2a divisió A

Santo Domingo, un obstacle inabastable

Bèstia negra. El conjunt gironí no ha aconseguit vèncer l'Alcorcón com a visitant en els cinc precedents

El Girona visita demà, a les 21 h, l'Alcorcón. El conjunt blanc-i-vermell es desplaça fins a Madrid amb la intenció de seguir sumant punts i enllaçar la segona victòria en les dues primeres jornades del campionat de lliga. Per això, haurà de derrocar un obstacle que fins ara se li ha fet inabastable, i és que el Girona no ha aconseguit mai sumar els tres punts a l'estadi de Santo Domingo, la casa de l'Alcorcón, en els cinc precedents que s'han disputat fins ara –quatre en la lliga regular, tres derrotes i un empat, i un en el play-off d'ascens a primera, en què el partit va acabar amb empat a un gol.

L'Alcorcón ha basat gran part dels seus èxits a la segona A en els partits que ha disputat com a local –han sumat 45 punts a casa en les tres primeres temporades en la categoria, i en el curs passat es van enfilar a 34–. Els madrilenys han convertit el seu estadi en un autèntic fortí que els ha permès obtenir una bona classificació any rere any, tot i que la campanya passada van haver de refer-se d'un mal inici i salvar la categoria amb algun patiment d'última hora. Potser per això, l'estiu al club ha estat força mogut pel que fa al capítol d'altes i baixes. Mitjançant Pepe Bordalás, que després de deixar l'entitat l'estiu passat per fer lloc a Miguel Álvarez, va tornar a agafar les regnes amb la temporada en joc, l'Alcorcón ha fet catorze fitxatges per a la seva plantilla.

Sense deixar de banda el joc rocós que el caracteritza, Pepe Bordalás ha incorporat jugadors de qualitat en la línia ofensiva, com David Rodríguez, procedent del Brighton, autor de dos dels tres gols que l'equip madrileny va fer en la primera jornada al camp de l'Albacete (2-3), Arturo (Còrdova) i Mayor (Las Palmas), a més de jugadors contrastats com ara Fran Cruz (Còrdova), Bellvís (Ponferradina) i Escassi (Hèrcules) i promeses que volen fer un pas endavant com ara Charlie Dean (Elx B), Fornies (Getafe B) i Fausto (Betis B).

La victòria anirà molt cara per al Girona, que intentarà tenir un inici de campionat paral·lel al de l'any passat, en què en la primera jornada va derrotar l'Alavés a casa (1-0) i en la segona jornada va vèncer al camp de l'Eibar (0-3), que més tard es va acabar proclamant campió de lliga i nou equip de primera divisió.

L'entrada de Roland Duchatelet revoluciona el club

El mes de gener passat es va oficialitzar l'entrada de Roland Duchatelet com a propietari i president de l'Alcorcón. Duchatelet, que és un empresari belga amb un patrimoni personal valorat en diversos milions d'euros, ja posseeix el control de diversos clubs europeus, com ara el Charlton Athletic de la segona divisió anglesa, l'Standard de Lieja (primera divisió belga). L'empresari va anunciar que invertiria en el club i, després de pocs mesos en el càrrec, ha confeccionat una plantilla amb força potencial i, a més, ha invertit en diverses millores per a l'estadi de Santo Domingo, com la construcció d'una nova grada lateral amb més capacitat que l'anterior, lavabos i altres zones d'accés. L'arribada de Duchatelet ha despertat interès en els aficionats de l'Alcorcón, que esperen tornar a les posicions capdavanteres de la classificació després d'una temporada passada que va estar marcada per la falta de regularitat i una justa planificació esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)