2a divisió A

El Barça B goleja en joventut

L'aposta inicial. El filial va ser l'equip que va alinear l'onze inicial més jove (19,36 anys de mitjana) en la primera jornada. El del Llagostera va ser el de més edat, darrere del Girona i del Sabadell

La primera jornada de lliga va servir per conèixer les apostes inicials de cada entrenador. Dels 22 equips que configuren la categoria de plata, destaca, una temporada més, l'extrema joventut dels jugadors amb què comença el Barça B d'Eusebio Sacristán, que va presentar un onze titular amb una mitjana d'edat de 19,36 anys, amb set dels onze titulars de menys de 20 anys. En el pol oposat hi trobem la Ponferradina, que va ser l'equip que va apostar per un equip més veterà (29,04 anys). Pel que fa als dos equips gironins, el Girona ocupa la cinquena posició quant a joventut en el primer onze (25,54 anys) –empatat amb el Mallorca–, mentre que el Llagostera va ser el setzè, amb una mitjana d'edat de 27,81 anys.

Pot semblar un fet normal que el filial d'un equip de primera divisió tingui una mitjana d'edat baixa, però en el cas de l'equip blaugrana, si es posa en una balança la joventut, el nivell en què es competeix i les edats dels seus rivals, la golejada dels d'Eusebio és molt gran. De fet, el Barça B va perdre per 2-0 contra l'Osasuna, però el conjunt d'El Sadar era vuit punts de mitjana més gran que els catalans. Sens dubte, la qualitat i la voluntat de creixement és el que preval en el filial del Barça.

A Montilivi, aire fresc

Durant els mesos de preparació, homes com Pere Pons, Granell o Mata han donat un magnífic rendiment i en aquesta primera prova en la lliga se'ls va donar continuïtat i entrada des de l'inici, davant de jugadors amb moltes més hores de vol en la categoria com per exemple Juanlu o Sandaza. L'aposta per la joventut a Montilivi també queda clara analitzant les edats de la majoria dels futbolistes del Girona que van saltar a la gespa en la primera jornada. La xifra de 25,54 anys d'edat de mitjana del primer onze de Machín xoca amb la de l'onze que l'equip de Montilivi va alinear el curs passat. Aleshores l'edat de la plantilla que va jugar el primer partit de lliga contra l'Alavés va ser de 29,36 anys de mitjana, amb només tres jugadors per sota dels 25 anys. “Els jugadors joves segur que tenen il·lusió, ganes de menjar-se el món. Crec que és bo apostar per la joventut”, destaca el director esportiu del Girona, Quique Cárcel.

A Sabadell, el primer onze de la lliga no va ser el de més edat entre els quatre equips catalans, però la plantilla arlequinada sí que és la més gran de totes, amb 31,30 anys de mitjana. La direcció esportiva veu el fet de disposar d'homes amb una llarga experiència en el món del futbol com un fet positiu per anar donant entrada a jugadors més joves. “És important que hi hagi un equilibri perquè nosaltres tenim a la plantilla homes com Tamudo, com Hidalgo o com Collantes que tenen experiència i que són uns pilars molt importants. És molt sa també que aquests jugadors veterans tinguin ganes de jugar, d'entrenar-se i que, com els nostres, estirin el carro quan cal”, destaca José Antonio Gordillo.

En el debut en la categoria de plata, el Llagostera va presentar un onze amb força edat, però el club de la Costa Brava té clar que vol un equilibri entre experiència i joventut, i l'aposta per homes com Jordi López, d'una banda, o Sergio León, de l'altra, ho deixa clar. Més enllà de l'edat, el Llagostera va sortir a Las Palmas amb sis debutants en la categoria en l'onze inicial: “Hem intentat buscar un equilibri entre l'experiència que ens pot donar gent com Jordi López o Ruymán i ganes de voler créixer en el món del futbol, com Sergio León o Ríos”, diu Oriol Alsina.

REJOVENITS

El primer onze del Girona va tenir tres sub-23: Juncà (20) i Pere Pons i Ramalho (21)

UN GAT VELL

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
El Sabadell (27,36) va alinear el jugador més veterà, el porter De Navas (37)
Al Llagostera van debutar a 2a A veterans com Tarradellas (34) i Jordi López (33)

ELS PROTAGONISTES

Busquem un equilibri entre els veterans i joves apostes que han de créixer al club
Oriol Alsina
dir. esportiu del llagostera
Tenim veterans que són homes clau en l'equip, però tots estiren el carro quan fa falta
José A. Gordillo
dir. esportiu del sabadell
Els jugadors joves segur que tenen il·lusió, ganes de menjar-se el món, i volem això mateix
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)