3a divisió FEF

Els primers classificats

El poder, per als pobles

L'Ascó i la Pobla, equips de localitats petites, ja tenen el bitllet per a la fase d'ascens

Els ebrencs són una plantilla de molta experiència i els del Tarragonès, de projecció

Els dos equipslluitaran pel títol, que dóna avantatge en la lluita per l'ascens, en les tres jornades que falten

Tenir al darrere una ciutat, una localitat gran, no és sinònim d'èxit esportiu. La prova està en el grup cinquè de tercera divisió, en què els dos primers classificats de manera matemàtica per a la fase d'ascens, l'Ascó i la Pobla de Mafumet –ho van aconseguir diumenge– són, juntament amb el Peralada, els equips dels municipis més petits, i amb diferència, de la competició. Ascó, com Peralada, no arriba als 2.000 habitants, mentre que la Pobla de Mafumet en té uns 3.000. A punt d'acabar una gran lliga regular, el conjunt de la Ribera d'Ebre i el del Tarragonès han superat equips de poblacions molt més grans i han aconseguit el bitllet per a la fase d'ascens quan falten tres jornades per al final del campionat. Els dos equips, però, no es relaxaran, ja que s'hauran de disputar la primera posició, que dóna dret a jugar l'eliminatòria directa d'ascens a segona B. L'Ascó avantatja la Pobla de Mafumet d'un punt i, a més, li té el goal average particular guanyat. Per sota hi ha l'Europa, que està a set punts del lideratge. Abans d'acabar la temporada, l'Ascó rebrà dos equips de la zona baixa, el pràcticament salvat Gavà i el Santfeliuenc, amb l'aigua al coll, i entremig visitarà el Cerdanyola, assentat a la zona tranquil·la. La Pobla de Mafumet, per la seva banda, rebrà a casa el descendit Vilassar i el Figueres, que lluita per ser quart, i entremig jugarà al camp del Terrassa, que també aspira a disputar la fase d'ascens.

Tot i que són equips de localitats petites, no és cap sorpresa veure l'Ascó i la Pobla de Mafumet en les primeres posicions. El club ebrenc, amb un pressupost important, té una de les plantilles més contrastades de la categoria, amb uns quants futbolistes amb experiència a segona B, com ara Eizaguirre, Socías, Edu Vives, Virgili, Taranilla i Genís, i té com a tècnic Miguel Rubio, que ha entrenat a segona A. Rubio destaca la regularitat de l'equip, el mèrit de les xifres assolides i la importància de l'experiència en els partits crucials. L'èxit de la Pobla, en canvi, s'explica pel bon funcionament de l'acord de filiació amb el Nàstic, que fa que tingui una plantilla jove i de gran projecció. El tècnic argentí Martín Posse, que també està a l'inici de la seva carrera, valora l'estil propi que ha aconseguit consolidar la Pobla més enllà de l'edat dels jugadors. El problema de ser el filial del Nàstic és que, si el primer equip no puja a segona A, la Pobla no podrà ascendir a segona B.

Un debutarà, l'altre no.
Serà la primera fase d'ascens per a l'Ascó i la tercera per a la Pobla.
3
temporades
acumula a tercera el FC Ascó, nascut el 2010 de la fusió del CFJE Ascó i el Benavent. En la primera va baixar i el curs passat va acabar sisè.
8
temporades
fa que la Pobla de Mafumet és a tercera divisió, i quasi sempre ha acabat a la meitat alta. El curs 2010/11 va ser tercer i el següent, quart.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)