3a divisió FEF

Novell experimentat

Fase d'ascens a segona B. Tot i debutar en les eliminatòries, l'Ascó disposa d'uns quants futbolistes que n'han disputat algunes i que han militat en categories superiors

L'Ascó està fent història. Club jove d'una localitat petita, s'ha plantat a l'eliminatòria directa per pujar a segona B, una fita que aconseguirà si en 180 minuts supera el Jumilla de Múrcia. És el primer cop que l'equip de la Ribera d'Ebre aspira a la categoria de bronze, és novell en aquesta batalla, però, paradoxalment, un dels punts forts de l'Ascó és l'experiència. La majoria de futbolistes de la plantilla, dotze, han militat a segona B, alguns una llarga època, i no són pocs els que han disputat alguna fase d'ascens, tant a segona B com a segona A. Fins i tot el tècnic, Miguel Rubio, va fer pujar el Lleida a la categoria de plata.

Els autèntics experts en fases d'ascens a segona B són els exjugadors del Reus Iván Taranilla i Edu Vives. Tots dos van viure uns quants dels intents consecutius dels roig-i-negres de pujar a la categoria de bronze, una fita que es va aconseguir finalment el juny del 2011. Taranilla en va disputar quatre de seguides –l'última amb èxit–, tot i que anteriorment ja havia format part de la plantilla reusenca que va pujar a segona B el 2005. Edu Vives, per la seva banda, va viure tres fases d'ascens consecutives, del 2009 al 2011, malgrat que una lesió li va impedir jugar en la primera. Després de l'èxit, el defensa de l'Espluga de Francolí va jugar dos anys a segona B amb el Reus, un menys que Taranilla. L'experiència fa que Edu Vives consideri que l'Ascó ha d'afrontar l'eliminatòria amb normalitat i aplicar la mateixa recepta que durant tota la temporada. No perdre l'estil propi i mantenir les senyes d'identitat. “Si fem les coses bé, com a la lliga, segur que ens anirà bé”, afirma Edu Vives, que veu l'equip molt mentalitzat i amb ganes de fer història en un club modest. No pensen, assegura, en la possible repesca, ja que estan centrats en l'eliminatòria directa i a aconseguir un bon resultat en l'anada, demà a les vuit, per viatjar amb bones perspectives a Jumilla. Pel defensa espluguí, l'experiència que acumulen la majoria de jugadors els permetrà afrontar millor “els molts factors que influeixen en una fase d'ascens”, sobretot els de tipus emocional. Edu Vives espera, també, que els aficionats d'Ascó i dels pobles de la rodalia facin costat a l'equip verd demà, per ajudar-lo i perquè s'hi visqui “un bon ambient de futbol”.

LES FRASES

Estem il·lusionats i molt motivats. L'experiència ens ha d'ajudar a fer front als molts factors que hi influiran

EXPERTS

Taranilla i Edu Vives han viscut diverses fases d'ascens a segona B, també amb èxit
Enric Socías
El veterà central ha disputat catorze temporades a segona B amb el Nàstic –amb el qual, a més, va jugar una fase d'ascens a segona A–, el Sabadell, el Burgos, el Figueres, el Terrassa, el Gavà, el Sant Andreu i el Reus.
Asier Eizaguirre
Tretze anys a segona B amb la Real Sociedad B, el Novelda, l'Osca, l'Hospitalet, la Cultural, el Barakaldo, el Lleida i el Reus. Amb el Lleida va jugar, el curs 2012/13, la fase d'ascens a segona A.
Iván Taranilla
Ha jugat cinc fases d'ascens a segona B amb el Reus, dues de reeixides. Ha jugat tres anys a segona B amb l'equip roig-i-negre.
Edu Vives
Tres fases d'ascens a segona B amb el Reus, l'última amb èxit. Després, dues temporades a segona B amb els reusencs.
Albert Virgili
Ha jugat a segona B amb el Novelda, el Reus, el Llagostera i el Nàstic, amb el qual va arribar a debutar a segona A.
Iván Cristino
El migcampista va jugar a segona B amb el Reus la temporada 2004/05. Ha jugat fases d'ascens a segona B amb l'Olot, amb èxit després de ser campió, i amb la Pobla de Mafumet.
Xavier Gabernet
El migcampista lleidatà ha jugat tres temporades amb el Lleida a segona B, la tercera, la 2010/11, amb molta participació.
Genís Soldevila
A segona B amb el Lleida, l'Olímpic de Xàtiva i l'Sporting Maonès.
Dani Argilaga
Va jugar dues temporades a segona B amb el Reus. La temporada passada va disputar la fase d'ascens a segona B amb el Formentera, sense sort.
Roger Giribet
Dues temporades a segona B amb el Terrassa.
Artur Gòdia
Ha disputat partits a segona B amb el Lleida.
Paco del Moral
Va jugar fa algunes temporades a segona B amb l'Osca.
La clau és mantenir el nostre estil i jugar com fins ara, sòlids al darrere i efectius en atac. S'ha d'afrontar amb normalitat
No pensem en res més que a pujar a la primera. I, per ara, a aconseguir un bon resultat en l'anada
Edu Vives
DEFENSA DE L'ASCÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)