3a divisió FEF

Rereguarda en alerta

Fase d'ascens a 2a B. Els cinc gols rebuts contra el Jumilla i l'efectivitat golejadora del SD Logroñés a fora (dos gols i mig per partit) posen en guàrdia l'Ascó de cara al partit de tornada

L'Ascó va aconseguir diumenge passat a Las Gaunas un bon resultat per afrontar amb garanties, demà passat, la tornada de la segona eliminatòria de la fase d'ascens a segona B. L'equip de Miguel Rubio, però, farà bé de no refiar-se'n, ja que les estadístiques fan del rival, la Sociedad Deportiva Logroñés, un equip temible com a visitant. En els vint partits disputats a fora aquest curs, el conjunt de la Rioja ha marcat 49 gols –19 més que l'Ascó, que n'ha fet 30–, la qual cosa suposa una mitjana de dos gols i mig per partit.

És veritat que el grup de la Rioja és més desigualat que el català –tres equips, entre ells el Logroñés, van superar els 100 gols en la lliga, quan en el grup català la xifra màxima van ser els 61 de l'Ascó–, però també ho és que el Logroñés va mantenir la fiabilitat golejadora en la primera eliminatòria de la fase d'ascens contra el Cerceda, tercer classificat d'un grup més potent com és el gallec: 1-4 en l'anada a Galícia i 3-0 a Las Gaunas. El resultat del duel d'anada suposava el sisè cop que el Logroñés feia quatre gols o més a fora des del gener.

Els últims partits disputats per l'Ascó també posen en alerta l'equip de la Ribera d'Ebre. Contra el Jumilla, els verds van cometre massa badades defensives i van rebre cinc gols, una llosa massa pesant que va fer inútils els quatre que va marcar. A més, el gol encaixat a Las Gaunas per l'Ascó va arribar quan el rival feia una estona que jugava amb un futbolista menys.

EFICÀCIA ATACANT

L'equip de la Rioja va fer 7 gols al Cerceda en l'eliminatòria anterior, 4 a fora

EN SUPERIORITAT

A Las Gaunas, l'Ascó va encaixar el gol quan el rival jugava amb un futbolista menys

El bon moment d'Asier i Virgili, la garantia en atac

El principal punt fort de l'Ascó en aquesta fase d'ascens a segona divisió B és el bon moment dels seus dos davanters habituals, Albert Virgili i Asier Eizaguirre, autors de quatre dels cinc gols marcats per l'equip riberenc en les eliminatòries, dos cada un. Eizaguirre va marcar de cap,
a passada de Virgili, contra el Jumilla a casa i, al camp dels murcians, va fer un gran gol de falta. Virgili, per la seva banda, va demostrar la seva gran capacitat de rematada a Jumilla i a Las Gaunas, on Eizaguirre va tenir diverses ocasions, amb una pilota al pal inclosa. Virgili acumula 12 gols aquesta temporada, mentre que Eizaguirre ja n'ha fet 17. Entre les xifres dels dos davanters hi ha la de Genís Soldevila, que va marcar 13 gols en la lliga, però que en la fase d'ascens no està mostrant la mateixa efectivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)