2a divisió A

Un bon guia per a Las Palmas

Llagostera. Pitu va jugar un curs i mig amb l'equip de Gran Canària, amb el qual va debutar a 2a A. El de Salt té moltes possibilitats de ser titular al mig del camp, on encara s'esperen reforços

El duel d'aquest dissabte a Las Palmas serà especial per a molts jugadors llagosterencs, i també per al club de la Costa Brava, ja que representarà el debut en el món del futbol professional. L'escenari serà l'estadi de Gran Canària i el rival, un històric del futbol estatal. Entre tots els futbolistes del Llagostera n'hi ha un parell que ho viuran més intensament. D'una banda, hi haurà Ruymán, criat al planter del conjunt groc i integrant del primer equip durant quatre temporades, i de l'altra, Pitu Comadevall: “Hi vaig jugar un any i mig i en guardo un bon record. És el club que em va fer debutar a 2a divisió A i segurament és el camp més especial de tota la categoria”, recorda el saltenc, que va jugar 24 partits amb el club canari entre les temporades 2007/08 i 2008/09. L'hàbil migcampista, però, no es va consolidar ni en la plantilla del Las Palmas ni tampoc en la categoria, on ara tornarà a jugar cinc anys després: “El primer curs em va costar adaptar-me i gairebé no vaig jugar. En el segon, vaig començar cedit al Gavà i em van repescar al desembre. Crec que en aquella segona etapa sí que ho vaig aprofitar i el rendiment va ser correcte. L'arribada d'un nou tècnic al final de la temporada 2008/09 va fer que ja no comptessin amb mi”, recorda Pitu.

El factor sorpresa

Sobre el paper, el rival del Llagostera és un dels clars candidats a ocupar la zona alta de la classificació. És per això que Pitu té clar que pot ser positiu enfrontar-s'hi a l'inici del curs: “Potser encara no estan del tot conjuntats, i si passen els minuts i les coses no els surten, amb una afició tan exigent al davant es poden posar nerviosos. Hem d'aguantar a l'inici i segur que tindrem ocasions de gol”, destaca el mig, que també creu que jugar-hi a l'estiu és positiu: “A l'hivern, jugar allà sobta molt perquè hi fa molta calor tot l'any. Ara hi estem acostumats.”

EL PROTAGONISTA

En guardo un molt bon record. El Las Palmas va ser el club que em va fer debutar a 2a A i és un escenari molt especial per a mi
És bo trobar-se equips tan forts a l'inici. Esperem que encara no estiguin del tot conjuntats
Pitu Comadevall
migcampista del llagostera

“Tot i no haver fitxat, en el pivot hi ha competència”

Una de les posicions que no han tingut ni altes ni baixes és la de pivot. El Llagostera es manté amb els quatre futbolistes que van ocupar el mig del camp el curs passat: Pitu, Tito, Jordi López i Barnils. Aquest fet fa augmentar molt les possibilitats que la batuta de l'equip de cara al debut de dissabte a Las Palmas torni a passar per les botes de Pitu, Jordi López o Tito –Barnils surt d'una lesió–: “La competència continua sent molt forta. Tots estem a un bon nivell i haurà de ser el tècnic qui decideixi qui juga. Tot i que no ha arribat ningú en el pivot, caldrà treballar molt per tenir minuts”, comenta el futbolista de perfil més creatiu que té el Llagostera. En la setmana i mitja que resta de mercat de fitxatges, la direcció esportiva llagosterenca treballa per reforçar sobretot la zona de creació. Sobre aquesta arribada, Pitu diu que amb els que són es pot fer un bon paper: “No sé si es fitxarà, però jo veig una plantilla molt compensada i amb dos futbolistes a cada posició. Si arriba algú més en aquests últims dies, segur que serà per millorar, però amb els que formem l'equip crec que podem ser molt competitius.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)