Els penals deixen fora el campió català

Fase d'ascens a segona B. L'Ascó va marcar primer, però el Logroñés va igualar l'eliminatòria en la segona part i va tenir més encert en el desempat

LOGROÑÉS1 (1)

ASCÓ1 (1)

Els penals van ser fatídics per a l'Ascó, que va quedar eliminat de la fase d'ascens contra el SD Logroñés. Després de l'empat a un gol a Las Gaunas, l'equip de la Ribera d'Ebre no va poder passar del mateix resultat ahir en el partit de tornada, malgrat que Asier Eizaguirre va avançar els verds en la primera meitat. En la segona, però, l'equip de la Rioja va igualar el partit i l'eliminatòria. En la pròrroga el resultat no es va moure i en la tanda de penals només el local Cristino va errar el llançament, aturat per Pinillos, i el campió català de tercera va quedar fora de la lluita per l'ascens a segona B.

L'Ascó va disposar d'una bona acció de perill tot just començar el partit, en una centrada de Cristino que es va enverinar. El Logroñés va anar controlant cada cop més la possessió de la pilota, tot i que va ser l'Ascó el que va colpejar amb efectivitat, passat el minut 30 de joc. Cristino va servir un córner, Virgili va posar la pilota al segon pal i Eizaguirre va superar Pinillos (36'). Abans del descans, l'Ascó va estar a punt de marcar el segon gol, en una vaselina executada per Eizaguirre que va fregar el travesser, i l'àrbitre va anul·lar un gol a Albert Virgili per fora de joc.

La segona meitat va continuar disputada. Cristino va penjar la pilota des de la dreta i Pinillos la va treure del cap a Virgili. Tot seguit, el Logroñés va disposar dels seus millors minuts. Iñigo va fer una rematada de cap davant la sortida de Chiné, però la pilota no va trobar porteria. Tan sols un minut després, un altre cop Iñigo va rematar una centrada des de la dreta al primer pal, però novament li va faltar encert. Després, l'Ascó va poder agafar aire i va tenir alguna ocasió, com ara una jugada entre Cristino i Argilaga, que va rematar desviat dins l'àrea. Va ser una ocasió molt clara. La tensió creixia; cada pilota es disputava com l'última i cada error es podia pagar molt car. I així va ser quan, en el minut 71, Mario Villar va rebre una pilota a la frontal massa sol i va engaltar un meravellós xut creuat a l'escaire de la porteria de Chiné que va suposar l'empat. Fins al minut 90, l'Ascó ho va donar tot, amb una graderia completament entregada al seu equip. Fins a tres accions de perill va tenir l'equip de Rubio en els últims cinc minuts, però el porter Pinillos va permetre que el seu equip, molt cansat físicament, arribés a la pròrroga. El temps extra, amb els equips molt al límit físicament, va ser poc mogut. L'acció més clara va arribar en el minut 105, en una falta a la frontal que Gerard Roigé va enviar per sobre de la barrera, on esperava per a la rematada Virgili. Pinillos, novament molt atent, va refusar la pilota amb els punys. El mateix Pinillos va ser decisiu en els penals.

ASCÓ: Chiné, Socias, Gabernet (Gerard Roigé, 77'), Edu Vives, José Ramón, Artur Gòdia, Gerard Roca, Cristino, Eizaguirre (Taranilla, 101'), Virgili i Argilaga (Galceran, 61'). SD LOGROÑÉS: Pinillos, Arkaitz, Laencina, Ledo, Manu Rubio, Alberto, Mario León, Domínguez (César, 116'), Peña, Iñigo (Candelas, 64') i Jaime (Mario Villar, 61'). GOLS: 1-0 (36') Eizaguirre. 1-1 (71') Mario Villar. PENALS: 4-5. ÀRBITRE: Miralles Selma. T.G.: Al local José Ramón i als visitants Ledo, Mario León, Laencina i Candelas. PÚBLIC: Uns 1.200 espectadors.

Primer campió català que no puja des del 2007

L'Ascó és el primer campió del grup català de tercera divisió que no puja a segona B des de la temporada 2006/07. En aquella campanya, el Reus Deportiu va acabar la lliga en la primera posició, però no va poder aconseguir l'ascens a la categoria de bronze. En canvi, els següents set campions catalans de tercera sí que van poder afegir al títol de campió de lliga l'ascens a segona B. La temporada 2007/08, va ser el Barça B de Pep Guardiola; la 2008/09, un altre filial, el de l'Espanyol; la 2009/10, va ser el torn de l'Hospitalet; la 2010/11, ho va aconseguir el Llagostera; la 2011/12, el campió que va pujar va ser el Prat; la 2012/13, el doble èxit se'l va endur l'Olot, i la temporada passada, la glòria va ser per al Cornellà. L'Ascó, en canvi, ha quedat eliminat. Va perdre la possibilitat de pujar en l'eliminatòria de campions, contra el Jumilla, i va quedar fora de la cursa per l'ascens de manera definitiva després de caure ahir contra el SD Logroñés en la tanda de penals.