Territorial

1a catalana

Pena màxima?

Jaume Bracons (Montcada) va aturar tres penals en la derrota contra l'Avià

L'àrbitre va anul·lar el primer, però el porter en va aturar dos més

La pilota, com tot el municipal, va quedar als seus peus quan Jaume Bracons (Sant Cugat, 1994) va aturar la tercera pena màxima en aquella matinal no del tot reeixida per a ell. El seu Montcada va acabar perdent (1-2) contra l'Avià, però el porter va fer una actuació inaudita. Si els davanters tenen el seu moment de glòria amb els preuats hat-tricks, molt més extraordinari és que un porter aturi tres penals en un mateix partit. I Bracons ho va fer possible.

L'Avià va haver de canviar el llançador quan a la meitat del primer temps va fallar dues vegades des dels 11 metres. “Després d'aturar-lo, l'àrbitre va manar repetir el primer perquè els meus companys van entrar a l'àrea”, diu el protagonista. “Abans que piqués el segon, li vaig dir al xutador que em llançaria cap a l'altre costat per posar-lo nerviós. Així ho vaig fer i també el vaig aturar”, explica. I el tercer, en la segona part, amb els peus.

Li ve de família

Jaume Bracons és un prometedor porter que juga al Montcada cedit pel Terrassa. Va començar sota els pals perquè no tenia cap més remei: el seu germà Jordi és porter al CP Sarrià (segona catalana) i el seu cosí, el seu pare i el seu avi al seu dia també es van posar els guants. “El nostre pare va jugar en categories entre la primera i la segona regional però als 18 anys va tenir una oferta del Barça que no va acceptar pels estudis”, explica Jordi, que aquest curs també manté un idil·li amb els 11 metres: el Sarrià va passar a semifinals de la copa Catalunya amateur gràcies a dues aturades seves en la tanda de penals quan el Martorell assaboria la victòria.

Jaume Bracons, doncs, tornarà a la porteria aquest cap de setmana per intentar revifar el seu equip. Ara, quan li xiulin un penal hi haurà qui pensi: pena màxima? per al porter o per al davanter?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)