2a divisió A

Aprofitant totes les facilitats

Els despropòsits arbitrals beneficien el Barça B, que, amb onze contra deu, va fer valer la seva qualitat

La davallada física i mental dels arlequinats en l'últim quart d'hora va permetre que els locals sentenciessin

Joves però no ximples. El Barça B és un equip amb poca experiència a la categoria però no deixa escapar oportunitats com les d'ahir. L'erràtica actuació de Sureda Cuenca va servir perquè els d'Eusebio despleguessin el seu domini però sobretot va deixar tocat en l'ànima i en el terreny de joc un Sabadell que es va dissoldre en l'últim quart d'hora. Les bones intencions dels deu primers minuts es van esfondrar després del penal i expulsió d'Olivas, del penal de Crespí, de l'expulsió de Miquel Olmo i de les dues penes màximes que el col·legiat balear va obviar a l'àrea del Barça. Els arlequinats, acostumats la temporada passada a arbitratges descaradament favorables, van intentar aixecar-se, però els blaugrana van fer valer el seu joc ofensiu per endur-se els punts.

L'inici de partit va ser una bogeria. No s'esperava que els d'Olmo mantinguessin tant la possessió i en els primers deu minuts el Barça només va obtenir un córner que Diagné va enviar fora en un embolic dins l'àrea. Els arlequinats se sentien còmodes descarregant en Tamudo que, entre xiulets, guanyava i conservava les pilotes que li enviaven per dalt. Guanyant terreny, van disposar de dos córners, el segon dels quals va acabar en gol de Kiko Olivas (9'). La defensa zonal del Barça va deixar desguarnit el segon pal i l'andalús va posar la calenta per al seu equip. Perquè la freda arribaria just després. Servei de centre blaugrana, Ié envia una pilota a l'espai a Dongou que cau dins l'àrea. La falta de Crespí, que l'havia agafat per l'espatlla fora de la caixa, era evident, però Sureda es va inventar una traveta d'Olivas a dins que el va enviar, incrèdul, a casa. Per acabar-ho d'adobar, Dongou va enviar a la fusta el penal quan tenia superat Nauzet (11').

El partit canvia del tot

Tot i el desavantatge, al Barça B se li obria un escenari prou bo: el Sabadell deixaria de tenir la pilota i es disposava a tancar-se, una feina a la qual no està acostumat. Així, Joan Roman de seguida va avisar amb una diagonal per la banda esquerra (13'), Dongou (15') va rematar d'esperó a la cara de Nauzet i Grimaldo (19') ho va intentar de lluny. Olmo sabia que el seu equip s'havia d'armar al darrere i va sacrificar un home ofensiu, Gato, per un central, Carlos Hernández.

Els blaugrana van trobar l'empat just quan van donar un petit descans entre tant domini de la pilota i del camp. Va ser en una conducció de Joan Roman travada per Crespí dins l'àrea i assenyalada als onze metres per Sureda. Joan Roman no va fallar mentre la sang dels jugadors i cos tècnic del Sabadell s'anava escalfant. I tant escalfar-se va arribar al punt d'ebullició suficient perquè l'àrbitre balear posés fi també al concurs de Miquel Olmo en el partit d'ahir. El tècnic va ser expulsat (35') per donar un cop de puny a la banqueta.

El Sabadell va deixar de trobar assíduament Raúl Tamudo però tot i així el davanter, que rebia autèntics melons, es va fer un fart d'abaixar pilotes. En una descarregada del de Santa Coloma i prolongada a Collantes, Sureda no va assenyalar penal en una empenta de Patric (45').

Incomoditat local

A la segona meitat, el Barça B, tot i l'avantatge, no es va trobar gens còmode. Es va passar quinze minuts sense trobar vies de passada per dins, i només per fora Adama creava perill en l'un contra un. El de l'Hospitalet va acabar amb molèsties físiques. Així, el Sabadell quan podia marxava a la contra. Ja sense Tamudo, substituït, Collantes va enviar una carrera de 20 metres a la grada quan s'enfrontava a Ortolà. I en plena valentia arlequinada, Carlos Hernández va caure després que el porter local el va atropellar quan el central lluitava per una pilota dins l'àrea.

Entre els canvis —va entrar Bicho (63') i va sortir un perdut Halilovic (75')— i el cansament físic i mental arlequinat, el Barça va començar a trobar espais. Així no va trigar el gol de Dongou (77') en una centrada de Patric prèvia a una genial combinació blaugrana. I ja a les acaballes i amb el partit trencat, el camerunès va signar el doblet rematant dins l'àrea petita una acció d'Adama (89'). Dos minuts abans, Collantes havia tingut l'última ocasió per empatar, però el xut des del vèrtex de l'àrea el va aturar Ortolà (87').

SABADELL: Nauzet; Cristian, Crespí, Kiko Olivas, Espasandín (Aridai, 82'); Eguaras, Hervás, Sotan; Collantes, Gato (Carlos Hernández, 15') i Tamudo (Riau, 55').

BARÇA B: Ortolà; Patric, Ié, Diagné, Lucas (Cámara, 46'); Samper, Grimaldo, Halilovic (Gumbau, 75'); Adama, Dongou i Joan Roman (Bicho, 63').

GOLS: 0-1 (9') Kiko Olivas. 1-1 (35') Joan Roman, de penal. 2-1 (77') Dongou. 3-1 (89') Dongou. ÀRBITRE: Sureda Cuenca. T.G.: als locals Diagné, Ié; als visitants Crespí, Nauzet i Tamudo. T.V.: al visitant Kiko Olivas (9') per vemella directa i al tècnic Miquel Olmo (35'). PÚBLIC: 3.884 espectadors, 750 dels quals, aproximadament del Sabadell.