3a divisió FEF

Tocarà patir fins al final

A cara o creu. El Peralada va caure contra un rival directe després de jugar tota la segona meitat amb deu per l'expulsió de Jaume Duran (44')

santfeliuenc2


peralada1


A dues jornades per acabar la lliga, el Peralada encara haurà d'estar pendent de no fallar contra el Manlleu i el Martinenc per assolir l'objectiu de la permanència, en una temporada molt ajustada en la classificació. La derrota contra el Santfeliuenc crea nerviosisme entre l'equip, tot i que amb una victòria a Manlleu ja aconseguiria la permanència matemàtica. Ahir els de Nacho Castro es van trobar amb un Santfeliuenc que necessitava urgentment puntuar al municipal xampanyer per no enfonsar-se en la part baixa de la taula. I tot i que li va costar molt, va saber reaccionar, i amb dos gols d'execució semblant en el tram final es va poder emportar els tres punts que deixen la zona baixa de la classificació molt igualada. El Peralada no va poder fer més després que en el 44' Jaume Duran, que tornava d'una lesió, va veure la segona targeta groga i va deixar el seu equip amb deu per afrontar tota la segona meitat.

Amb molta empenta però sense encert, el Santfeliuenc va iniciar una primera part amb moltes ocasions però sense gols. Èric (7' i 8') i Cano (9'), en els primers minuts, ho van provar amb xuts des de fora de l'àrea que no van complicar la vida a Toni, mentre que el Peralada –que entrava fred al partit– ho va intentar a través de Cruz (12'), Aleix (17') i Jaume Duran (18') sense premi. El conjunt visitant, molt motivat, va tenir la primera bona ocasió amb el xut creuat de Bolaños en el 27' que es va estavellar al pal, i el Peralada va respondre amb una jugada d'un contra un davant el porter Santi, que va fer esglaiar l'afició (32'). La insistència dels de González va permetre dues jugades gairebé consecutives que haurien pogut obrir la llauna. Primer gràcies a Èric, que després de recollir l'assistència de Maldo va xutar als peus de Toni (35'). Després va venir un triple intent iniciat per Bolaños que el porter local va salvar. El primer temps va acabar amb problemes per al conjunt xampanyer, ja que Jaume Duran va veure la segona groga i es complicava molt la segona part.

En la represa, els dos equips van sortir amb més intensitat. El Peralada va arrencar amb un Guillem Cornellà inspirat davant la porteria que per poc no va clavar un dels seus forts xuts a la xarxa de Santi (56'), però el llançament va sortir desviat per sobre del travesser. Poc després Cano va avisar amb un xut que Toni va refusar amb les cames (59'), i Èric va fer volar el porter local amb un fort xut al primer pal (60'). I com aquestes ocasions, encara més de Rovira (69') i Cano (71') que van fer posar les mans al cap a l'afició visitant.

Bogeria final

Després de tant insistir contra uns locals molt lluitadors, Cano va fer el primer gol amb un fort xut des de la dreta (79'). Sense temps per reaccionar, Peralta va fer el 0-2 (82'). Però el partit no havia acabat, ja que els de Castro –acostumats a solucionar problemes en el darrer moment– van aconseguir fer l'1-2 gràcies a Aleix, i el nerviosisme va tornar al conjunt visitant. Fins al darrer instant el Peralada va intentar esgarrapar un punt que hauria acostat una mica més la permanència, però no va ser capaç d'evitar la derrota.

ELS VESTIDORS

PERALADA: Toni, Sergio García (Bonmatí, 81'), Mate, Pastor, Sergio Romero, Alforcea (Borja, 72'), Aleix, Guillem Cornellà, Cruz, Jaume Duran i Litus (Chacón, 75'). SANTFELIUENC: Santi, Edgar, Faura, Ortiz, Gerard Rovira, Tena, Maldo (Peralta, 77'), Joserra (Toro, 63'), Cano, Bolaños i Èric (Quiles, 68'). GOLS: 0-1 (78') Cano. 0-2 (82') Peralta 1-2 (85') Aleix. ÀRBITRE: López Carballo. T.G.: al local Pastor i als visitants Joserra, Quiles i Santi. T.V.: al local Jaume Duran (44'), per doble amonestació. PÚBLIC: Uns 400 espectadors.
Resten dos partits, el que hem de fer és aconseguir algun punt i assegurar la salvació a Manlleu
Jordi Alforcea
migcampista del peralada
Han aguantat molt bé, han anat a totes i ens han guanyat. A nosaltres un empat ja ens anava bé però ells havien de guanyar

Necessiten un triomf a Manlleu

La consumació del descens del Sant Andreu de segona divisió B fa que ara per ara el dissetè classificat de tercera també baixi a primera catalana. D'aquesta manera, tot i que falta saber si el Cornellà mantindrà la categoria a 2a B i si algun dels equips catalans de tercera aconseguirà l'ascens, el Peralada es troba, a dues jornades del final, amb 43 punts, només dos per sobre de l'equip que marca el descens, el Santfeliuenc. Entre els dos rivals d'avui es troba el Manlleu, amb 42, que la setmana que ve rebrà la visita del Peralada. Els de Castro necessiten urgentment sumar una victòria diumenge al camp dels osonencs si no es volen jugar a vida o mort la permanència l'última jornada a casa contra un Martinenc que ja té un peu i mig a primera catalana després de l'empat d'avui al camp del Rubí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)