El Barça B no va oposar cap mena de resistència al Sadar i va perdre de manera merescuda en l'estrena en la lliga

Molt tous al darrere i poc afinats al davant, els d'Eusebio, minvats per les baixes, van estar lluny del nivell esperat

BARÇA B: Ortolà, Patric, Edgar Ié, Bagnack, Lucas, Diagné, Bicho (Grimaldo 45'), Kaptoum (Gumbau 76'), Halilovic, Dongou i Joan Roman (Babunski 65').

OSASUNA: Riesgo, Oier (Echaide 21'), Silva, Miguel Flaño, Javier Flaño, Raoul Loé, Merino (Kenan Kodro 88'), De las Cuevas, Roberto Torres (Manu Onwu 85'), Sisi i Nino.

Aquest Barça B, com acostuma a passar en els inicis de temporada des de fa uns quants anys a causa dels nombrosos canvis de cada estiu, encara està verd. Per això, no va tenir cap possibilitat de puntuar ahir al Sadar, on va ser superat en tots els aspectes per l'Osasuna, ara a segona A després de catorze anys a primera, i va encadenar quatre anys començant el curs amb derrota. Sense algunes peces importants, com Samper, Munir o Sandro, amb el primer equip, ni Adama, sancionat, els d'Eusebio Sacristán no van poder plantar cara ni oposar resistència davant d'un rival molt físic, més rodat, amb les idees més clares i amb un Nino decisiu a l'àrea.

Es preveia que l'Osasuna, sempre fort a casa, sortís a totes i així va ser. El que era menys previsible és que el Barça B li donés tantes facilitats. I és que només va haver de passar un minut perquè aparegués Ortolà, per evitar el gol a xut de Nino. Les arribades dels navarresos eren constants i això, agreujat pels desajustos defensius dels d'Eusebio, es traduïa automàticament en perill. El filial blaugrana patia especialment per la banda esquerra, i per aquí va aparèixer el gol d'Osasuna: centrada amb molta facilitat d'Oier per Nino que, marcat amb la vista per Bagnack, Ié i Diagné, no va tenir cap mena de problema per elevar-se i connectar amb el cap una rematada lluny de l'abast d'Ortolà. Al jugadors blaugrana, ahir amb la samarreta quadribarrada, els durava molt poc la pilota i, massa contemplatius, es veien superats un i altre cop pels de Jan Urban, que haurien marcat el segon gol poc abans del descans si no hagués estat per la mà d'Ortolà, que va desfer una gran jugada individual de De las Cuevas. Ningú al Barça B no assumia la responsabilitat de posar-se l'equip a l'esquena i tot el bagatge ofensiu durant els primers 45 minuts, es va limitar a un parell d'accions incisives de Joan Roman, un xut alt de Bicho i un altre desviat de Halilovic, que només apareixia amb comptagotes.

A Eusebio no li agradava el que veia i va donar entrada a Grimaldo per Bicho, per afrontar la segona part. I el Barça B va millorar respecte al primer temps. Va igualar la possessió i va fer minvar el domini rival, però tot s'acabava amb bones intencions un cop s'apropava a la porteria defensada per Riesgo, gairebé un espectador més durant tot el partit. Només Dongou, després d'una jugada per la dreta de Grimaldo, va estar aprop de fer gol però li va faltar encert a l'àrea. I aquí es va acabar la millora dels blaugrana, totalment inoperants i que, al darrera, continuaven sense transmetre cap seguretat, cosa que convidava els pamplonesos a insistir en la recerca del segon gol. Ja l'haurien trobat al cap de deu minuts de la represa si l'àrbitre no hagués anul·lat l'acció de Nino, altre cop al lloc adequat com sempre, per un fora de joc inexistent per molt poc.

Canvis sense resposta

La cosa no rutllava i Eusebio va donar entrada a Babunski –va reclamar un penal amb més pa que formatge– per Joan Roman i poc després, a Gumbau per Kaptoum. Però res no va canviar. I menys, després del regal de Bagnack, que es va llançar a terra i va deixar la pilota morta a l'àrea –Ortolà tampoc no va estar fi amb la sortida– i que Nino no va desaprofitar, fent el 2-0 definitiu a porteria buida. Només faltaven deu minuts i ja no hi va haver cap reacció.

Hem intentat posar-nos en la dinàmica del que és la categoria, intensitat, ritme i pressió però hem patit molt a l'inici
No em plantejo terminis. Preparem cada partit per guanyar amb les armes que tenim
Eusebio Sacristán
ENTRENADOR DEL BARÇA B
GOLS: 1-0 (17') Nino. 2-0 (80') Nino. ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: als locals Loé i Echaide, i als visitants Bagnack i Gumbau. PÚBLIC: 12.320 espectadors al Sadar.