2a divisió A

Dos clubs units per una presidenta al capdavant

Només dos casos. El Llagostera i el Leganés són els dos únics clubs de la lliga de futbol professional que tenen com a màxim representant a una dona

El Llagostera i el Leganés comparteixen alguna cosa més que la categoria de plata del futbol estatal. I és que el conjunt llagosterenc i l'equip conegut popularment com pepineros són els únics de la lliga de futbol professional que tenen com a màxim representant una dona. Isabel Tarragó ja fa set temporades que és la presidenta del Llagostera, i María Victoria Pavón en fa sis que dirigeix el Leganés: “Ens coneixem d'algunes reunions que hem fet en cursos anteriors, quan tots dos clubs jugàvem a la 2a divisió B. Hi ha bona sintonia, però no perquè siguem les úniques dones”, explica Tarragó, que en el primer dinar de directives del conjunt llagosterenc en la 2a divisió A tindrà per única vegada una presidenta com ella en la mateixa taula, ja que la resta de clubs de la competició els dirigeixen homes.

Tarragó treu importància a aquesta situació i és partidària de no fer-ne una raresa: “Ha de ser un senyal de normalitat en un món que tradicionalment ha sigut d'homes. Crec que cada vegada hi ha més dones que s'involucren en el futbol i tenen càrrecs importants en els seus clubs”, explica la presidenta llagosterenca.

La feina ben feta

Una altra característica que uneix l'equip de la Costa Brava i el conjunt madrileny és que tots dos tenen els comptes sanejats. El Leganés ha hagut de fer una travessia del desert per tornar a la 2a divisió A, una competició que no disputava des del curs 2003/04 i en què ha militat durant dotze temporades al llarg de la seva història. En aquest periple, el club blau-i-blanc ha portat al dia els seus comptes i ara no arrossega cap deute, igual que el Llagostera: “Tothom fa el que pot per no generar deute. Potser les dones fem les coses més a consciència”, explica Tarragó.

Coneixen Llagostera

El Leganés i el Llagostera van ser els dos últims equips que van aconseguir el bitllet per a la 2a A, al juny. Els blaugrana ho van fer eliminant el Nàstic i el Leganés, l'Hospitalet.

A diferència de moltes plantilles de la categoria que no han jugat mai contra el Llagostera, el Leganés té diversos efectius que ja coneixen la història del club que entrena Castillejo. De fet, el tècnic Asier Garitano s'hi ha enfrontat quan dirigia l'Oriola (2011/12) i l'Alcoià (2012/13), i no hi ha perdut mai. El mig Fran Moreno també hi va jugar amb l'Ontinyent.

LA PROTAGONISTA

Ens coneixem d'algunes reunions en cursos anteriors. Som les úniques en la LFP, però cada cop hi ha més dones en aquest món
Que hi hagi dones no s'ha de veure com una raresa, sinó com un pas més cap a la normalitat
Isabel Tarragó
presidenta del llagostera

Castillejo, amb passat ‘pepinero'

El duel de diumenge representarà el retrobament del tècnic Santi Castillejo amb el seu últim equip a la 2a divisió B. El navarrès va jugar el curs 2005/06 en el club de Madrid, en què, malgrat trobar-se en la recta final de la seva carrera com a futbolista, va tenir un paper destacat. Castillejo va jugar 30 partits de lliga amb el Leganés i es va convertir en el màxim golejador de la plantilla amb nou gols. El curs va ser força complicat, com demostren els quatre entrenadors que van passar per Butarque i la tretzena posició final. Aquella temporada, Castillejo va compartir vestidor amb un dels actuals jugadors del Leganés, César Soriano, que aleshores tenia 22 anys. Soriano ha tornat a Madrid després de passar per diversos equips. El curs passat, el central va jugar amb l'Avilés, que va ser golejat per 3-0 a Llagostera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)