2a divisió A

Recaiguda sense encert

Barça B. Després de trencar la mala ratxa, el filial blaugrana va caure derrotat contra l'Osasuna tot i jugar vint minuts contra deu, i ja torna a tenir l'amenaça dels llocs de descens altre cop ben a prop

OSASUNA1

BARÇA B0

El Barça B va revifar la setmana passada amb un triomf contra el Recreativo que li servir per posar fi a la seva mala ratxa, però ahir no va saber fer bona aquella victòria i va caure derrotat al Miniestadi contra l'Osasuna, que en va fer prou de convertir en gol una jugada d'estratègia. Els d'Eusebio van crear ocasions per merèixer un premi millor però no van estar gens encertats en atac i ho van pagar car, amb una derrota que els deixa a només un punt dels llocs de descens.

Sorprenentment, el tècnic blaugrana va repetir l'onze de la jornada anterior. Això, a més la suplència d'Adama i de Halilovic –el croat no va disputar ni un minut, tot i que sí va escalfar a la banda–, també va implicar la de Sergi Samper, el gran referent de la medul·lar. L'Osasuna, però, va ser molt més rival que el Recre i ho va demostrar des d'un bon inici, amb arribades més o menys constants a l'àrea d'Ortolà, molt nerviós amb els peus en els primers minuts. Al Barça B li costava molt tenir el control del joc, no aconseguia la manera de connectar ni amb Munir i Cámara ni tampoc amb els homes de davant, i això obligava Gumbau a optar per les passades llargues. En una d'aquestes, Dongou va estar a punt de marcar, però no va saber superar la bona sortida de Santamaría. Els blaugrana havien perdonat la millor ocasió fins llavors i ho van pagar, ja que, ni cinc minuts després, el conjunt navarrès va treure profit de la pissarra, quan una falta lateral servida perpendicularment per Raúl Torres la va connectar Nino dins l'àrea amb una canonada que va sorprendre tota la defensa i també Ortolà. Amb el gol, els de Jan Urban van envalentir-se i van començar a assetjar l'àrea del filial blaugrana, cada cop més perdut. Enmig del desgavell, el Barça B només vivia d'alguna espurna de Dongou, que va jugar d'extrem dret. Una molt bona acció del camerunès, de fet, va permetre que Sandro estigués a punt de fer l'empat, però el canari va rematar massa creuat.

Els primers 45 minuts no havien agradat gens a Eusebio i així ho va demostrar, donant entrada a Samper i Adama, per començar ja d'inici la segona part, i deixant a la banqueta Joan Roman i Cámara. I el joc del Barça B, amb més presència al mig del camp, va millorar. Els navarresos van prendre més precaucions i a poc a poc anaven veient com els blaugrana els tancaven a l'àrea. Sense grans ocasions, però sí amb molta insistència, els d'Eusebio cada cop mereixien més l'empat, tot i que Kodro va perdonar el segon gol de l'Osasuna amb una rematada desviada de cap. I semblava que la igualada acabaria arribant quan, a falta de vint minuts, De las Cuevas va veure la segona groga. La imprecisió en els últims metres ho va impedir. I és que Dongou, amb tot de cara i a l'àrea petita després d'una gran centrada de Grimaldo, va enviar la pilota als núvols, i va ser substituït gairebé de manera immediata per Bicho, cosa que va permetre a Munir jugar en punta. Ja en temps afegit, Gumbau va rematar massa creuat en l'últim intent d'enderrocar la resistència dels navarresos.

BARÇA B: Ortolà, Patric, Robert Costa, Edgar Ié, Grimaldo, Gumbau, Munir, Cámara (Samper, 45'), Dongou (Bicho, 80'), Sandro i Joan Roman (Adama, 45'). OSASUNA: Santamaría, Javi Flaño, Miguel Flaño, Vujadinovic, Sisi, Merino, Olavide (Onwu, 83'), De las Cuevas, Kenan Kodro (Álex , 80'), Roberto Torres i Nino. GOLS: 0-1 (27') Nino. ÀRBITRE: Areces Franco (col·legi asturià). T.G.: Als locals Samper i Patric; als visitants Nino i Roberto Torres. T.V.: Doble groga al visitant De las Cuevas (25' i 70') i directa a l'entrenador visitant, Jan Urban (73'). PÚBLIC: 5.791 espectadors.
Hem jugat bé i hem controlat un equip experimentat, i si haguéssim transformat alguna de les ocasions, crec que hauríem guanyat
Estem fent tot el possible per canviar les coses. No mereixíem perdre i és un cop dur