3a divisió FEF

El somni va prenent forma

Fase d'ascens a segona B. La Pobla de Mafumet, amb convicció i efectivitat, capgira l'1-0 d'Andalusia gràcies als gols de Kike Tortosa (27') i Álvaro (69') i disputarà l'eliminatòria final

S. FERNANDo0 (1)


POBLA M.2 (0)


La Pobla de Mafumet jugarà l'eliminatòria final per pujar a segona B. El filial grana va superar ahir de manera convincent un dels equips més potents dels que es van classificar per a la fase d'ascens, el San Fernando, que en l'anada va tenir l'oportunitat d'encarrilar l'eliminatòria, però l'1-0 d'Andalusia se li va acabar fent curt. La Pobla va mostrar més convicció, va saber imposar el ritme que li interessava i, sobretot, va tenir l'efectivitat necessària per capgirar el resultat de l'anada. Els gols de Kike Tortosa en la primera part (27') i d'Álvaro en la segona (69') van resultar decisius perquè el San Fernando, massa garratibat per la pressió d'un ascens quasi obligat, va ser poc perillós en atac, més enllà d'algunes accions d'estratègia i un xut de falta al travesser de l'exjugador del Nàstic Tati Maldonado (79').

El San Fernando, conscient que s'equivocaria si es limités a defensar el botí de l'anada, va sortir atacant, però amb poca profunditat més enllà d'un parell de centrades. La Pobla va demostrar de seguida tenir les idees més clares. L'habitual mescla de combinacions fluïdes, velocitat en punta i estratègia estudiada del filial grana li van permetre mantenir el rival a ratlla i, a més, arribar amb perill a l'àrea rival. Així, Gabi López i Bicho, amb bons xuts, van avisar abans que Kike Tortosa, en un córner de pissarra, batés Zamora i igualés l'eliminatòria. Abans del descans, Álvaro va estar a punt de fer el segon i, a l'altra àrea, l'àrbitre va anul·lar un gol a Ñoño per fora de joc, decisió molt protestada pels visitants.

En la segona meitat la Pobla no es va trobar, d'entrada, tan còmoda. El San Fernando va aconseguir estirar-se i portar el partit més a prop de l'àrea tarragonina. Tot i així, la rereguarda local concedia poques opcions als visitants. A més, la Pobla va tenir l'encert de colpejar quan en va tenir l'oportunitat. Kike Tortosa, a la banda dreta, es va saber buscar un forat per posar la pilota, gairebé des del banderí de córner, al punt de penal. Després d'un rebot, Álvaro va fer un bon control amb el pit i va superar Zamora. El gol obligava el San Fernando a buscar la porteria rival. El pitjor moment per a la Pobla va ser la falta que va suposar la segona targeta groga de Joaqui (78'), però Maldonado la va enviar al travesser. Després, Emana va provocar l'expulsió d'Ale (81') i, fins al final, els intents a la desesperada dels visitants van ser ben controlats pels locals.

ELS VESTIDORS

POBLA DE MAFUMET: Varo, Mia Guasch, Joaqui, Denis Coch, Marcelo, Bicho, Alfons Serra (Vadillo, 79'), Gabi López (Gil Muntadas, 68'), Kike Tortosa, Álvaro (Abel Rita, 75') i Emana. SAN FERNANDO: Zamora, Gabi, Ale, Castillo, José Mari, Jorge, Adrián (Héctor, 82'), Ñoño (Sergio, 75'), Ezequiel (Chapi, 50'), Dani Martínez i Tati Maldonado. GOLS: 1-0 (27') Kike Tortosa. 2-0 (69') Álvaro. ÀRBITRE: Jiménez Yustos. T.G.: Al local Kike Tortosa i al visitant Adrián. T.V.: Dues grogues al local Joaqui (78') i al visitant Ale (81'). PÚBLIC: Uns 1.200 espectadors.
Ells han estat millors en joc. A nosaltres ens pesa massa l'ansietat, la necessitat de pujar
José Masegosa
ENTRENADOR DEL SAN FERNANDO
Ha estat difícil, el rival estava fet per pujar. Sortim molt reforçats de cara a l'eliminatòria final
Martín Posse
ENTRENADOR DE LA POBLA

Segona final per pujar, però ara amb permís

Serà la segona vegada en la seva història que la Pobla de Mafumet disputarà l'eliminatòria final d'ascens a segona B. En la primera, la temporada 2011/12, l'equip del Tarragonès tenia vetat l'ascens a la categoria de bronze perquè s'acabava de produir el descens del Nàstic, del qual és filial, a segona B. Així, la Pobla de Mafumet va afrontar el doble partit contra el Yeclano sabent que, passés el que passés, no pujaria a segona B. Finalment, els grana van perdre als penals. La temporada anterior, en la primera participació en una fase d'ascens, la Pobla de Mafumet va quedar eliminada contra el Constància sense ni tan sols jugar el partit de tornada, ja que en l'anada va incórrer en una alineació indeguda denunciada pels mallorquins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)