3a divisió FEF

3a divisió

Ascó

Doble assegurança de gol

Albert Virgili i Asier Eizaguirre han marcat la meitat de les dianes de l'Ascó i són dues peces clau en el bon inici dels riberencs

El davanter del Catllar és un dels canoners clàssics de la categoria en els últims anys i el basc té més d'una dècada de trajectòria a segona B al darrere

S'han retrobata l'Ascó després d'haver coincidit al Novelda fa deu temporades

Per guanyar en un feu exigent i complicat com el Nou Sardenya cal tenir, entre altres coses, una davantera amb quirats. Si no, és molt difícil tornar del camp de l'Europa amb els tres punts al sarró. L'Ascó compleix aquesta premissa i diumenge passat es va convertir en el primer equip a vèncer a Gràcia aquest curs. Tot plegat gràcies a l'encert de Virgili, Asier Eizaguirre i Cristino, que va servir per capgirar la diana inicial de Poves. Van respondre, doncs, dos dels grans responsables de marcar gols que té el conjunt verd a les seves files: la parella d'atacants que formen Virgili i Asier, dos futbolistes experimentats que han fet la meitat de dianes que ha marcat l'equip, quart classificat.

El destí ha ajuntat de nou aquests dos futbolistes, que van coincidir una dècada enrere al Novelda, a segona B (la temporada 2004/05). “L'Asier i jo ens vam conèixer llavors i hem anat mantenint la relació, enfrontant-nos els últims anys”, relata Albert Virgili, que hi afegeix: “Enguany hem tingut la sort de retrobar-nos, estem jugant tots dos i, a més, tenim la fortuna d'estar fent gols. Estic molt content i molt a gust amb ell.” Asier també valora la relació prèvia amb Virgili: “Som un perfil d'atacant similar, que podem alternar la punta amb les bandes i ens complementem bé. A més, el fet que ja ens coneguéssim ho facilita tot.”

El davanter basc, que ha marcat cinc gols, debuta enguany a tercera divisió després d'una trajectòria de dotze temporades a segona B, categoria en la qual ha disputat 334 partits i ha fet 56 dianes. El canvi, relata, es nota, “ja que a tercera tot és un esglaó per sota”, però creu que el bagatge en una divisió superior no té cap valor si no s'està disposat a suar la cansalada: “L'experiència a segona B és important, però no és garantia de res si després no treballes al cent per cent. Encara més en un grup tan exigent com el català.” L'Ascó, precisament, és un equip farcit de futbolistes que han jugat en categories més altes. És com una selecció de jugadors destacats de tercera i segona B de la demarcació de Tarragona i de Lleida. Des dels dos llocs, precisament, cada dia en surten un parell de cotxes plens de futbolistes. Asier arriba a Ascó des de la capital del Segrià, on viu, i Virgili, des de Tarragona: “Viatgem Cristino, Munta, Fuertes i jo plegats.”

Recursos però normalitat

L'Ascó és un dels clubs amb més recursos de la categoria i això explica en bona mesura el renom dels components de la plantilla. Això sí, Virgili, que és el màxim golejador de l'equip amb sis dianes, ho relativitza: “Des de fora pot semblar que aquí les coses són diferents, però de portes cap endins som com qualsevol altre conjunt de tercera, ens entrenem tres dies en horari de fora de jornada laboral, cap a les vuit del vespre.” El davanter del Catllar, però, no amaga l'ambició que hi ha: “Hem de corregir algunes coses, però de moment estem rendint al nivell que s'espera de nosaltres.” I és que aquesta temporada l'Ascó intentarà aconseguir el que se li va escapar un any enrere: jugar la fase d'ascens. Albert Virgili, que és un dels canoners habituals de la categoria en els últims anys –hi ha fet 63 gols, entre la Pobla i l'Ascó–, creu que aquell desenllaç negatiu ha de servir a l'equip per créixer. “El que ens va passar un any enrere, en què vam estar moltíssimes jornades en zona d'ascens i vam caure-hi al final, ha de ser com una lliçó per als que ja hi érem”, diu l'atacant, de 31 anys, que hi afegeix: “Els que no hi eren, d'altra banda, han de ser conscients que, encara que ara estiguem a la part alta, si abaixem els braços en qualsevol moment ens poden avançar.” De tensió competitiva, que no en falti.

Les xifres
11
dianes
han marcat plegats Virgili i Asier Eizaguirre aquest curs. El catllarenc n'ha marcat sis i el basc, cinc.
334
partits a 2a B
ha jugat Asier en vuit equips diferents. En dotze temporades, hi ha marcat 56 gols.
63
dianes
ha fet Virgili al grup català de tercera en 142 partits (0,44 per partit). N'ha marcat 47 amb la Pobla i 16 amb l'Ascó.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)