenció d'aportar centímetres i força a la davantera. La intenció és que el cantàbric, procedent del Tenerife, sigui la punta d'atac. En la defensa, Castillejo ja té quatre centrals després que a mitja tarda el club de la Costa Brava anunciés que aconseguia els serveis de Jorge García, que arriba del Lugo. El Llagostera, doncs, suma experiència amb aquestes dues noves altes.

Juanjo Expósito, procedent del Tenerife, s'incorpora al conjunt llagosterenc per les dues pròximes temporades. Amb una llarga trajectòria a 2a divisió A –i fins i tot a primera divisió, on ha jugat gairebé un centenar de partits–, Juanjo arriba al club blaugrana per cobrir un perfil d'atacant que Castillejo encara no tenia: “Té molta presència física i, tot i la seva envergadura, també té qualitat amb la pilota als peus”, destaca el director esportiu llagosterenc, Oriol Alsina, que ja l'havia intentat fitxar per al Girona el gener passat sense èxit.

Buscant la continuïtat

Amb 28 anys, Juanjo ha passat per vuit equips en l'última dècada i poques vegades s'ha mantingut més d'un curs al mateix club: “Estem segurs que les coses li sortiran bé aquí. Feia molt temps que li anàvem al darrere i ell també ha mostrat interès i ganes per jugar amb nosaltres”, va explicar Alsina. I és que la incorporació de Juanjo s'ha pogut culminar amb èxit perquè el futbolista ha rescindit l'any que li quedava de contracte amb el club canari: “A Tenerife va tenir un bon rendiment, però ara tenien perfils repetits i la seva direcció esportiva n'ha prescindit. Nosaltres ho hem aprofitat”, va remarcar el director esportiu.

Juanjo va començar a destacar ben d'hora a les files del Racing de Santander, club on es va formar. Amb els cantàbrics va fer tres bones temporades a primera divisió, però no s'hi va poder consolidar. A 2a A, el seu millor curs va ser el 2011/12 amb el Numància, quan a les ordres de Pablo Machín va disputar 34 partits i va marcar vuit gols.

Galons per a la defensa

Si al matí es va tancar la peça que faltava en atac, a la tarda es va confirmar que la defensa també rebia un nou reforç. Jorge García, central de 30 anys, va rescindir contracte amb el Lugo i ja és nou jugador del Llagostera. Format a Mareo, al planter de l'Sporting de Gijón, el futbolista asturià té en la seva trajectòria un ascens a primera divisió amb l'equip d'El Molinón i, a banda de l'experiència a primera divisió, té més de dos-cents partits a l'esquena a la categoria de plata.

Amb 1,85 d'estatura, Jorge aportarà fortalesa a la línia defensiva, que ara, amb aquest últim fitxatge, té Vallho, Alcalá i Ruyman per a dos llocs. A Lugo, tot i no disposar de gaires minuts el curs passat, estava cridat a ser un home important aquesta temporada, però finalment el tècnic Quique Setién ha preferit apostar per altres jugadors i deixar marxar l'asturià malgrat que la defensa gallega no està del tot apuntalada. Jorge va jugar el curs 2009/10 amb el Nàstic, on es va convertir en una peça important tant per a César Ferrando com per a Luis César. De fet, a banda del curs passat a Lugo, on tan sols va disputar onze partits de lliga amb els blanc-i-vermells, Jorge està acostumat a tenir un paper important en les plantilles en què juga.

L'atac, tancat?

Amb la feina de confecció de la plantilla molt avançada, el conjunt llagosterenc busca un pivot per donar per tancat l'equip que ha de debutar a 2a divisió A: “Al mig del camp ens falta una peça, però hem de valorar si volem un home de perfil creatiu o defensiu. Com a home creatiu, només tenim Pitu, i com a defensiu, Tito. Jordi López i Barnils són una barreja. Ha de ser algú força contrastat a la categoria, però no ens precipitarem perquè tenim temps”, va indicar el director esportiu, que durant aquests últims dos mesos ha fet dotze incorporacions.

El que sí que sembla encarrilat és l'apartat ofensiu, tot i que Alsina no vol descartar res fins al 31 d'agost, dia en què es tancarà el mercat de fitxatges fins al gener. Ara mateix, el Llagostera disposa de cinc davanters, un fet que deixa clar que, per nombre d'efectius, aquesta faceta del joc està ben coberta. Tot i això, l'opció de Juanto Ortuño fa que es pugui considerar una incorporació més. El Llagostera estava ben situat per fitxar-lo si es desvinculava del Múrcia: “És un home que ens interessa molt, perquè té molt nivell i una gran projecció, però a segona divisió A té contracte amb el Múrcia”, va explicar Oriol Alsina. Així doncs, saber com queda confeccionada finalment la competició interessa als llagosterencs per dues bandes: perquè volen saber on comencen la competició –Las Palmas no és un viatge fàcil ni barat– i perquè, en funció d'on acabi, el Múrcia podria portar Juanto al club.

EL QUART CENTRAL

Jorge, procedent del Lugo, afegeix més competència i experiència en la zona defensiva

DESVINCULATS

Juanjo i Jorge arriben després de rescindir els seus contractes a Tenerife i Lugo

FEINA QUASI FETA

S'han fet dotze fitxatges i ara el cos tècnic tan sols demana reforçar la posició de pivot

UN RECURS MÉS

El Llagostera obté un davanter que li aportarà joc aeri i corpulència en la zona ofensiva
Juanjo Expósito
Santander, 28-10-1985 (28 anys) Davanter centre
Alçada:
1,88 m
Pes:
78 kg
FORMACIÓ
Racing de Santander
TRAJECTÒRIA
04/05
Racing (1a)
2 p., 0 gols
05/06
Racing (1a)
22, 3
05/06
Racing B (2a B)
6, 1
06/07
Racing (1a)
23, 1
07/08
Sevilla At. (2a A)
34, 7
07/08
Sevilla (1a)
1, 0
08/09
Racing (1a)
23, 1
08/09
Alavés (2a A)
19, 4
09/10
Racing (1a)
24, 0
09/10
Còrdova (2a A)
29, 1
10/11
Salamanca (2a A)
29, 7
11/12
Numància (2a A)
34, 8
12/13
Numància (2a A)
20, 3
13/14
Ponferradina (2a A)
15, 0
13/14
Tenerife (2a A)
12, 3

LA XIFRA

95
partits
ha disputat Juanjo a primera divisió. Tots menys un han estat amb la samarreta del Racing.
Jorge García
Gijón, 13-01-1984 (30 anys) Defensa central
Alçada:
1,85 m
Pes:
79 kg
FORMACIÓ
Sporting de Gijón
TRAJECTÒRIA
05/06
Sporting (2a)
38 p., 1 gols
06/07
Sporting (2a)
30, 2
07/08
Sporting (2a)
31, 2
08/09
Sporting (1a)
12, 0
09/10
Nàstic (2a A)
34, 3
10/11
Sporting (1a)
5, 0
11/12
Múrcia (2a A)
37, 4
12/13
Múrcia (2a A)
27, 0
13/14
Lugo (2a A)
11, 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)