2a divisió A

La LFP obté el permís per fer baixar el Múrcia

La decisió. La justícia permet aplicar la sanció de descens al conjunt murcià per impagaments a Hisenda

El serial de l'estiu arriba a la seva fi, de moment. El jutjat mercantil número 7 de Madrid va convocar ahir al matí el Múrcia i la LFP per escoltar els seus arguments en la pugna per readmetre o no el conjunt murcià en la lliga de segona divisió A. El jutge Francisco Javier Vaquer Martín va decidir que la LFP ha d'inscriure el Múrcia en la competició, però per contra va permetre que la sanció de descens que imposa l'organisme que organitza la lliga tingui efecte a causa dels impagaments reiterats del Múrcia a Hisenda. Així doncs, aquesta temporada l'equip vermell –que es va salvar esportivament als terrenys de joc– jugarà en la segona divisió B.

Amb aquesta resolució, el jutge Vaquer Martín matisa la primera resolució que va fer el jutge Sánchez Magro el dia 12 d'agost, en què obligava a readmetre de manera immediata a l'equip murcià. Des de la LFP ja es va comunicar des d'un primer moment que aquesta decisió era impossible de complir, ja que feia setmanes que la plaça del Múrcia l'havia ocupat el Mirandés i es trobaven a tan sols vuit dies de l'inici de la competició. La decisió de tirar endavant amb una lliga de 22 equips en què no hi sigués el conjunt murcià va trobar el suport de la resta d'equips de la segona divisió A, un cop la FEF no va permetre inscriure'n 23, tal com s'havia plantejat.

En una trobada que es va fer dilluns, els representants dels equips van determinar que el fet de sancionar el Múrcia amb el descens donava força a la voluntat de posar fi al malbaratament econòmic en els clubs de futbol, i que no acatar-la significava un retrocés en el camí cap a un control econòmic més exigent. Ara, el procés judicial seguirà el seu camí però no afectarà l'inici del curs en la segona divisió A. El president de la LFP ja va anunciar dilluns que si el Múrcia acabés guanyant aquest procés l'indemnitzaran amb 4 milions d'euros.

Tot a punt per a l'inici

La segona competició del futbol estatal, doncs, començarà aquest cap de setmana amb els quatre representants catalans. El Llagostera és qui tenia un desplaçament més complicat, ja que debuta demà a Las Palmas. El Barça B també juga demà a Pamplona, mentre qui tampoc volia de cap manera que se suspengués la lliga era el Sabadell. L'equip arlequinat rep diumenge el Betis, i per aquest duel, ja s'havien venut moltes entrades. El Girona, per la seva banda, disputarà el primer partit de la lliga diumenge, a casa contra el Racing, un dels equips que també va rebre l'avís de descens, però que va acabar complint.

LA DADA

22
equips
començaran a competir demà, amb el Mirandés i sense el Múrcia, que baixa a 2a B.

CONTROL ECONÒMIC

El jutge admet que la LFP pot restringir a un club jugar la seva lliga per deutes

Els jugadors del Múrcia, els principals afectats

La plantilla del Múrcia ha fet sentir en diverses ocasions durant els últims dies la seva preocupació pel descens del seu club a la segona B. Els integrants del primer equip han reiterat una vegada i una altra que decisions que són fruït d'una mala gestió econòmica els acaben perjudicant a ells, professionals d'aquest esport. En la trobada amb l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) de dimecres a Madrid, es va tractar aquest tema i es va demanar al representant del col·lectiu de futbolistes, Luís Rubiales, tenir més pes en aquest tipus de decisions. Ara, amb la confirmació que el Múrcia jugarà a la 2a B –ho farà al grup 1, amb els equips del nord–, futbolistes amb cartell i trajectòria en la categoria de plata com Dorca, Acciari, Toribio i José Martínez es troben en una situació complicada. Abans de tota la polèmica ja hi va haver molts futbolistes que tenien les maletes fetes, però en la darrera setmana, amb l'anada i tornada del club als jutjats i també al futbol professional, les operacions es van aturar. Un dels casos que va aixecar més polseguera és el del davanter Juanto Ortuño, amb una clàusula que el deixava lliure en cas de descens administratiu. Ara, el murcià, pretès pel Llagostera entre molts altres clubs de segona A, té molts números de tornar al Vila-real, amb qui haurà de decidir quin és el seu futur. Pel que fa a l'afició del Múrcia, aquesta setmana podrà mostrar el suport al seu club en el primer partit de lliga que jugarà a casa seva, La Nueva Condomina, contra el Logroñés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)