3a divisió FEF

Un equilibri molt perillós

Fase d'ascens a 2a divisió B. L'Ascó empata contra el Jumilla, que s'avança en dues ocasions amb les rematades de cap de Murcia, i afronta el partit de tornada obligat a guanyar

jUMILLA2


ascó2


L'Ascó visitarà diumenge que ve Jumilla amb un objectiu molt clar: aprendre d'algunes de les errades que va cometre ahir i aconseguir una victòria que li permeti fer el salt a segona B per la via ràpida. Els de Miguel Rubio saben que estan gairebé obligats a vèncer en terres murcianes, ja que el 2-2 els deixa en una situació força compromesa. En tot cas, els de la Ribera d'Ebre van demostrar a temps que tenen capacitat de reacció i es van refer de les dues clatellades que va propinar l'equip visitant a pilota aturada. Dos cops la mateixa història: Murcia, amb el cap, s'imposa a la marca defensiva i sorprèn Fuertes.

En la prèvia del partit, Miguel Rubio deia que temia que la tensió passés factura als seus jugadors i això és exactament el que va passar en la primera part. L'Ascó va ser erràtic i es va precipitar contra un Jumilla seriós i ordenat, que era conscient de quines eren les seves virtuts i sabia quan calia explotar-les. Així, mentre que els riberencs van portar la iniciativa, els murcians van esperar replegats i van buscar el contraatac, amb la velocitat dels seus homes de banda i la fortalesa de Paolo Etamané, el referent en punta. En aquest context, els verds hi van posar les aproximacions i els blanc-i-blaus, el perill. En el minut 17, per exemple, Fuertes gairebé va haver de lamentar el 0-1, quan Sergio va enviar una falta directa al travesser. Per part dels locals, només Taranilla, amb una jugada d'un contra un que el porter va desbaratar, va fer perillar l'equilibri. Al final, en una acció d'estratègia, els visitants van obrir la llauna amb una bona rematada de cap de Murcia (40') després d'un servei llunyà de falta. Tocava revertir-ho en el segon temps.

Capacitat de reacció

L'Ascó va ser més ambiciós després de la represa i va aconseguir la fita d'empatar ben d'hora, gràcies a un clar penal del porter que Cristino va transformar en gol (50'). L'alegria, per desgràcia, va durar només deu minuts, ja que en el 60 un altre cop Murcia va rematar un córner al fons de la xarxa. La cosa es complicava i aquí el partit es va trencar. En aquest context, en què podia passar qualsevol cosa, la qualitat individual de dos homes, Virgili i Eizaguirre, va decantar la balança i se'n va beneficiar l'Ascó, que va empatar amb una rematada de cap del davanter basc, aprofitant una bona assistència de l'atacant del Catllar (78'). El 2-2 va esperonar el conjunt riberenc, que va assetjar la rereguarda visitant. Així, gairebé aconsegueix el gol de la victòria en dues ocasions: una acció d'un contra un d'Argilaga que Rojo va desviar a córner i, posteriorment, una rematada d'Eizaguirre que va topar amb el travesser. El Jumilla, però, tampoc es va quedar de braços plegats i va anar a buscar el contraatac, tot i que la falta de definició dels atacants va evitar que els blanc-i-blaus tanquessin el partit, de manera que l'eliminatòria està ben oberta. Encara pot passar de tot.

ELS VESTIDORS

ASCÓ: Fuertes; Edu Vives, José Ramón, Gabernet, Argilaga; Artur Gòdia, Cristino; Genís (Del Moral, 62'), Virgili, Taranilla (Galcerán, 46'); i Eizaguirre. JUMILLA: Rojo; Adrián, Murcia, Quintero, Luis (Carlos Martínez, 67'); Sergio, Dani Cánovas; Guardiola (Juan, 88'), Terol, Billy (Elias, 79'); i Paolo Etamané GOLS: 0-1 (40') Murcia. 1-1 (50') Cristino, de penal. 1-2 (60') Murcia. 2-2 (78') Eizaguirre. ÀRBITRE: Ferrer Collado. T.G.: Als locals Genís i Argilaga; i als visitants Rojo, Dani Cánovas i Carlos Martínez. PÚBLIC: Uns 1.000 espectadors.
Estic satisfet, ens espera una tornada molt igualada i a veure si fem valdre el factor camp
Aquilino Lencina
entrenador del jumilla
Tinc una sensació agredolça, però ens hem aixecat en altres ocasions i ho tornarem a fer
Miguel Rubio
entrenador de l'ascó
Tinc la sensació que entre tots no hem respectat prou el Jumilla, que també és campió i ha posat les coses a lloc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)