La Pobla es queda sense el títol de campió d'hivern

L'Ascó, líder. L'equip de la Ribera d'Ebre, que dissabte va vèncer el Santfeliuenc, tanca la primera volta en el primer lloc gràcies a l'empat d'ahir dels del Tarragonès a Vilatenim

P. DE MAFUMET1

FIGUERES1

La Pobla de Mafumet no va poder aconseguir la victòria ahir a Figueres, que era el que necessitava per acabar la primera volta en la primera posició. L'Ascó, que dissabte va vèncer al camp del Sanfeliuenc, és qui ostenta el títol honorífic de campió d'hivern.

La primera meitat va començar amb el Figueres pressionant de valent al fins ahir líder. La bona col·locació va permetre als figuerencs tenir les primeres ocasions de gol, amb una rematada de Chicho a una centrada de Ritxi (4') o una pilota penjada per Roger que va sortir desviada després que Revert la pentinés (11'). Amb els visitants oferint una versió llunyana a l'habitual, gràcies, en part, a l'esforç de la Unió, en el minut 29 va arribar la diana local, quan una centrada de Ritxi Mercader en una falta lateral va acabar pentinada en l'intent de refús per Del Moral, que sense voler va sorprendre Varo i va establir l'1-0. El Figueres semblava que havia fet el més complicat després d'avançar-se, però en l'últim quart d'hora va veure perillar aquest mínim avantatge. En el 39' Ureña va aturar magistralment una rematada d'Álvaro i en el 41' una pilota enverinada va estar a punt de sorprendre el mateix porter blanc-i-blau, però l'ensurt va quedar en no res.

La segona part va començar amb el conjunt figuerenc tenint, de nou, bones aproximacions, la més clara a les botes de Pedro, que després de rebre una passada de Revert (52') no va saber resoldre davant Varo (el refús va caure a les botes de Mamau però el migcampista va xutar desviat). Quan semblava que el Figueres tenia més controlat el rival i el collava de més a prop, una galleda d'aigua freda va caure a Vilatenim amb l'empat, obra de Gabi López, que va aprofitar una jugada plena d'indecisions i rebots dins l'àrea d'Ureña (81'). Tot i que Revert va estar a punt de fer el 2-1 després d'un contraatac iniciat per Barrera (84'), el marcador no va variar.

FIGUERES: Ureña, Quimo, Chicho, Cunill, Masó, Ferran Grau, Mamau (Serramitja, 82'), Roger Vidal, Pedro del Campo, Ritxi Mercader (Barrera, 71') i Javi Revert (Guillem Pérez, 89'). POBLA DE MAFUMET: Alberto, Calavera, Iglesias (Gestí, 74'), Roger Bonet, Del Moral, David Díaz, Gabi López (Abel Rita, 82'), Tortosa, Serra, Álvaro i Sergi Moreno. ÀRBITRE: T.G.: García Fuster. T.V.: als locals Chicho, Roger Vidal i Barrera; als visitants Alberto Varo i Roger Bonet. T.V.: cap. GOLS: 1-0 (29') Del Moral, en pròpia porta. 1-1 (81') Gabi López. PÚBLIC: Uns 300 espectadors a l'estadi de Vilatenim.