2a divisió A

Un Llagostera ‘in crescendo'

Els gironins remunten contra el Barça B amb un gol ‘in extremis' de Tarradellas i continuen oferint bones sensacions

Els dos gols llagosterencs van sortir de les botes de Pitu, altre cop decisiu amb l'esquerra

Els de Castillejo sumen quatre victòries, dos empats i dues derrotes en la pretemporada

El Llagostera continua en línia ascendent i ahir ho va certificar amb un triomf al Miniestadi contra el Barça B, també de segona A. No va ser un partit gaire vistós, però els jugadors de Santi Castillejo, tot i no dominar el partit, van estar ben col·locats i fins i tot es van permetre el luxe de fallar alguna ocasió clara. Pitu, amb la seva cama esquerra, va tornar a ser decisiu en els gols llagosterencs, l'últim, en el temps afegit, obra de Tarradellas.

La derrota potser va ser massa càstig per a un filial blaugrana que, des del començament del matx, va portar la iniciativa del joc sotmetent al Llagostera a camp propi. Tot i que la segona part va oferir una versió més alegre per a l'espectador, va ser en els primers 45 minuts quan el Barça B va recitar un monòleg de possessió i jerarquia tàctica. El gol, però, continua sent una de les preocupacions de l'equip d'Eusebio, incapaç de materialitzar tota la producció ofensiva que genera. Davant la impossibilitat de robar-li el protagonisme al conjunt blaugrana, el Llagostera va optar per organitzar-se a través d'un 4-4-2, amb les línies molt juntes per impedir que el Barça B se sentís còmode en els passadissos interiors. El primer ensurt, això sí, va ser del quadre gironí, que abans que es complís el primer minut del partit va estar a punt d'avançar-se mitjançant Sergio León.

El Llagostera va decidir atacar a còpia de transicions ofensives i, malgrat que es va apropar en dues ocasions, a través de Ríos i Rico, no va infligir la por necessària per amenaçar la porteria d'Ortolá. El Barça B, tot i tenir alguna ocasió més, tampoc va poder estrenar el marcador en la primera meitat.

Anarquia en la represa

Tant Eusebio com Santi Castillejo van presentar dos onzes competitius pensant en la imminent arrencada de la competició. No obstant això, els dos entrenadors van fer molts canvis i això va propiciar el trencament de les estructures tàctiques dels dos equips. El partit va guanyar quant a emoció, però va perdre el rigor que havia caracteritzat la primera part. En aquesta situació, Dongou –que va desaprofitar una bona ocasió abans del descans– va obrir el marcador en un error greu de la defensa del Llagostera. El Barça B, així, feia justícia a tots els minuts de superioritat i feia palesa la necessitat que té l'equip gironí d'aclimatar-se a la divisió de plata del futbol espanyol. Lluny de renunciar al partit, el Llagostera va començar a combinar per equilibrar una possessió que fins aleshores tenia un dominador únic. Assetjant la porteria contrària, doncs, el Llagostera va aconseguir l'empat gràcies a un gol en pròpia de Patric després d'un corner molt ben llançat per Pitu.

Enmig de la revolució de canvis i la intermitència en el joc, els homes d'Eusebio van seguir amb la mateixa tònica, amb l'objectiu de restablir la victòria. Adama Traoré es va moure amb dinamisme per tot el front de l'atac, però no va tenir sort en la tasca del gol. En el seu lloc, Sandro va entrar en la segona part i va continuar aportant solucions, però el fantasma del gol no desapareixia. Enquistat en aquesta faceta, el Barça B requereix urgentment treballar per generar més perill en l'àrea contrària. Els minuts anaven caient i l'empat a un es preveia com el resultat més plausible en una tarda en què tant el Barça B com el Llagostera volien accelerar la posada a punt.

Un gir inesperat

En un llistat de mèrits, possiblement el Barça presentés arguments més sòlids per fer seva la victòria, però ahir la sorpresa es va instal·lar al Miniestadi en l'últim minut de partit. Quan tothom donava per sentenciat l'amistós, el Llagostera va traçar un contraatac a través de Pitu, que va cedir la pilota enrere perquè Tarradellas, des de la segona línia, marqués el gol del triomf sense que els d'Eusebio tinguessin temps de reacció.

Amb el triomf d'ahir, el Llagostera suma quatre victòries, dos empats i dues derrotes en la pretemporada.

LLAGOSTERA: René, Aimar, Vallho, Jordi López, Tito, Querol, Sergio León, Ruyman, Óscar Rico, Pedro Alcalá i Ríos. (Tarradellas, Imaz, Pitu, Perea, Jorge i Eloy)

BARÇA B: Ortolá, Patric, Edgar Ié, Diagne, Lucas, Robert Costa, Javi F., Joan Román, Adama, Dongou i Halilovic. (Gumbau, Sandro, J. Suárez, Babunski, Quintillà, Moha, Ca i Huertas)

Hem demostrat que sabem jugar bé al contraatac, però això només és un al·licient per continuar treballant, perquè una victòria en pretemporada no vol dir res
Aquests partits ens van bé per agafar ritme i posar-nos a to físicament. Hi ha un bon grup, hem estat sòlids i ordenats
Pedro Alcalá
central del llagostera
M'ha semblat un partit molt seriós, exceptuant l'inici de la segona meitat. Hem merescut treure conclusions positives
Santi Castillejo
tècnic del llagostera
Anem assimilant conceptes i agafant forma física. Guanyar reforça la confiança, però no ens podem confiar, és només pretemporada
GOLS: 1-0 Dongou (58'); 1-1, Patric, en p.p. (70'); 1-2, Tarradellas (90'). ÀRBITRE: David Medié Jiménez.
La base de l'èxit és estar forts defensivament, saber patir i aprofitar les oportunitats que tinguem al davant