3a divisió FEF

El Palamós, superior i contundent

Superiors. Els gols de Medina (38') i Arimany (57') en moments clau van desequilibrar la balança del derbi

Entrenador nou, victòria segura. La frase feta més famosa del futbol ha acompanyat aquesta temporada el Figueres i el Palamós, que després de canviar d'entrenador han entrat en dinàmiques positives de resultats. Ahir, el Palamós va imposar la seva dinàmica positiva, superant un Figueres condicionat per les nombroses baixes que arrossega l'equip en les últimes jornades, que han provocat que l'efecte Vílchez de les primeres jornades quedés difuminat. Ahir, els palamosins van ser clarament superiors i van saber aprofitar les seves armes, mentre que el Figueres, tot i intentar-ho, no va ser capaç de generar futbol i ocasions, excepte en els primers compassos del partit.

La primera part va començar bé per al Figueres, que, a través de la bona sortida de pilota des de darrere, arribava amb relativa facilitat a camp contrari, però no estava encertat en l'última passada. Amb xuts llunyans, però, van ser els figuerencs els primers que van inquietar la porteria rival. Primer ho va intentar Guillem (10'), abans que Revert, en la seva única intervenció en atac del partit, provés sort amb un xut que es va anar enverinant fins a estavellar-se al travesser (18'). Més tard, en el 29', va ser Ferran Grau qui ho va intentar, també de lluny, amb un xut ajustat, però Bayona, sempre atent, va enviar la pilota a córner.

Els gols psicològics

A poc a poc, el Palamós s'havia anat acomodant sobre el camp, però li costava generar joc ofensiu. Els de Joan Mármol, amb una bona pressió, impedien que els d'Edu Vílchez poguessin arribar amb la pilota controlada a tres quarts de camp tot i tenir el control de la possessió. Amb aquest panorama, en el 38', el Palamós va donar el primer cop de gràcia al partit, marcant en un moment delicat. Una centrada de l'incombustible Edu Subirana des de la banda esquerra va arribar als peus de Marc Medina a l'interior de l'àrea, que no va perdonar i va avançar el Palamós a les acaballes de la primera meitat.

Els primers minuts de la represa van passar sense pena ni glòria, amb els dos equips temptejant-se. El Palamós, però, contra un Figueres incapaç de fer pessigolles a la seva defensa, va protagonitzar un allau ofensiu en cinc minuts. Primer, va ser Arimany qui va avisar del que vindria després, amb un xut als núvols després d'una passada de Del Moral (54'). El Figueres, però, va contraatacar amb la jugada més perillosa dels locals en el segon temps. Bayona, de nou, va evitar el gol figuerenc, aturant una rematada de cap de Quimo que anava molt ajustada. En el 57', Arimany va tornar a tenir una ocasió a les seves botes per acabar de matar el partit, i aquesta vegada no va fallar. Aprofitant una centrada de Del Moral des de la banda dreta, Arimany va enviar la pilota al fons de la xarxa. Els palamosins encara van tenir una clara ocasió per acabar de sentenciar el partit, però Marc Medina va fallar fins a dues ocasions sol davant de Reig. El porter figuerenc va salvar el primer xut, i en el segon el palamosí no va estar encertat i amb tot a favor va enviar el xut al pal.

Control palamosí

Amb el 0-2 en el marcador, Joan Mármol va apostar per retirar part de la pólvora ofensiva i reforçar el mig del camp per resistir contra un Figueres que va agafar el control absolut de la possessió. Els d'Edu Vílchez, però, tampoc no van saber trobar el camí de la porteria palamosina en el tram final de partit. Només Mamau, amb dos xuts llunyans inofensius, i Pedro del Campo, amb un llançament directe de falta que va acabar a les mans de Bayona (85'), van inquietar mínimament el Palamós, que va poder celebrar una victòria merescuda en el duel gironí.


palamós2


figueres0

FIGUERES: Reig, Pol Valentín (Roger Brugué, 55'), Masó (Costa, 76'), Chicho, Murga, Ferran Grau, Mamau, Pedro del Campo, Guillem, Quimo i Revert (Henry, 74'). PALAMÓS: Bayona, Elías, David Cano, Matamala, Subirana, Venzal, Medina, Arimany, Manga (Herrera, 70'), Del Moral (Amós, 60') i Àxel (Moha, 24'). GOLS: 0-1 (38') Marc Medina. 0-2 (58') Arimany. ÀRBITRE: Ferrero Mansilla. T.G.: Als locals Murga, Guillem, Ureña, Ferran Grau, Roger Brugué i Quimo; i als visitants David Cano, Venzal i Del Moral. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 1.000 espectadors a Vilatenim.

LA SENTÈNCIA

Arimany va donar la tranquil·litat als visitants de cara als minuts finals (58')

INOFENSIUS

El control de la possessió dels figuerencs va ser més estèril que mai

EN RATXA

El Palamós suma 9 dels 12 punts possibles des de l'arribada de Joan Mármol
El gol de Medina quan més patia el Palamós va desequilibrar la balança (38')

Canvi de papers en la zona de descens

En la desena jornada, el Figueres va superar el Vilafranca (3-1) i va sortir de la zona de descens, superant un Palamós que no va passar de l'empat a casa davant l'Ascó (1-1). Des de llavors, el Figueres havia resistit fora de la zona perillosa de la taula, i el Palamós era qui patia per sortir de la part baixa. La victòria d'ahir permet al Palamós sortir de la zona de descens i col·locar-se en la quinzena posició amb 19 punts. En aquest cas, al contrari que en la jornada deu, l'equip perjudicat és el Figueres, que torna a enfonsar-se a la taula i ja és divuitè, en descens, tot i que amb només un punt menys que el Palamós (18). El Figueres, però, té un partit menys, per l'ajornament del partit a Vilatenim contra el Sabadell B, i, en el cas d'obtenir els tres punts, s'enfilaria fins a la dotzena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)