2a divisió A

José Antonio Ríos Reina

Jugador del Llagostera

“Necessitem més la pilota”

El jugador andalús valora la primera jornada de lliga i assenyala que una de les principals millores s'ha de produir en el vessant ofensiu a través de més possessió

“Per una derrota al camp del Las Palmas no s'han de disparar les alarmes. La segona divisió A és molt llarga i hi ha molta igualtat entre tots els equips”, diu Ríos

Els tres equips favorits per pujar a primera.
El Las Palmas, el Betis i l'Osasuna.
I la travessa pel descens.
Ara mateix estem a l'inici d'una competició imprevisible i és molt complicat dir qui se salvarà.
El millor company en el món del futbol.
Borja Docal, amb qui vaig coincidir en el Mirandés.
L'entrenador de qui guarda un millor record.
És molt complicat quedar-se amb només un. Crec que cada entrenador sempre t'aporta alguna cosa positiva.
Una afició a banda del futbol.
M'agraden molt els cotxes i les motos, sobretot les retransmissions de les curses.
El seu referent futbolístic.
Sempre m'he fixat molt en la manera de jugar de Sergio Ramos.
“Si tenim més la pilota, l'equip podrà respirar més i no estarem tota l'estona fent treball defensiu”
“No coneixia el poble, però sí les gestes del club. Em va convèncer la humilitat del Llagostera”

José Antonio Ríos Reina (Sevilla, 10 de maig del 1990) és una de les apostes de futur però també de present que ha fet la direcció esportiva del Llagostera aquesta temporada. El lateral sevillà ha demostrat durant tota la pretemporada la seva gran vocació ofensiva i reconvertit en interior va ser dels més destacats dels blaugrana en el debut a Las Palmas. Després de formar-se en el futbol de base del Sevilla i del Real Madrid i de consolidar-se en la segona divisió A amb el Mirandés, Ríos Reina aterra a Llagostera per ser una peça important malgrat els seus 24 anys.

Després del primer partit amb derrota, què s'ha comentat aquesta setmana en l'equip?
La conclusió ha de ser que tot just era el primer partit de l'equip a segona, i que molts debutaven en la categoria. El Las Palmas va demostrar tenir molt més ofici, aquest punt que és tan necessari en aquest nivell de futbol. Crec que el Llagostera tampoc va estar malament. Els gols van arribar en dos errors nostres i no en grans jugades seves. Ho hem de corregir i sortir contra el Leganés convençuts de les nostres qualitats.
A Las Palmas, a l'equip li va costar molt generar perill. És el que cal millorar més?
Sí, hem de treballar més per generar més joc en atac. Tots ens hem d'adaptar a la nova categoria i a l'equip, i hem d'intentar que la pilota ens duri una mica més. Si ho fem, l'equip respirarà i no estarà sempre defensant tal com ens va passar dissabte passat. També es veritat que el Las Palmas és un equip que costa molt de dominar, i que si no arriba a ser per un minut jugaria a primera divisió. És un dels favorits per guanyar la lliga.
Ara ve el primer partit a casa. Es veurà un Llagostera més ofensiu?
Espero que sí. A casa intentarem tenir més la pilota i segur que jugarà millor. A fora, i sent el primer partit, es van notar una mica els nervis. Defensivament no vam estar malament però ens va faltar tenir més la pilota. Segur que ho millorarem.
En l'apartat ofensiu, vostè va ser dels més destacats en el primer partit. Com es definiria com a jugador?
Em defineixo com un jugador que vol competir sempre al màxim i que sempre vol guanyar. No m'agrada gaire autodefinir-me ni parlar d'actuacions personals perquè els partits es guanyen i es perden de manera col·lectiva, no per l'actuació d'un futbolista.
Va arribar al club com a lateral però també pot jugar d'interior. On se sent més còmode?
És cert que puc jugar en les dues posicions i en totes dues m'hi trobo còmode. Jo el que vull és jugar i ajudar l'equip. Aportar el meu granet de sorra per guanyar partits.
El curs passat, en el Mirandés, es va començar molt bé però es va acabar amb el descens. De què li va servir aquella experiència?
Doncs per saber que la segona divisió A no només és una competició molt llarga sinó que també és molt igualada, i ho vaig poder comprovar amb el Mirandés. Per això mateix, pel fet d'haver encaixat una derrota no hem de fer saltar cap alarma ja que la lliga serà molt complicada i disputada. Hem jugat un partit i contra un dels favorits de la lliga. Segur que arribaran resultats positius si continuem treballant.
Aquest estiu arriba a Llagostera. Què coneixia del club i de la població?
La veritat és que de la població de Llagostera no en coneixia res. Tinc família a Catalunya però són a Barcelona. Pel que fa al futbol, sí que m'havien cridat l'atenció els molts ascensos en els últims anys i els coneixia com un equip que ho estava fent bé a segona divisió B. Sé que és un club humil i això és un dels principals motius que em van fer apostar per ells.
Ha passat per grans clubs com el Sevilla o el Real Madrid. Això deu ser molt diferent?
Sí, sí que és molt diferent, però ni millor ni pitjor. A mi m'agrada que el Llagostera sigui un club humil i en aquest aspecte li vaig donar molta importància a l'hora d'escollir la meva destinació.
El club és de Llagostera però s'entrena a Palafrugell i juga a Palamós. Els genera algun problema no entrenar on disputaran els partits de lliga?
No, per a mi no és cap problema. Tenim previst entrenar sempre abans del partit a Palamós i crec que això ja farà que ens adaptem al que serà el nostre terreny de joc. Més enllà de l'escenari, nosaltres sempre hem de sortir a guanyar a tot arreu i així ho farem.
Més enllà del futbol, què li sembla Catalunya i la Costa Brava? Ho coneixia?
Havia estat a Catalunya però sempre havia vingut només a jugar a futbol, no hi havia estat de visita o fent turisme. La veritat és que estic molt bé aquí, és una zona molt tranquil·la, i la Costa Brava em sembla una zona espectacular. De mica en mica aniré coneixent coses i les visitaré quan tingui dies lliures. La majoria dels jugadors que som de fora de Catalunya residim a Palamós i hi estem molt bé. Estic content aquí.
També jugaran la copa d'aquí a dues setmanes contra un exequip de primera divisió com el Betis. Per a un futbolista amb passat sevillista deu ser especial, no?
Sí! Jugar contra un equip de la meva terra i, a més, a la meva terra segur que em donarà una mica més de motivació per fer un bon partit. També tenim clar que jugar contra el Betis sempre és complicat i que serà un partit molt difícil. Tot i això, anirem allà a guanyar.
Diumenge es trobaran un equip que es pot considerar un rival directe per a la permanència. A casa no es pot fallar.
Bé, això de rival directe per a la permanència ho podem pensar perquè som els dos equips que hem pujat aquest estiu a segona divisió A però no se'n pot fer gaire cas, si no mira el precedent de l'Eibar l'any passat. Acabaven de pujar i després de sorprendre a tothom ara són a primera. Tot l'any passat va estar a dalt quan ningú s'ho esperava. Esperem que aquest curs passi el mateix i que un nouvingut com el Llagostera sigui la sorpresa positiva del curs. El primer pas és ser humil i anar pel pròxim rival, que és el Leganés. Els tres primers punts segur que ens donarien confiança per anar cap amunt.
El partit serà a porta tancada. S'hi ha trobat mai? Els pot influir?
No tinc cap experiència a jugar a porta tancada, mai m'ha passat en la meva carrera i, per tant, no sé com anirà. Serà una cosa nova per a mi, intentarem que no ens afecti i que puguem guanyar el primer partit encara que sigui sense públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)