Tocarà intentar-ho de nou

Clatellada en l'últim instant. Un gol de Paolo en el temps afegit sentencia l'Ascó al camp del Jumilla, ja que els verds van aconseguir empatar l'eliminatòria quan només faltaven 4 minuts

ascó 2 (2)

jumilla3 (2)

L'Ascó va tastar ahir la cara cruel del futbol i va caure eliminat de la fase de campions després de perdre al camp del Jumilla. Tot plegat, després d'uns últims deu minuts de bogeria en què els murcians van fer el 2-1 de penal, els verds van empatar i, malauradament, els de casa van acabar imposant-se amb un gol de Paolo al contraatac. Els de la Ribera d'Ebre, per fortuna, tenen l'avantatge de reenganxar-se a la fase d'ascens i tindran una altra oportunitat.

D'entrada, el partit va ser molt semblant al de l'anada, amb el Jumilla ben replegat i l'Ascó dominant clarament la pilota. Aquest control es va traduir en ocasions, tot i que no va ser fins al minut 37 que els verds es van avançar en el marcador, quan Virgili va rematar, forçat, però ben col·locat una gran centrada de Cristino. El gol va esperonar els locals, que van empatar de seguida. Quan faltaven 4 minuts per al descans, el Jumilla va fer l'1-1 a pilota aturada. Hi va haver córner des de la dreta al segon pal que la defensa no va refusar i Luis Verdú va enviar al fons de la xarxa.

Força blanc-i-blava

El Jumilla va fer un pas endavant en el segon temps i les ocasions van ser alternes. L'Ascó, això sí, en va tenir una de claríssima en el 57', quan Ezaguirre va enviar una rematada de cap al travesser. Els locals es trobaven còmodes al contraatac, però la seva principal arma continuava sent la pilota aturada. Amb el pas dels minuts el partit es va trencar i va acabar boig. Va ser en el 83' que Sergi Fuertes va cometre penal en una pilota dividida, fet que Guardiola va aprofitar per avançar el seu equip. L'Ascó va reaccionar de manera fulminant i al cap de tres minuts va empatar amb una falta executada amb mestria per Eizaguirre. Quedaven pocs minuts i semblava que el partit es decidiria a la pròrroga, tot i que hi va continuar havent un intercanvi de cops que va perjudicar l'Ascó. En un contraatac ja en l'afegit, Paolo va batre Sergi Fuentes amb un xut creuat i va sentenciar el partit i l'eliminatòria a favor del conjunt de casa.

JUMILLA: Rojo, Adrián, Luis Verdú, Quintero, Murcia, Dani Cánovas, Guardiola, Terol (Elias, 93'), Paolo, Sergio i Carlos Martínez (Billy, 70'). ASCÓ: Sergi Fuertes, Gabernet, Argilaga (Socías, 45'), Edu Vives, José Ramon, Artur Gòdia (Gerard Roigé, 65'), Gerard Roca, Cristino, Eizaguirre, Virgili i Galceran (Genís, 55'). GOLS: 0-1 (37') Virgili. 1-1 (41') Luis Verdú. 2-1 (83') Guardiola, de penal. 2-2 (86') Eizaguirre. 3-2 (90') Paolo ÀRBITRE: Nieva López (col·legi manxec). T.G.: Als locals Murcia, Luis i Guardiola; i als visitants Gabernet, Genís i Edu Vives. T.V.: Cap. PÚBLIC: Uns 800 espectadors.

La pilota aturada i els contraatacs són armes letals contra l'Ascó

Tot i que l'Ascó coneixia bé les virtuts del rival –fortalesa a pilota aturada i bon desplegament al contraatac– el conjunt de la Ribera d'Ebre no va ser capaç de frenar el Jumilla i ha estat en aquest tipus d'accions que ha vist com l'eliminatòria se li escapava. En l'anada a casa, per exemple, els de Miguel Rubio van encaixar els dos gols en accions molt semblants que va acabar culminant Murcia. Ahir la història es va repetir, ja que el gol de l'empat va arribar en un córner en què la rereguarda verda no va tenir l'encert de refusar la pilota. El segon va arribar en un penal –poc s'hi pot fer– i el tercer, en un contraatac que va culminar el davanter Paolo Etamané, un veloç atacant d'origen africà que ja en la primera volta va mostrar la seva capacitat de fer mal a les esquenes de la defensa. L'Ascó, en tot cas, continuarà lluitant per la promoció. Tal com estableix la normativa, el fet que els verds siguin un campió fa que juguin de manera prioritària contra quarts i tercers i, a més, amb el factor del camp a favor, després d'una eliminatòria en què l'han tingut en contra.