2a divisió A

Un novell amb l'etiqueta d'equip històric

Sortint de la depressió. El Racing va tornar la campanya passada a 2a A després de dos descensos consecutius i traumàtics des de primera

El Racing, el primer rival del Girona en la lliga 2014/15 és un dels quatre equips novells de la categoria procedents de segona B. Tot i que el mateix conjunt cantàbric, l'Albacete i el Leganés ja havien estat a segona A –el Llagostera és l'únic club que s'hi estrena– tots tres retornen a una categoria que els pot ajudar a recompondre la seva història. I és que, el Racing ha militat 44 anys a primera, 33 a segona A i només dues campanyes a segona B –el curs 1990/91 i la temporada passada–. De fet, els cantàbrics van encadenar deu temporades a la màxima categoria del futbol estatal –entre la lliga 2002/03 i la 2011/12– abans de firmar els pitjors dies en la seva trajectòria quan no van poder evitar dos descensos seguits fins a segona B, que quasi fan desaparèixer una entitat que el 2013 celebrava els 100 anys.

De moment, pocs canvis

Mitjançant Paco Fernández, el Racing va obtenir l'ascens a segona A el curs passat, després de superar en l'eliminatòria de campions el Llagostera. La plantilla que va aconseguir els resultats òptims per retornar al futbol professional i que tants obstacles va haver de combatre en forma d'inclemències econòmiques, serà l'encarregada de mantenir l'equip en aquest retorn. El Racing, nou dies abans del tancament de mercat, només ha incorporat tres jugadors, Raúl (Athletic B), Samuel (Ponferradina) i Bernardo (Còrdova), a més d'aconseguir la totalitat dels drets de Pedro Orfila (Sporting), que ja va militar amb els de Santander el curs passat.

La mescla de joventut –Fernández haurà de comptar amb gent del planter– i jugadors amb experiència a la categoria, com Andreu, Oriol o Francis és l'únic camí a traçar per salvar-se.

EL MATEIX BLOC

3
variacions
fins ara presenta la plantilla d'enguany del Racing respecte al curs passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)