Girona

Rovirola, un més a la llista

Marc Rovirola és el dotzè jugador format a Torres de Palau que ha tingut l'oportunitat de debutar a segona A amb el Girona

Pablo Machín el va fer sortir en el minut 89 d'un partit crucial que no estava tancat i que es va allargar fins al 94

“Estava escalfant i en Jordi Balcells em va dir: «Prepara't, que avui jugaràs.» Aquí em vaig començar a creure que el debut a segona A era possible. I la veritat és que el dia no podia acabar millor.” Marc Rovirola es va convertir dissabte en el dotzè futbolista amb passat a Torres de Palau que ha debutat a la Lliga de Futbol Professional amb el Girona. Hi ha casos testimonials, gairebé simbòlics (Marc Serramitja, Fran Pérez, Jordi Masó, Gerard Muñoz), d'altres que esperen el bitllet de tornada després de fer un petit tast (els cedits Vivi i Bigas), uns altres de molt més consolidats (Carles Mas i, sobretot Coris, Juncà i el que avui és el gran referent: Pere Pons) i un cas únic de jugador que no va completar l'etapa de formació en el Girona perquè el van descartar de cadet però que hi ha tornat per la porta gran (Granell).

Minuts gens simbòlics

Tot i sortir en el minut 89, Rovirola va ingressar a la gespa en un moment molt delicat. No va ser el típic premi a un futbolista del planter quan el partit està guanyat. O perdut. Ben al contrari. “No és el minut, sinó el fet”, reconeix Rovirola. “Hi havia la possibilitat que el mister no gastés el tercer canvi. Però es va decidir jugar-se-la amb mi, cosa que és d'agrair. Em va dir que estigués tranquil i que ho fes com als entrenaments. Que fos molt i molt intens, però que no fes faltes que ens poguessin generar perill.” Rovirola, que llueix el dorsal 44, afirma que es va sentir còmode tot i la gran responsabilitat: “Vaig guanyar la primera pilota de cap i em va servir per entonar-me ràpidament. I la resta de companys em van animar i tranquil·litzar molt, sobretot Pere Pons. He de dir que el partit se'm va fer curt [van ser cinc minuts, amb els quatre d'afegit], però el final va ser molt benvingut perquè van ser tres punts d'or.”

Convocat, per fi

A Marc Rovirola el perseguia una mena de malastrugança cada vegada que tenia possibilitats d'anar convocat amb el primer equip. La temporada passada havia d'haver anat a Mallorca, però no va poder entrar a la llista perquè estava sancionat amb el Girona B i tampoc no podia jugar amb el primer equip. Exactament el mateix li va passar la setmana passada a Miranda (l'havien expulsat la jornada anterior en el Banyoles-Girona B). En la primera volta, Machín havia valorat també cridar-lo a files, però Rovirola no tenia la fitxa entrada en temps i forma i no se l'ha pogut activar fins aquest mercat d'hivern. Això sí, dissabte va tenir doble premi: convocatòria i debut. “I victòria”, afegeix el jugador nascut
fa 22 anys a Cornellà de Terri.

Bones perspectives

Amb setze anys, Marc Rovirola ja va jugar amb el primer equip del Banyoles la lliga de primera catalana. Després va tornar al Girona (hi havia estat l'últim any d'infantil i el primer de cadet) per jugar amb el juvenil A, a divisió d'honor. En fa quatre que juga al filial blanc-i-vermell (dos a segona catalana i els dos darrers a primera catalana). Serà l'últim any en el Girona B. “La idea és fer un pas endavant”, reconeix el jugador. Evidentment li agradaria trobar un lloc en la primera plantilla del Girona, tot i que possiblement li aconsellaran fer el pas intermedi que va fer Pere Pons l'any passat o Vivi i Bigas enguany: la cessió a un segona B.

Dissabte, Marc Rovirola va entrar en la convocatòria abans que un jugador com Cristian Gómez, amb més de 30 partits a primera divisió. I va ingressar al camp abans que homes com Mas, Jandro i Christian Alfonso, que es van quedar sense jugar. “Suposo que l'entrenador volia un jugador de les meves característiques”, diu Rovirola, que tot i haver jugat molts partits en el Girona B com a lateral i sobretot central, defensa que el seu lloc és el migcentre: “És on he jugat sempre i on em sento més còmode.”

El futbolista es mostra encantat amb el protagonisme cada vegada més accentuat del planter, tot i que lamenta que no s'hagi vist abans perquè fa anys que surten bons futbolistes del Girona, que ha tingut les màximes categories: “De vegades s'ha anat a buscar a fora el que ja es tenia a casa i s'ha perdut molta gent pel camí.”

Pel que fa a les possibilitats d'ascens del Girona, considera que parlar de primera té fonament: “Només s'ha de veure com s'entrena i la gana que hi ha. El play-off està molt ben encarrilat, però es lluitarà per pujar directe.”

MARC ROVIROLA

FRAN PÉREZ
DEBUTA
el 13-9-2009 en un Girona-Rayo Vallecano (1-1)
ACTUALITAT:
Juga a 3a divisió amb el Manlleu.

DE BLANC-I-VERMELL

JORDI MASÓ
DEBUTA
el 16-4-2010 en un Girona-Llevant (0-4)
ACTUALITAT:
Juga a 2a divisió A amb el Llagostera.
GERARD MUÑOZ
DEBUTA
el 5-1-2014 en un Girona-Ponferradina (1-1)
ACTUALITAT:
Juga a 1a catalana amb el Farners.
ÀLEX GRANELL
DEBUTA
el 24-8-2014 en un Girona-Racing (1-0)
ACTUALITAT:
Fix en l'equip de Machín, a segona A.
SEBAS CORIS
DEBUTA
el 6-9-2014 en un Girona-Tenerife (2-0).
ACTUALITAT:
Continua en el Girona i amb molts minuts a 2a A.
DAVID BIGAS
DEBUTA
el 7-12-2014 en un Girona-Barça B (0-1)
ACTUALITAT:
Juga cedit pel Girona en el Sant Andreu, a 2a B.
Marc Rovirola
Lloc i data de naixement:
Cornellà de Terri, 12/9/1992 (22 anys)
Alçada i pes:
1,76 m i 74 quilos
Demarcació:
Migcentre, tot i que també ha jugat de central i lateral.
Estudis:
Graduat en ciències de l'activitat física i l'esport (CAFE) per Euses. Actualment fa un màster en couching i psicologia esportiva.
Trajectòria:
Cornellà de Terri
Fins a alevins.
Banyoles
Primer any d'infantil, últim de cadet, juvenil B i primer equip (1a cat.)
Girona
Infantil A, Cadet B, juvenil de divisió d'Honor i 4 anys al filial (2a i 1a cat.)
Estic molt content amb el protagonisme creixent del planter, però de vegades s'ha pecat d'anar a buscar a fora el que ja hi havia a casa
El ‘mister' em va dir que estigués tranquil, que sortís molt intens i que no fes faltes, i dins el camp tothom em va ajudar també molt

ARRIBAR I MOLDRE

MARC SERRAMITJA
DEBUTA
el 20-6-2009 en un Osca-Girona (3-1), a l'Alcoraz.
ACTUALITAT:
Juga a 3a divisió amb el Figueres.
DAVID JUNCÀ
DEBUTA
el 17-2-2011 en un Girona-Nàstic (3-2) a Montilivi.
ACTUALITAT:
Continua amb el Girona, a segona A.
Fa quatre anys que és al Girona B, i també ha estat en el juvenil A, el cadet B i infantil A
Després de tres intents frustrats per burocràcia o sanció, va entrar per fi en una llista
CARLES MAS
DEBUTA
el 8-6-2013 a Montilivi en un Girona-Madrid B (1-1)
ACTUALITAT:
Continua a la primera plantilla del Girona, a 2a A.
ALBERT VIVANCOS
DEBUTA
el 29-9-2013 en un Còrdova-Girona (2-0)
ACTUALITAT:
Juga a l'Hospitalet, a 2a B, cedit pel Girona
PERE PONS
DEBUTA
el 16-9-2012 en un Girona-Las Palmas (5-0)
ACTUALITAT:
Peça bàsica en el primer equip gironí a 2a A.
Amb setze anys ja jugava amb el primer equip del Banyoles, a primera catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)